avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate lex2013

Activitate lex2013

Va multumesc pentru raspuns!
Pensia de invaliditate este pentru gradul II. Dvs. ati facut calculul pt. gradul III. Sincer nu ma pricep la calcule, dar din cate am inteles, Decizia din 2004 a fost eronat intocmita, dar in favoarea persoanei pensionate.

Sa inteleg ca Decizia din 2016 este eronata pt ca au fost acordate 22.97942 puncte in loc de 24,12227? Mai este valabil calculul pentru gradul II de invaliditate?

Multumiri inca o data, multa sanatate!
Pe decizia privind acordarea pensiei de invaliditate din 2004 scrie urmatoarele:

Calcul stagiu de cotizare
- Stagiu complet de cotizare(conf. Lg. 19/2000) - 30 ani 0 luni
- Total stagiu de cotizare realizat - 22 ani 7 luni 7 zile
din care

- conditii normale - 18 ani 7 luni 7 zile
- stagiu asimilat - 4 ani 0 luni 0 zile

Restul sunt cu zero.

Pe decizia privind acordarea pensiei pentru limita de varsta(din 2016) scrie:
Stagiul total de cotizare realizat - 36 ani 11 luni 3 zile
1. in sistemul public, din care
- in conditii normale de munca 18 ani 7 luni 2 zile
- perioade asimilate - 18 ani 3 luni 12 zile

[...]

5. stagiu aferent perioadelor de incapacitate de munca - 9 zile

Mentionez ca in afara celor doua decizii a mai fost una, prima decizie, din 2002, care are aceleasi mentiuni cu cele scrise in cea din 2004, dar nu a fost inclusa si perioada facultatii(motiv pentru care decizia din 2004 include si cei 4 ani de facultate).

Multumesc!

LATER EDIT:
Am facut fotografii la deciziile respective:

1. Decizia din 2002 - [ link extern ]
2. Decizia din 2004 - [ link extern ]
3. Decizia din 2016 - [ link extern ]
Cu respect vă salut,
Am pe cineva care a fost pensionat pe caz de boală, începând cu anul 2002.
Anul acesta a făcut cerere pentru a trece la pensia pentru limita de vârstă.
Ieri a venit decizia şi surpriză! Cuantumul pensiei a fost redus cu aproape 20%, deoarece a primit un punctaj mai mic.

Aş dori să ştiu dacă este normal ca dupa trecerea la pensie pentru limită de vârstă să se acorde o pensie mai mică decât cea anterioară.

O altă întrebare ar fi legată de faptul că persoana respectivă a muncit 3 ani în sectorul agricol, ori pe decizie nu apare acest lucru(la rubrica respectivă scrie 0 ani). De altfel, nici cei 4 ani de facultate nu apar individualizaţi în vreun fel, deşi au fost depuse înscrisuri care atestă aceste aspecte.

Sunt sanşe de reuşită în cazul depunerii unei contestaţii?

Sincere mulţumiri!
Obiectul cauzei - accesiune imobiliara artificiala

Prima instanta(judecatoria), in etapa cercetarii judecatoriesti, nefiind invocate exceptii(nici din oficiu, nici de parti), a dispus efectuarea unei expertize specialitatea constructii.

Am pus concluzii pe fondul cauzei, dosarul a ramas in pronuntare. Ulterior, instanta repune cauza pe rol pentru a discuta exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Municipiul "X" prin primar.
S-a admis exceptia respectiva.

Am facut apel, tribunalul a pronuntat o solutie de respingere a lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Municipiul "X" prin primar, a anulat hotararea judecatoriei, cu retinerea cauzei spre judecare, fixand termen peste o luna.

La urmatorul termen, instanta invoca din oficiu inadmisibilitatea actiunii(nu stiu motivele, astept sa mi se comunice hotararea). Exceptia inadmisibilitatii se admite, hotararea ramane definitiva.

Consider ca am fost lipsit de un grad de jurisdictie pentru ca prima instanta s-a pronuntat pe lipsa calitatii procesuale pasive fara a intra pe fondul cauzei.

Ori, din cauza faptului ca au fost puse concluzii pe fondul cauzei la prima instanta, iar apoi dupa repunerea pe rol a cauzei s-a solutionat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive(exceptie care ar fi trebuit solutionata in cadrul cercetarii judecatoresti, si nu dupa ce se dispusese si efectuarea raportului de expertiza specialitatea constructii), se considera ca prima instanta a statuat si asupra fondului?(desi in hotarare nu se specifica absolut nimic de fondul cauzei).

Ce cale de atac as putea sa introduc?
Multumesc!

Atunci potrivit aceluiasi rationament, am voie sa parchez in fata magazinului, pentru ca are iesire chiar la strada? Iar camioanele care vin sa livreze marfa vor fi "putin" incomodate de masina mea?

Doar este efectuata pe domeniu public si era sarcina celor de la Pr*fi sa stabileasca un loc de livrare a marfii care sa nu incomodeze circulatia stradala(sa faca o intrare laterala pentru livrarea marfurilor).
In anul 2004 am incheiat un abonament pe 24 luni, "Cablelink", cu 9 dolari pe luna.
In abonament este inclus:
- internet fix prin cablu
- telefon fix
- telefon mobil(care imparte minutele cu telefonul fix)

De cativa ani, denumirea abonamentului s-a modificat in "Fiberlink", iar telefonul fix si mobil nu mai sunt prevazute gratuit cu internetul fix, ci se platesc separat.

