Am de intocmit decl 088 (reinregistrare in scopuri de tva) pe care nu pot sa o validez iar lista de erori nu este redata in limba romina In lista apar caractere necunoscute. Va rog din suflet sa ma ajutati.
Va multumesc anticipat.
Am preluat o firma pentru a-i tine evidenta contabila care nu a avut activitate pina acum . In balanta figureaza cu terenuri cumparate in valoare de peste 250000 ron.
Am verificat aceasta suma dupa contractele de vinzare cumparare(pentru ca nu am primit lista cu imobilizari) si am constatat ca suma inregistrata in contul 2111 este mult mai mare decit cea reala. Va rog sa ma ajutati cu inregistrarile contabile care sa remedieze aceasta eroare.
Va multumesc anticipat.
Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial , pentru virsta mea trebuie sa am un stagiu complet de cotizare de 31 ani si 5 luni iar eu am numai cu contract de munca ( 8 ORE /ZI) 34 de ani. In aceasta perioada am mai lucrat si la alte societati cu contracte de munca cu timp partial , societati care au virat lunar datoriile catre stat. Intrebarea mea este daca la vechimea de 34 ani se adauga si nr de ani rezultati din perioada cind am lucrat si cu timp partial . De exemplu 3 luni la un an de lucru cu 2 ore/zi. Doresc sa stiu acest lucru deoarece daca am o vechime de 39.5 ani pensia nu mi se va mai diminua cu 45%.
Trecerea de la tva lunar la tva trim. prin decl 010 este obligatorie sau pot sa ramin la luna .Mentionez ca in aug 2014 am avut achizitie intracomunitara cind automat am trecut la tva lunar
Detin o firma infiintata in 2009 ca platitoare de tva. pentru ca nu am avut activitate s-a anulat certificatul de inregistrare in scopuri de TVA. De doua luni am inceput activitatea , faza de organizare. Doresc sa achizitionez doua utilaje din Belgia operatiune pentru care am mers la Adm. financiara sa aflu ce acte trebuie sa depun la ei pentru aceasta operatiune. Am plecat de acolo complet nelamurita.
Va rog daca poate cineva sa ma lamureasca cit se poate de repede deoarece am achitat deja avans .
Multumesc anticipat
Buna ziua,
In act 2008 am cumparat o masina second -hand pentru care am achitat taxa de 1500 lei . Am cerut la anaf restituire de unde am primit raspuns negative.
Pot acum sa cer din nou conform noii OG . Mentionez ca nu mai am copie dupa chitanta cu care am achitat.
Va multumesc mult,
De 4 ani am un venit brut de 500 lei avind contract de munca cu timp partial. Pot sa cer scutire de impozite si taxe locale ? Daca da cum se procedeaza.
Va multumesc anticipat,
In cazul in care unul din parinti are in cont la banca o suma de bani avind procura unul din cei trei copii pe care o poate folosi numai cit parintele este in viata conform inscrisului din procura, cum se pot ridica acesti bani dupa decesul parintelui.
Va multumesc anticipat,