Multumesc foarte mult tuturor pentru raspunsuri,da ,fratele meu trebuie sa ma creada pe cuvant(ne intelegem bine si este tot stabilit)pana la decesul parintilor nostrii.Un anume notar imi spusese ca trebuie sa fac acel act de vanzare intre mine si fratele meu,si,implicit si cadastru.Ramanandu-mi numai mie totul nu e cazul sa fie facuta iesirea din indiviziune,nu?
Buna seara,
Am avut o bunica care a decedat saptamana trecuta la varsta de 91 de ani.In anul 1987 a facut un testament (legalizat la notar) in care bunurile mobile si imobile care se gasesc dupa moartea ei imi revin mie si fratelui meu in parti egale.Mentionez ca ea nu are mostenitori legali(mama mea a fost infiata de la nastere de o alta familie si bunicul este decedat din 1981)
In ultimii 12 ani eu am avut grija de ea,mai ales ultimele 7 luni cat a fost la pat.Cheltuielile cu inmormantarea au fost suportate exclusiv de mine.Intelegerea verbala intre mine si fratele meu este ca eu renunt la drepturile mele ce mi se cuvin dupa decesul parintilor si el renunta la dreptul lui din testamentul bunicii.
Intrebarile ar fi:
-este posibil ca la taxa de succesiune,daca megem intelesi(eu si fratele meu)sa nu mai fie alte piedici si sa fie luata in considerare intelegerea noastra ?
-trebuie facut act de vanzare-cumparare intre mine si fratele meu pe partea ce mi-o cedeaza mie?(el este de acord sa-mi cedeze partea lui)
-trebuiesc facute masuratori cadastrale?
-cam cat costa (aproximativ) taxa de succesiune?
-care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg?
Va multumesc!
Mentionez ca bunica mai are unfrate in viata si mostenitori ai celorlalti frati decedati,dar care nu au pretentii la mostenire,are vreo influenta?Trebuiesc chemati si ei la taxa de succesiune?
Buna seara,am pe socrul meu in varsta de 63 de ani,si as dori daca se poate un raspuns in ceea ce-l priveste. A lucrat in cadrul unei exploatari miniere cca trei luni,in anul 1977,parasind locul de munca fara a face lichidarea cu exploatarea respectiva.As dori sa stiu ,daca face dovada ca a lucrat aceste 3 luni,are vreo baza legala de a iesi la pensie la limita de varsta,tinand cont de faptul ca a lucrat doar aceste 3 luni.Am inteles de la "terte " persoane ca exista o pensie minima daca ai si doar o zi vechime .In speranta ca-mi veti raspunde ,va multumesc!
Multumesc pentru raspunsuri.Ba da ,el a recunoscut de la inceput,toate probele erau impotriva lui(manusi care miroseau a benzina,cheia cu care mi-a desfacut masina etc.),deci ,cred ca nu asta e un motiv pentru a mai fi chemat eu.Ma intreb daca cererea facuta de mine are vreun efect si daca se tine cont de ea.
Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt pasibil de vreo sanctiune financiara daca nu ma prezint la un proces penal in care sunt citat ca parte vatamata(pe scurt:am prins o persoana care-mi fura benzina din autoturism si l-am predat politiei).La momentul respectiv am declarat ca nu ma constitui parte civila si nu am nici o pretentie de la respectivul.Am depus la registratura judecatoriei unde se desfasoara procesul,o cerere in care solicit sa nu mai fiu citat specificand inca odata ca nu am nicio pretentie si nu ma constitui parte civila. Mentionez ca mi-a venit o citatie si nu m-am prezentat,cererea de la registratura a fost depusa cu o zi innaintea procesului.Ce se poate intampla in aceasta situatie si in continuare daca nu ma prezint la termenele viitoare daca voi mai fi citat?De asemeni mentionez ca persoana in cauza e arestata.
In speranta ca voi primi un raspuns,
va multumesc!
multumesc mult!deci ajutorul il primeste de la comuna de domiciliu,dar in cazul in care primaria nu are bani mai poate fi platit acest ajutor?
Buna ziua!Am o bunica de 90 ani si in urma consultatiilor unui medic psihiatru a fost diagnosticata cu "dementa severa".Comform legii are dreptul la pensie,dar problema este ca la primaria unde locuieste spune ca nu are bani pentru ai da pensie.O alta problema ar fi ca ea locuieste cu mine in comuna invecinata de mai bine de un an si eu o ingrijesc.Intrebarea ar fi:cum sa procedez?Sa-i fac dosarul de pensie pe comuna de domiciliu si apoi s-o transfer la comuna unde locuiesc eu sau sa-i fac schimbare de domiciliu direct si apoi sa-i fac dosarul?Aceste fonduri de pensii vin de la Oficiul judetean de pensii sau le da primaria din fondurile locale?Multumesc!
o cunostinta are if si cifra de afaceri nu depaseste 15000 lei anual.Problema insa vine cand e vorba de taxe..Persoana in cauza are 62 ani si e OBLIGAT sa cotizeze la pensie,in conditiile in care el nu are nici o zi vechime?Oare cand mai iese el la pensie ?La 75 de ani?Plus ca la sanatate ii vine o gramada de plicuri, precum ca are de plata ba mai mult, ba mai putin!O alta aberatie ar fi ca daca depaseste un anumit prag de 8000 lei sa plateasca sanatatea de 2 ori?As dori daca se poate un raspuns : ce taxe obligatorii trebuie sa plateasca?
mama mea (62 ani) a facut accident vascular cerebral in dec.2010.De atunci a ramas paralizata pe partea stanga.In urma recuperarilor poate folosi cat de cat piciorul,mentionez ca necesita permanent insotitor(tata).Din 2010 si pana in prezent nu am reusit sa-i facem macar mamei un ajutor financiar cu care sa-si achizitioneze tratamentul si-asa destul de scump.Mentionez de asemenea ca mama nu a lucrat niciodata(nu are carte de munca) si tata are o pensie de 500 lei.Oare ma poate ajuta cineva?
Multumesc! Va multumesc pentru indrumari,dar am trecut pe la institutiile pe care le precizati si mi-au spus ca la accidentul vascular nu se mai da ajutor(pensie)de handicap.Ce ma intriga pe mine este faptul ca stiu persoane care nu au absolut nimic si iau o gramada de bani precum ca sunt handicapati si cei care merita cu adevarat le este imposibil sa-si revendice drepturile.Daca cumva stiti alte "cai" legale care sa-mi permita obtinerea unui ajutor financiar pentru parintii mei.Va multumesc tare mult pentru intelegere!