Locuim intr-o garsoniera in care locuim 3 persoane , eu , sotia si un copil cumparata acum 3 ani intr-un complex rezidential .Vrem sa vindem aceasta garsoniera si sa cumparam un apartament de 2 camere in acelasi complex si am inteles ca tva -ul este 24% nu 5% ptr. ca 5% a fost specificat in ctr. de vz-cump prima data .
Intrebarea mea este daca exista vrea derogare , ceva , legat de acel 5% TVA la cumpararea acestui apartament de 2 camere ?
Buna ziua,
Am un apartament de vanzare , care este ipotecat ; am gasit cumparatori , intrebarea mea este la incheierea antecontractului este necesar acordul bancii , sau numai la contractul final?
Buna ziua,
De curand am fost sunat de un angajator , in urma unui interviu , de a-mi prezenta si semna oferta salariala .
Pentru a semna contractul de munca , pe langa documentele de studii , ci , cazier , etc , mi-a cerut si adeverinta de vechime si nota de lichidare de la fostul angajator .Poate sa fie o piedica asta , adica sa-l determine pe angajator sa nu mai ma angajeze , daca pe adeverinta de vechime si pe nota de lichidare apare " incetat contractul conf.art.61, lit. a) din Codul Muncii"? Ce sa fac ?
Ideea este ca pe adeverinta de vechime angajatorul mi-a scris " incetat contractul conf.art.61, lit.a) din Codul Muncii prin decizia nr... ", .Banuiesc ca o sa am probleme la angajatorul urmator din cauza asta? se cer si deciziile respective adica se poate angaja si fara acest document ?
Adeverinta cu vechimea in munca si salariu de la fostul angajator este obligatorie pentru angajarea la urmatorul loc de munca , sau ea este emisa pentru calculul pensiei .
Care sunt documentele obligatorii pentru angajare la alt loc de munca? si ce trebuie de la ultimul loc de munca obligat?
Daca in urma deciziei comisiei de disciplina a rezultat concedierea , si prejudiciul a fost acoperit in totalitate inainte chiar de emiterea deciziei , angajatorul mai poate face plangere penala impotriva salariatului?
Referitor la angajare pe perioada suspendarii cm , se poate angaja cu forme legale adica cu cm la alta societate , chiar daca la cealalta unitate nu are contractul incheiat?