avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate nicobold

Activitate nicobold

ce inseamna cota ideala si abstracta?
Buna ziua,
Va rog sa ma informati ce drepturi au coproprietarii unei case , proveniti in urma unei succesiuni.Un coproprietar are dreptul de a vinde, inchiria sau gira un imobil avind in vedere ca mai sunt inca trei coproprietari?
Multumesc.
Răspuns la discuția succesiune
Multumesc.
Dar asta inseamna ca mama ar trebui sa aiba 1/2 din imobil , iar 1/2 se imparte la toti mostenitorii.
As vrea sa mai stiu ce drepturi au coproprietarii? Potate unul din coproprietari sa vinda imobilul fara acordul celorlalti, sau il poate inchiria sau gira?
Discuție succesiune
Buna ziua,
Va rog sa imi dati citeva informatii .Tatal meu a decedat si are trei copii.
Am depus actele pentru succesiune. Notarul mi-a spus ca mama si noi cei 3 copii avem drept de mostenire cite 1/4 parte fiecare intrucit mama nu era trecuta in extrasul funciar desi au construit casa impreuna.
Va rog sa imi spuneti ce drepturi are fiecare dintre noi. Fratele meu era certat cu parintii mei si as vrea sa stiu daca poate sa ii faca rau mamei in vreun fel.Vom fi toti patru coproprietari?
Multumesc.
Discuție Succesiune
Buna ziua,
Tatal meu a decedat si urmeaza sa facem succesiune.Va rog sa-mim spuneti cum se procedeaza.Ce drepturi are mama mea. Suntem trei frati. Fratele meu nu a tinut legatura cu parintii.Daca el nu este de acord cu succesiunea, ce putem face?
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema juridica:
Am dobindit un apartament de la matusa mea.Aceasta a murit si mi-a lasat mie apartamentul dar i-a lasat unei persoane dreptul de a locui in apartament prin uzufruct viajer. Acum aceasta persoana a murit. Cum pot radia din cartea funciara acest drept de uzufruct viajer. Acest apartament este intr-o localitatea mai indepartata, pot face acest lucru din localitatea mea sau numai in localitatea unde este apartamentul?
Va multumesc.

Buna ziua
Am cumparat un teren de 500 mp. pe care mi-am construit o casa, dar cind s-au facut masuratorile pentru proiect am constatat ca exista o suprafata masurata de 750 mp.Cum as putea sa dobindesc acest teren.Se poate face rectificare de suprafata?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Am cumparat un teren in suprafata de 500 mp. pe care am construit o casa.Suprafata de teren imprejmuita pe care am luat-o in posesie este in realitate de 700 mp. As dori sa intru in legalitate cu privire la diferenta de 200 mp.gasiti in plus. M-am interesat cu privire la situatia acestui teren si se pare ca este un teren care nu a fost revendicat.Ce pot sa fac in acest sens?
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in problema unei comenzi online.
Am comandat online un produs.Am primit pe mail confirmarea ca au inregistrat comanda mea, fara sa mi se comunice in cit timp voi primi produsul.Am asteptat sa fiu sunata pentru a confirma ca ramine valabila comanda mea, dar nu am primit nici un telefon.Am primit produsul prin curier dar l-am refuzat pentru ca intre timp l-am achizitionat din alta parte.Acum mi se imputa taxele de transport.Mi se pot imputa aceste taxe chiar daca eu nu am confirmat comanda?Ce se poate intimpla daca nu platesc aceste taxe?
Va multumesc.
Discuție Situatie teren
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cum as putea afla cui apartine un teren