avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate misima

Activitate misima

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, am tastat in graba si am omis sa tastez acel ''NU''.
Tatal copiilor nu este in tara de 2 luni , si acum , cu sitiatia covid19 , cred ca cel putin inca 1 luna va mai lipsi.
Multumesc frumos, pt raspuns . Zi buna !
Situatie :
Eu, mama copiilor ( 6 si 8 ani ) angajata in sistemul privat , intentionez sa stau acasa cu copiii, conform Legii nr. 19/2020.
Tatal copiilor, sotul meu, este navigator, si acum este plecat din tara de 2 luni , si va mai fi plecat inca o vreme.

Pot beneficia de "zile libere pentru părinți" , atata timp cat tatal este in tara , si nu poate semna acea cerere ?
Situatie :
Eu, mama copiilor ( 6 si 8 ani ) angajata in sistemul privat , intentionez sa stau acasa cu copiii, conform Legii nr. 19/2020.
Tatal copiilor, sotul meu, este navigator, si acum este plecat din tara de 2 luni , si va mai fi plecat inca o vreme.

Pot beneficia de "zile libere pentru părinți" , atata timp cat tatal este in tara , si nu poate semna acea cerere ?
Cum procededez in cazul in care am semnat un contrat de munca pt o perioada determinata de 3 luni, dar eu doresc sa plec mai devreme?
Perioada de proba din contract, este de 15 zile lucratoare si eu la momentul actual am 21 zile lucrate in firma.
Angajatorul se poate opune unei cereri de demisie de comun acord ?

Eu intentionez sa ma angajez intr-o noua companie din Decembrie, si vreau sa stiu daca as putea face acest lucru fara ''tensiune'' .
Discuție Alocatie copii
Buna ziua.
Luna aceasta, pe 14 Aprilie, fetita mea a implinit 2 ani.
Ce demersuri trebuiesc facute pentru ca alocatia de 80 lei/luna sa fie virati direct intr-un cont? sa putem scoate banii dupa card?
Mentionez ca pana acum,pana la implinirea varstei de 2 ani, alocatia+CCC(=800lei/luna) , dupa perioada crestere copil, au fost virati tot pe card.
Trebuie sa mai anuntam pe undeva, ca vrem ca situatia sa ramana neschimbata in ceea ce priveste incasarea alocatiei? ca,contul este acelasi ?
Trebuie sa anuntam ca fetita a implinit 2 ani ?
Multumesc anticipat !O zi frumoasa!
Răspuns la discuția CCC2 / somaj
multumesc frumos.
Răspuns la discuția CCC2 / somaj
In prima situatie ma regasesc...
Discuție CCC2 / somaj
Buna ziua.
Cazul meu este urmatorul :
-in sept. 2011 am nascut primul copil baiat;
-am stat acasa 2 ani cu indemnizatie;
-dupa indemnizatie am continuat cu somaj (nu am intrerupere in acte)
-in april. 2014 am nascut cel de-al doilea copil,fetita.
-si am sta din nou acasa 2 ani cu indemnizatie de crestere.

Anul acesta, in aprilie 2016, eu voi iesi din programa indemnizatiei cresterii celui de-al 2 copil.
Ce este de facut mai departe? MAI BENEFICIEZ DE SOMAJ?
Mentionez ca locul meu de munca, anterior, nu mai exista, deoarece firma s-a desfiintat...
Multumesc anticipat.
Buna ziua!
Sunt pensionar de 4 ani(cu o pensie de peste2000 lei).
Din aceasta pensie, imi mai sunt opriti si CAS+ impozitul.
Intrbare: Este normal sa mi se mai opreasta si acum (pensionar fiind) aceleasi taxe,impozite,CAS, ca atunci cand eram angajat?
Ar fi o varianta cu eventual castig de cauza , darea in judecata a casei pensiei?
Buna ziua !
Copilul meu pe septembrie 2013 a implinit varsta de 2 ani, iar indemnizatia CCC1 s-a terminat.
Imedaiat dupa aceasta perioada ,eu mi-am depus actele de somaj(firma unde am lucrar s-a desfiintat), astfel ca din luna Noiembrie 2013 eu beneficiez de somaj .
In prezent sunt insarcinata in in 6 luni cu al 2 copil.
Care este demersul , pt a putea beneficia de indemnizatie CCC2 ?
Cand trebuie intrerupt somajul pt a incepe formalitatile pt CCC2 ?
Mentionez ca in luna Noiembrie 2013 , cand mi-am depus dosarul de somaj , aveam atasata in dosar si adeverinsa doveditoare cu :''sarcina in 4luni'', cum eram la momentul respectiv.
Eu beneficiez de somej pt o perioada de 6 luni (avand vechime de 1 an la locul de munca).
Nasterea celui de-al 2 copil va avea loc prin Aprilie 2014.
Multumesc anticipat!