avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Activitate austo

Activitate austo

Buna ziua,

Locuim intr-o garsoniera in care locuim 3 persoane , eu , sotia si un copil cumparata acum 3 ani intr-un complex rezidential .Vrem sa vindem aceasta garsoniera si sa cumparam un apartament de 2 camere in acelasi complex si am inteles ca tva -ul este 24% nu 5% ptr. ca 5% a fost specificat in ctr. de vz-cump prima data .
Intrebarea mea este daca exista vrea derogare , ceva , legat de acel 5% TVA la cumpararea acestui apartament de 2 camere ?
Buna ziua,
Am un apartament de vanzare , care este ipotecat ; am gasit cumparatori , intrebarea mea este la incheierea antecontractului este necesar acordul bancii , sau numai la contractul final?

Multumesc frumos
Discuție Angajare
Buna ziua,
De curand am fost sunat de un angajator , in urma unui interviu , de a-mi prezenta si semna oferta salariala .
Pentru a semna contractul de munca , pe langa documentele de studii , ci , cazier , etc , mi-a cerut si adeverinta de vechime si nota de lichidare de la fostul angajator .Poate sa fie o piedica asta , adica sa-l determine pe angajator sa nu mai ma angajeze , daca pe adeverinta de vechime si pe nota de lichidare apare " incetat contractul conf.art.61, lit. a) din Codul Muncii"? Ce sa fac ?

Va multumesc frumos
Răspuns la discuția Adeverinta de la fostul angajator
Ideea este ca pe adeverinta de vechime angajatorul mi-a scris " incetat contractul conf.art.61, lit.a) din Codul Muncii prin decizia nr... ", .Banuiesc ca o sa am probleme la angajatorul urmator din cauza asta? se cer si deciziile respective adica se poate angaja si fara acest document ?

Multumesc mult
Buna ziua,

Adeverinta cu vechimea in munca si salariu de la fostul angajator este obligatorie pentru angajarea la urmatorul loc de munca , sau ea este emisa pentru calculul pensiei .

Care sunt documentele obligatorii pentru angajare la alt loc de munca? si ce trebuie de la ultimul loc de munca obligat?

Multumesc mult
Buna ziua,

Daca in urma deciziei comisiei de disciplina a rezultat concedierea , si prejudiciul a fost acoperit in totalitate inainte chiar de emiterea deciziei , angajatorul mai poate face plangere penala impotriva salariatului?


Multumesc frumos
Răspuns la discuția comisia de disciplina
Sa inteleg ca nu mi se cere la al doilea angajator ca si document de angajare o decizie de la ultimul loc de munca?

Multumesc tare mult
Răspuns la discuția comisia de disciplina
De la fostul loc de munca nu se cere nimic , o adeverinta , o decizie ceva ?

Multumesc frumos
Răspuns la discuția comisia de disciplina
ce documente se solicita pentru angajare la urmatorul angajator?
Răspuns la discuția comisia de disciplina
Referitor la angajare pe perioada suspendarii cm , se poate angaja cu forme legale adica cu cm la alta societate , chiar daca la cealalta unitate nu are contractul incheiat?

Multumesc