avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate otilia321

Activitate otilia321

Răspuns la discuția sechestru apartament
Este normal ca executorea, gasind un cont cu o suma de bani a debitorului, sa si ia toata partea care i se cuvine si doar ce ramane sa dea creditorului, neterminandu se plata creantei (decat 10% a fost platita creanta)? Va multumesc.
Buna ziua! Va rog sa ma informati ce drepturi am si cum ar trebui sa procedez in situatia in care d-na executoare dupa ce i am platit suma care mi acerut-o pt executarea bunurilor materiale ale debitorului imi cere inca bani si pt trimiterea actelor in strainatate, pt comunicarea si informarea debitorului. Mai mult decat atat, eu am cerut executarea apartamentului debitorului, fiind o suma destul de mare restanta a debitorului (aprox. jumatate din valoarea apartamentului) iar dansa a convenit cu debitorul sa dea o suma infima dupa care sa tergiverseze cat de mult poate plata restanta. Pot sa refuz acea suma mica care mi se ofera, fara sa existe repercursiuni negative legale din partea mea? Mentionez ca suma care mi se datoreaza este din 2006, deci de f multi ani. printr - o hotarare luata de o tara straina mi se atribuie plata acesteia tocmai de atunci.mentionez ca executoarea mi a cerut banii pt executare si nu mi a dat decat o chitanta fara a mi da si o copie a unui contract in care sa cunosc si eu conditiile executarii. Deja au trecut mai bine de doua luni si nu s a facut nimic concret, decat vorbe.. Va multumesc.
Buna seara! de la inceputul lunii august am aflat ca autoritatea centrala britanica prin intermediul autoritatii de executare locala din Londra mi a recunoscut hotararea judecatoreasca din Romania si mi a dat castig de cauza in urma urmaririi unui debitor roman care locuieste de multi ani in Anglia si care imi datoreaza o suma de bani si dupa cercetarile facute impreuna cu ministerul justitiei din Romania mi s a transmis prin mail de catre Ministerul Justitiei din Romania ca paratul este obligat sa-mi restituie aceasta suma. Cum trebuie sa procedez eu in acest caz? trebuie sa apelez la un executor judecatoresc sa i puna sechestru pe apartamentul din Romania inainte de a-l trece pe numele altcuiva sau de a-l vinde el?Daca nu am originalul acestei hotarari deoarece am fost instiintata prin mail executorul imi poate lua in calcul aceasta hotarare? Va multumesc!
Acest teren a fost cumparat de fiica mea si sotul ei de atunci, de la tatal meu, (cu o suma foarte mica). Dupa divortul de sotul ei, fostul sot vrea sa vanda acel teren. Ei fiind la distanta mare de acel teren l am folosit eu cu acordul lor, fara acte. fiica mea nu vrea sa-si vanda partea ei de teren.
Buna ziua! Va rog sa ma informati cum sa procedez pentru a deveni proprietara terenului unor persoane care l am avut in posesie 20 de ani si pentru care am platit doar eu impozitul la primarie pe numele lor, in acest sens avand martori, si unul din proprietari e dispus sa recunoasca in fata legii acest lucru ca desi sunt proprietari nu au platit niciodata darile catre stat pt acest teren. Nu prin vanzare cumparare, prin uzucapiune daca se poate rezolva acest aspect.
Va multumim anticipat!
Buna seara! Dupa doi ani de la divort fratele meu vrea sa-i ceara in instanta fostei sotii sa renunte la numele de familie dobandit prin casatorie si sa revina la numele de fata avut inainte de casatorie. Cum ar trebui sa faca cererea (ce articol de lege sa invoce?) daca ea nu vrea sa renunte la nume ar putea pierde procesul fratele desi poarta numele lui? Va multumesc
Răspuns la discuția pensie intretinere major
ce articol de lege sa invoc cand fac cererea de apel la rubrica "in drept"?
Răspuns la discuția pensie intretinere major
Sa inteleg ca nu imi va plati iarasi multe luni de-acum incolo (poate tot 9 luni cat a durat in prima instanta) daca se va judeca apelul, pana la finalizarea acestuia?
Buna ziua! Am cerut in instanta tatalui meu o pensie de intretinere in cuantum de 25% din venit,acesta lucrand in strainatate, fara contract, dar cu acte in regula de cca. 10 ani consecutiv. Acesta nu a fost de acord cu suma propusa de mine, oferindu-mi minimum pe economie din Romania. Procesul s-a incheiat in favoarea propunerii lui. Cand voi formula recurs, acesta este obligat sa-mi acorde suma hotarata in prima instanta sau se anuleaza aceasta hotarare si raman in continuare fara nici un venit ca si pana acum pana se finalizeaza recursul?
Va multumesc !
Este posibil sa se invoce faptul ca s-a prescris acest drept ca au trecut trei ani?