la momentul cand se face calculul trebuie avut in vedere ca nu toata suma de 4700 are vechimea de 826 zile ci doar sumele aferente primei luni din perioada neplatita. astfel, doar sumele mai vechi de 500 zile pot ajunge sa cumuleze penalitati egale cu valoarea debitului principal. Sumele datorate avand o vechime mai mica poarta penalitati din ce in ce mai mici, tinzand catre "0" la factura curenta. pentru a stabilii corectitudinea calculului trebuie sa il realizati pentru fiecare luna in parte.
cererea in cauza este o precizare a actiunii cu transformarea actiunii dintr-una in constatare intr-una in realizarea dreptului.
Buna ziua
In cadrul procesului civil s-a strecurat o eroare de procedura, respectiv s-a admis o cerere a reclamantului la un alt termen decat primul termen de judecata cum era procedural in cazul respectivei cereri(respectiv a fost admisa dupa administrarea partiala a probatoriului). Nici reprezentantul paratului nici instanta din oficiu nu au sesizat acest aspect. Cererea respectiva a fost retinuta prin incheierea de sedinta insa nu a fost mentionata ca atare in considerentele sentintei. Prin sentinta data a fost respinsa actiunea reclamantului, insa pe un alt considerent decat cel reprezentat de cererea data. Se doreste exercitarea caii de atac cu argumentatie legata de motivarea respingerii. Intrebarea este: In ce masura instanta de control judiciar poate retine, din oficiu, faptul ca acea cerere nu putea fi admisa de instanta de fond? mentionez ca paratul nu a atacat sentinta, iar procedura aplicata de instanta de fond a fost cea reglementata de vechiul cod de procedura civila.
asa cum am mai spus, proprietatea imobilului se afla in patrimoniul bisericii, dreptul de uz se afla in patrimoniul institutiei de invatamant, in baza contractului de comodat. Impozitul este pe proprietate, prin urmare se datoreaza de catre proprietar, chiar daca acesta ar avea doar nuda proprietate a bunului. In cazul acesta nu se datoreaza impozit, proprietarul fiind exceptat. De lege ferenda, apreciez ca nu ar fi rau sa dispara aceasta exceptie data fiind activitatea din ce in ce mai comerciala a cultelor religioase din Romania. Dar asta e deja o alta discutie.
in principiu, puteti chema in judecata A.N.R.P. solicitand obligarea acesteia la emiterea actului administrativ.
In mod evident, NU. Patrimoniul reprezinta totalitatea drepturilor şi obligaţiilor aparţinând unei persoane fizice sau juridice determinate, drepturi şi obligaţii privite ca o suma de valori active şi pasive, strâns legate între ele. In cazul de fata, institutia de invatamant are doar un drept de folosinta temporara, acest drept regasindu-se in patrimoniul sau.
Da, poate fi atacat pentru incalcarea rezervei succesorale(doar de catre mama, ginerele nu are legatura cu mostenirea); el ramane valabil pentru partea ce depaseste rezerva succesorala a mamei minorei. Nu vad insa de ce un parinte nedenaturat s-ar opune unui act ce aduce beneficii propriului copil. Desigur, ramane varianta ca unul dintre parinti sa fie interesat sa transforme rapid imobilul in lichiditati usor de "topit", de unde si varianta gasita de batrana.
serviciul efectuat de notar va profita dumneavoastra. Mai mult decat atat, actul acesta este solicitat de banca, institutie ce este in relatie contractuala cu dumneavoastra. Prin urmare este corect sa platiti dumneavoastra.
Pe de alta parte, suma ceruta de notar mi se pare cam mare raportat la activitatea prestata(ma gandesc ca aveti posibilitatea de a gasi un alt notar, cu alte tarife...notarul este public, nu exista notiunea de " notarul vanzatorului", iar solicitarea bancii este o magarie dat fiind ca opinia juridica o puteau obtine de la proprii juristi, in conditiile in care platiti comision de analiza dosar.
Legea la care faceti referire este intr-adevar nr. 10/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. Spuneti ca ati intrat in posesia terenului. E posibil insa sa faceti o confuzie de termeni asa ca trebuie sa va intreb: ati fost pus deja in posesie sau doar ati primit Dispozitia/Decizia unitatii detinatoare? Daca ati fost pus in posesie, nu mai aveti ce face. Daca doar ati primit Dispozitia/Decizia, aveti 30 de zile de la comunicare pentru a ataca actul administrativ la Sectia Civila a Tribunalului. Potrivit art 4 alin 4 din Legea 10/2001 de cotele mostenitorilor ce nu au formulat notificare beneficiaza cei ce au depus notificare in termen. Astfel, matusa dumneavoastra nu ar fi trebuit sa beneficieze de masura restituirii in natura. Pe de alta parte...sunteti sigur ca aveasta nu a depus in mod independent o alta notificare, ele fiind conexate de catre unitatea detinatoare?
daca imobilul este in proprietatea bisericii sunt aplicabile prevederile art 250 pct.3, imobilul nefiind folosit pentru activitati economice.
Imobilul nu poate fi in patrimoniul scolii intrucat nu este proprietatea acesteia.