Stimati domni in anul 2017 am obtin o parte din venituri sub forma de salariu in urma unui contract de munca in Kuweit semnat cu o companie locala din Kuweit,si sunt interesat daca comform noilor legi din Romania trebuie sa declar aceste venituri realizate din salariu in tara respectiva.
Stimati domni am primit un plic de la A.N.A.F. princare mi se solicita sa platesc pentru asigurari de sanatate suma de 468 lei pentru anul 2012 la venituri realizate din dobanzi bancare de 5220lei. dar suma calculata la venit total de 8400 lei.mentionez ca in anul 2012 nu am lucrat in Romania lucrand ultimile 3lun din an in 2012i in strainatate si avand un card de asigurat de sanatate emis de compania care ma angajat.Doresc sa stiu de ce trebuie sa platesc asigurarile de sanatate in Romania calculate la salariul minim pe economie cand veniturile mele au fost de5220si nu de 8400.si nu platesc procentul normal pentru asigurari de sanatate din suma de 5220.Mie mi se pare ilegal .
Cu Respect
Folea Mircea
Stimati domni,
Vreau sa stiu la ce varsta pot iesi la pensie pentru limita de varsta daca sunt nascut la 1noiembrie 1960, am 29 ani vechime din care 19,ani in grupa 1 de munca. Si care este diferenta la calculare punctului de pensie intre grupa 1 si grupa 2 de munca. Va multumesc anticipat.
Stimati domni sunt nascut pe 01-11-1960 am vechime in munca de 28 ani din care 20 ani in grupa 1 de munca,comform vreau sa stiu cand pot iesi la pensie pentru limita de varsta.
va multumesc anticipat pentru raspuns
data nasteri 31mai 1961 vechime in munca 30ani,din care 19ani si 8 luni in grupa 1 de munca.,vreau sa aflu daca sepoate iesi la pensie anul acesta ,Mentionez ca persoana este o femeie.
va multumesc
stimati domni /vreau sa stiu daca legea 263/2010 a aparut in monitorul oficial cu modificarile facute in decembrie 2013 ,deorece sotia are o vechime de 30ani in munca din care 19 ani si 8 luni in grupa 1 de munca.
va multumesc
[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
ma numesc FOLEA MIRCEA si as dori un raspuns la un o problema de pensionare.
Sotia FOLEA LUIZA are o vechime in munca de 30 ani din care 19ani si 8 luni in gr1 de munca la care pana in 2010 se obtineau 6 luni la un an la aparitia legi 263 din 2010 grupa 1 sa echivalat cu gr2 de munca marinduse varsta de pensionare.Ma intreb cum poate aceasta lege sa se aplice retroactiv facand in acest fel discriminare la iesirea la pensie intre oameni care au lucrat in aceleasi conditi de munca ce sanse sunt de castig in caz de judecata