Ieri am dorit sa inchei un nou abonament la telefonie mobila,pe langa cel existent, iar cei de la RDS au spus ca nu pot sa inchei abonamentul pana nu semnez un nou contract pentru internetul fix, telefonul fix si telefonul mobil(corespunzator primul abonament incheiat).

Motivarea lor a fost aceea ca abonamentul meu, Cablelink nu mai figureaza in lista de abonamente active, fiind inlocuit de "Fiberlink", abonament care nu mai ofera telefon fix si mobil gratuit.

Practic, sunt conditionat de incheierea unui nou contract de prestari servicii, in conditii dezavantajoase pentru mine(pentru ca voi fi nevoit sa platesc si serviciul de telefonie fixa si mobila) .

Pe siteul RDS este mentionat ca abonamentul pentru telefonie mobila costa, Independent de alte servicii Digi, 5,81 euro, iar daca sunt abonat Digi Net sau Digi TV Cablu/Digi TV Satelit, pretul este de 4,84 Euro.

In primul rand, am abonament la Digi TV cablu, abonament incheiat prin anii 1990, care n-are absolut nicio legatura cu abonamentul de internet prin cablu(cablelink) incheiat in 2004.
De pe site rezulta clar ca este suficient sa am macar unul din aceste 3 servicii, Diginet SAU Digi TV Cablu SAU Digi TV Satelit, pentru a beneficia de pretul redus, respectiv 4.84 euro.
Mai mult, daca nu sunt abonat la niciun alt serviciu oferit de RDS, rezulta ca pot sa inchei un contract de telefonie mobila, platind 5.81 euro.

Cu toate acestea, cei de la RDS ma forteaza sa reinnoiesc contractul care are ca obiect prestarea unor alte servicii decat cele de care doresc sa beneficiez in viitor.

De cateva zile s-a construit un Supermarket( Pr*fi) la parterul unui bloc situat vizavi de blocul meu.

Problema care apare este urmatoarea: cei de la Pr*fi nu au depus diligente pentru a construi o parcare destinata celor care vin sa isi faca cumparaturi. Rezultatul este ca toti cumparatorii vin si parcheaza in fata blocului meu(situat la 20 metri de supermarket), noi, locatarii, fiind nevoiti sa parcam si la 150-200 metri distanta, in parcarile altor blocuri(gasindu-ne stergatoarele ridicate sau biletele in geam ca ocupam locurile altora).

E vreo lege care stipuleaza distanta minima intre o societate comerciala tip supermarket si alte spatii de locuit? Dar obligativitatea construirii unei parcari care sa deserveasca locatarii?
Voi fi cat se poate de succint:
- in 2004 am cumparat teren + casa prin act autentic. Pe teren se aflau 2 anexe gospodaresti care n-au fost insa trecute in contractul de vanzare pentru ca nu erau inscrise in cartea funciara.
- in 2013 am deschis o actiune in constatare a dreptului de proprietate prin interventia accesiunii imobiliare artificiale(pentru cele 2 anexe- magazii).Din neglijenta am chemat in judecata doar Municipiul "X" prin primar, nu si fostii proprietari.
- prima instanta imi respinge actiunea ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.
- am introdus apel, intrucat Municipiul "X" prin primar are in mod evident calitate procesuala pasiva, insa mi-e teama ca desi va da casare cu rejudecare, voi pierde iar in prima instanta pentru ca n-am chemat in judecata pe fostii proprietari.

Am fost la notar si am intrebat daca pot sa vin cu fostii proprietari sa dea o declaratie prin care sa spuna in 2004 cand mi-au vandut casa+teren au vandut si cele 2 anexe. Problema e ca notarii nu au fost de acord cu o astfel de declaratie. Nu inteleg motivul.
Cum fac sa intabulez cele 2 anexe gospodaresti existente pe teren la momentul incheierii contractului de vanzare, insa care nu sunt inscrise in cartea funciara si astfel n-au fost individualizate nici in acel contract de vanzare?

Multumesc anticipat! O seara placuta!
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Am terminat facultatea in 2012 si pana acum nu m-am dus sa iau diploma.
Pot sa folosesc in continuare adeverinta emisa de institutia de invatamant in anul 2012 prin care este atestat faptul ca am absolvit facultatea de drept?

Multumesc anticipat!

Răspuns la discuția Admitere INM 2014
Intrucat din cod nu am reusit sa deslusesc vointa legiuitorului, va rog respectuos sa imi explicati urmatoarele:

Daca inchei un contract de inchiriere a unui apartament la data de 01 ianuarie 2013, pe o perioada de 1 an, care va fi data cand contractul va inceta de drept?
Sunt 3 posibilitati:
1. pe 31 decembrie 2013 ora 23:59:59
2. pe 01 ianuarie 2014 ora 00:00:00
3. pe 01 ianuarie 2014 ora 23:59:59

O alta intrebare, putin mai simpla, dar doresc confirmarea:
In cazul unui termen calculat pe zile, cand se va implini in situatia in care termenul este de 3 zile, incepand de luni?
Prima zi(luni) nu se ia in calcul, deci avem ziua 1-marti, ziua 2-miercuri, ziua 3-joi(dar nu se ia in calcul), deci termenul s-ar implini abia vineri la ora 24?

Multumesc!