Taxa de timbru pentru actiunea in contestatia hotararii de stabilire despagubiri nu se achita, aceste actiuni fiind scutite de taxa judiciara de timbru.
Beneficiul nerealizat determinate de expropriere trebuiesc dovedite.
( A se vedea si Legea nr. 33/1994 si Legea nr. 255/2010)
drepturile ce revin din masa partajabila vor reenii in functie de aportul dovedit al fostilor soti la dobadirea lor.
Proba aportului la bunurile comune dobandite se face cu mijloacele de proba pe care partile le-au solicitat prin actiune si intampinare si pe care instanta le-- incuviintat !
Daca nu aveti avocat in cauza este bine sa va angajati unul.
Garantia pentru piese si reparatii auto si conditiile garantiei este reglementata prin norme speciale RNTR emise e ARR
inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa procedurii indeplinirii obligatiei de informare despre mediere este un non sens !
Sunt mai multe circumstante care pot da nastere la situatii diferite juridic. Cel mai corect este sa consultati un avocat!
Art. 44 alin. 2 din Codul muncxii : (2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Tema discutiei era discriminarea la locul de munca. Pentru a lamuri daca anagjatorul poate fi suspectat de practici discriminatorii dispozitiille sale trebuie raportate la prevederile art. 5 din Codul Muncii
\"Art. 5. - (1) În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.
(2) Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.
(3) Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii.
(4) Constituie discriminare indirectă actele şi faptele întemeiate în mod aparent pe alte criterii decât cele prevăzute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminări directe.\"
Spui ca acum are 15 ani dar intretii relatii cu ea de aprox. 9 luni. Acum 9 luni cati ani avea????
Cred ca daca te impaci cu mama fetei rezolvi problema!
Pentru a intrerupe precriptia este necesar ( una din conditii) sa inregistrezi actiunea la instanta.
Insa daca nu se plateste taxa judiciara de timbru (si mai nou nu te conformezi instantei cand cere sa regularizezi cererea in termen de 10 zile) actiunea se anuleaza si prescriptia se considera ca si cand nu a fost intrerupta.
Asa si in cadrul procedurii de mediere, daca nu se indeplineste pasul premedierii -medierea este ca si cand nu a existat.
TOTUSI. Constractul de mediere se incheie intre mediator si reclamant in principiu. De ce nu s-ar incheia de la inceput acest contract care sa includa si premedierea ( cu o clauza in care se arata ca onorariul va fi diferentiat in caz ca cealalta parte se prezinta sau nu la mediere!!!?
Desi nu era in vigoare noul C.pr.civ am fost convocat direct la mediere dupa ce cealalta parte incheiease deja contractul de mediere, eu fiind convocat in baza acestuia!
In cazuri expreme recomand ca apelarea la mediere sa se faca concomitent cu introducerea actiunii la instanta pentru a evita prescriptia. Noul C.pr. civ prevede ca exceptia procedurii prealabile ( cand) poate fi invocata doar de catre parat la pana celtarziu la primul termende judecata!
Am ziz si eu!
In termenulde 10 zile dat de instanta pentru regularizarea cererii de chemare in judecata, depuneti o cerere precizatoare a valorii sumelor pretinse si si in functie de aceasta taxa judiciara de timbru atasand nota de calcul. Atat si nimic mai mult !
Lovirea sau alte violente in conditiile prevazute de codul penal sunt infractiuni chiar si atunci cand sunt savarsite intre soti.
Daca exista un certificat medico-legal si alte probe ( martori, etc... ) puteti formula plangere penala.