avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate dks

Activitate dks

Astazi mi-am bagat preavizul la firma care lucrez. As dori sa depun la firma o cerere prin care sa imi solicit acei bani inapoi prin cale amiabila iar daca nu este posibil sa depun mai departe la ITM o plangere legata de cazul meu. Credeti ca este bine? Pot rezolva ceva prin acest mod? Daca ati fi dagut sa imi mentionati articolele din legea muncii care incalca drepturile mele ca angajat v-as fi recunoscator.

Si ca urmare,dupa gandirea mea .. Cauciucul este un consumabil,iar firma isi poate recupera paguba.. Plus inca o data din salariul meu.

In continuare sfaturile dvs sunt bine venite.
Buna ziua,lucrez la o firma de transport ca sofer pe tir. Acum ceva timp mi s-a intamplat ca pe autostrada sa am o explozie la un cauciuc. Dupa ce firma a trimis service-ul sa remedieze problema,in data primirii salariului am observat ca lipseste o suma de bani. Cand am intrebat la firma mi s-a spus ca service-ul a costat 900 de euro iar acea suma imi va fi retinuta din salar. Este corect? Se poate face ceva? Pentru orice intamplare de acest gen mi se retin bani din salar. Indiferent de natura incidentului,fara a fi eu vinovat de pagube.

Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri.
Răspuns la discuția Pierderi de apa bagate cu forta
Pierderea calculata exact este de 5.3 metri cubi pe luna!! Noaptea sa zicem ca se dubleaza deci +2.15 si tot nu sunt 40 .. E greu de inteles?
Daca pe tabelul afisat unde este scrisa penalizarea,nu este data afisarii cum pot calcula penalizarile?
Buna ziua,ieri au venit cei de la asociatia de proprietari in control deoarece le iesea 40 metri cubi pierdere. In timpul verificarilor au ajuns la mine si la bazinui dij baie am o mica problema(picura apa,tot in bazin) motiv pentru care toate pierderile au fost trecute la mine.
Am incercat sa ii explic presedintelui de asociatie ca in acel ritm nici macar intr-o luna nu pot consula 40 metri cubi.

Treaba se intampla dupa apometru(apa trece prin apometru) el spunand ca nu s-a contorizat apa care a curs.

M-a determinat sa masor,personal care ar fi "pierderea".
Debitul picuratului daca se poate spune asa este de 1 litru la 7minute si 10 secunde,care nu depaseste 10metri cubi intr-o luna.

Am mai incercat sa ii ezplic de altfel ca ii aceeasi scara locuieste o familie cu 3 copiii mici,5 persoane in total care au aproape in fiecare luna 1 metru cub consumat. El spunandu-mi ca oamenii fac economie. In halul acela?

Intrebarea mea,e cum pot proceda,legal.

Il pot da in judecata pentru abuz in serviciu deoarece profita de functie si-mi baga pe gat acei 40 metri cubi care nu is justificati,intr-un fel sau altul constient de situatia cu familia mai sus mentionata pentru favorizarea "furtului" sau cum i-o spune?
As dori un raspuns cat mai concret cu ceea ce pot face.

Multumesc!
mama a facut scoala dar scrie la fel de prost precum vorbeste. multumesc de sfaturi. procesul inca nu a inceput,a primit acele documente si in termen de 25 de zile trebuie ' depuna la judecatorie niste documente.
Buna.

Detin si eu 2 parinti ambii cu handicap de gradul 2 (surdo-muti) Iar mama mea acum 1-2 saptamani a fost la tribunal sa intenteze un proces pentru divort.
Problema e urmatoarea,a primit tatal meu niste documente,printre care si declaratia mamei mele,scrisa de avocata ei. Din ce am citit am observat urmatoarele:
Ei sunt casatoriti de 21 de ani,iar de 17 ani tatal meu o bate zilnic pe fondul consumului excesiv de alcool. Ceea ce e total neadevarat. Nu consuma alcol deloc iar de batut nu a batut-o. Ca o ameninta cu moartea iar ei ii e frica sa stea cu el. Din nou,total neadevarat.
Mai este vorba si de un minor(14ani) de care era vorba in declaratie cum ca mama mea ar vrea sa obtina custodia lui,iar el doreste sa ramana cu tatal meu,nicidecum cu mama.
Problema este urmatoarea,continutul declaratiei este total neadevarat,doar minciuni. Cum i-a luat avocata o asemenea declaratie daca ea nu a inteles ceea ce mama ii spunea? Banuiesc ca n-a avut nici un translator iar sa o intelegi este extrem de complicat,pentru ca de abea o inteleg eu.
Va rog sa-mi spuneti ce as putea face?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Buna ziua,fratele meu este elev la o scoala generala iar in timpul unei pauze isi filma cu telefonul un coleg care se prostea,bine inteles de comun acord,iar directorul i-a confiscat telefonul. Adica i l-a smuls din mana mai exact si pe langa asta a mai si butonat la el (a cautat in telefonul lui mobil)

Avand in vedere ca el are 13 ani,banuiesc ca nu se ia in considerare daca a semnat un regulament de interior daca nu a fost un tutore cu el ..

Este legal ce a facut acel director,se poate lua vreo masura? Inca nu am recuperat telefonul. Astept un raspuns pentru a sti ce masuri sa iau.

o zi buna va doresc,imi cer scuze pentru categoria in care am postat dar nu am gasit una care sa se potriveasca cu problema mea.
Doresc sa imi achizitionez un pistol cu cartuse blank ( pistol cu cartuse doar cu zgomot fara posibilitatea sa ranesti o persoana)
As dori sa intreb daca este necesar pemisul de port arma pentru a detine un astfel de pistol.

Multumesc si o zi buna va doresc!