Am achizitionat in iulie 2012 un autoturism in leasing , pentru care am platit taxa de emisii poluante.In septembrie 2014 am vandut autoturismul in UE, am dreptul
sa solicit restituirea taxei de emisii poluante?
Daca da, unde trebuie sa ma adresez?
Ca persoana juridica (SC) urmeaza sa achizitionez un autoturism din Germania.Autoturismul are o cilindree de 3993 cm cubi, are 2700 km la bord, este luata dintr-un shorwom unde a fost inmatriculata. Poate fi considerata masina noua?
Trebuie sa ma inregistrez la vama ca platitor de acciza?
pentru inmatricularea masinii sunt conditionata de plata accizei?
la finante trebuie sa depun 010 si declaratia 100?
AM ACHIZITIONAT UN UTILAJ DIN ELVETIA , DIFERENTA DIN DECLARATIA VAMALA INTRE GREUTATEA BRUTA SI CEA NETA ESTE 3000KG (CONSTAND IN PALETI DE LEMN SI FOLIE). PENTRU ACEASTA AM OBLIGATIA DEPUNERII DECLARATIEI LA MEDIU CF OG196/2005?
DACA ACESTE CANTITATI VOR FI FI VALORIFICATE PRIN RECICLARE LA O SC , SUMA REZULTATA DE PLATA IN IANUARIE ANUL URMATOR VA FI MAI MICA. FACTURA VA IN REGIM DE TAXARE INVERSA?
Am un contract cu furnizor intracomunitar cu cod valid de tva , mi-a trimis piese de schimb prin curierat cu "Trading Invoice" cu valoare de 7291 eu, pe care se gaseste mentiunea -Payment: delivery is efffected under guarantee/free of charge".
factura va fi inregistrata si declarata in 390 si in decont cu valoarea de 7291eu?
Iar soldul va fi inregistrat ca o reducere comerciala , chiar daca nu exista un credit note?
Am un contract pentru servicii audit calitate, prestate in luna august 2013, pentru care am cerut certificat de rezidenta fiscala din Germania.Plata acestui serviciu am facut-o dupa ce am intrat in posesia certificatului de rezidenta fiscala.
Intre Germania si Romania exista un schimb de informatii juridice, o conventie de evitare a dublei impuneri.
Eu am considerat acest serviciu ca fiind de consultanta, avand in vedere cele mentionate mai sus voi declara si plati impozit pe veniturile nerezidentilor in septembrie? cf OUG 8/2013
Pt un autoturism luat in leasing financiar in anul 2012, pe care il platesc anticipat , in momentul inregistrarii pe societate tb platit timbru de mediu?
Pot acorda diurna directorului de punct de lucru si contabilei de acolo saptamanalpe intregul an?
In conditiile in care delegarea se face pentru 60zile , cu posibilitatea de prelungire inca 60 zile cu acordul salariatului.
Primesc ca sc tichete cadou de la alta sc . in cadrul unei campanii de marketing, intrebarea este : trebuie sa platesc impozit pe venit salarial in momentul predarii catre salariati?contributii sociale nu se platesc.
Am gasit o eroare contabila, pe care vreau sa o rectific prin declaratia 101( este vorba de o diminuare de impozit profit) , iar contabil prin 1174 pt anul 2011, dar pt anul 2012 consider ca este mai bine sa ma intorc la decembrie. Problema este ca firma este preluata de mine de la 1 februarie, deci inchiderea la decembrie nu este facuta de mine, iar fostul contabil nu vrea sa se mai intoarca pt refacerea calculelor.