avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaMP

Activitate AndreeaMP

DIn proprie experienţă vă spun că puteţi accesa informaţiile privind conturile bancare ale defunctului în treimodalităţi:
- după ce aţi deschis dezbaterea succesiunii la notar, notarul face adrese către bănci (răspunsul îl puteţi ridica pe loc chiar dvs. dacă cereţi notarul să facă menţiunea respectivă pe adresă);
- după ce aţi obţinut certificatul de calitate moştenitor, personal, fără probleme;
- prin instanţă, dacă se ajunge acolo;
În privinţa legii, într-adevăr este deficitară. Există situaţia în care unul dintre moştenitori (sau altcineva) a avut împuternicire pe cont şi după decesul defunctului sustrage bani (de la bancomat este cel mai simplu) şi aflaţi asta prea târziu.
Sfatul meu este să urgentaţi deschiderea succesiunii la notariat şi să solicitaţi acestuia să emită adrese către bănci, adresă care ţine loc şi de notificare în legătură cu decesul defunctului şi blocarea conturilor.
Succes!
Mai bine încercaţi să stabiliţi o modalitate de a-l despăgubi ce celălalt coproprietar, aşa este moral şi legal. "Nimeni nu poate fi obligat să rămână în indiviziune". Dacă vă încântă că un proces durează, greşiţi. Procesul înseamnă şi cheltuieli de judecată care vă vor fi imputate (inclusiv onorariul avocatului), deci o amânare nu vă este favorabilă..
Aţi riscat cumpărând un bun de la o persoană despre care ştiaţi că nu era proprietar.
"cu excepţia cazurilor situaţiilor expres reglementate". Despre ce cameră întrebaţi dvs.?
Am o erată: 1/2+1/4 egal 3/8, deic soţul supravieţuitor culege 3/8, iar restul de 5/8 rămâne copiilor
Tot ce s-a făcut împreună se presupune că a fost făcut cu contribuţia ambilor soţi până la proba contrarie. De aceea, masa succesorală se împarte în două jumătăţi 1/2 şi 1/2. După aceea, partea de 1/2 se împarte astfel: 1/4 din 1/2 pentru soţul supravieţuitor şi 3/4 din 1/2 se împarte în cote egale descendenţilor. În final, soţul supravieţuitor dobândeşte acel 1/2 care a devenit al său prin efortul comun de-a lungul căsătoriei + 1/4 din 1/2, deci 1/2+1/4 din 1/2 egal 3/4. Restul rămâne descendenţilor direcţi. Poate aşa se înţelege mai uşor.
Există pe server şi pot fi reconstituite imaginile oricând.
Răspuns la discuția Partaj la notar sau mediator
DIn moment ce aţi decis să divorţaţi la notar, pe cale amiabilă, tot acolo soţul îşi exprimă opţiunea faţă de bunurile dobândite în timpul căsătoriei. Costurile sunt mai mici şi nu aveţi nevoie de mediator pentru ceva ce este deja stabilit. Luaţi toate actele de stare civilă şi actele proprietate cu dvs., mergeţi la un notar, prezentaţi-le acestuia şi veţi vedea ce simplu este. Succes!
Răspuns la discuția Atacare sentinta paternitate
În primul rând, discutaţi cu mama biologică şi întrebaţi-o cine este tatăl dumneavoastră biologic. Dacă ea ştie cu siguranţă că taătl dvs. este cel împotriva căruia a deschis acel proces, atunci puteţi deschide dvs. proces pentru stabilirea paternităţii oricând, pe timpul vieţii dvs. Aşa spune legea actuală. Este important să aveţi susţinerea mamei, care va fi chemată ca martor în proces. Din câte înţeleg, aţi fost adoptată de o altă familie, aşa că veţi pierde drepturile de copil adoptat. Lămuriţi-vă cu mama dvs. mai întâi, gândiţi-vă bine apoi şi abia după aceea consultaţi un avocat.
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
In ce sens este mai la îndemână procedura în instanţă? Taxele sunt de circa 8 ori mai mari ca la notariat.