avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate johnnyrey

Activitate johnnyrey

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați prin a-mi spune care este valoarea cumpărăturilor din China, de exemplu, pentru care nu se plătește TVA. Mai bine spus, până la ce sumă produsele nu trec prin vamă?
Mulțumesc anticipat!
P. S. Am avut oribila surpriză să plătesc pentru niște nimicuri o mică avere...
Bună ziua.
Soacra mea s-a prăpădit pe 1 august. Era beneficiara unui certificat de persoană cu handicap (grav), fiind, printre altele, dependentă de dializă. Pensia de handicap o primea prin sistemul de pensii - cupon, iar ajutorul social de la primărie. După știința mea și după cele ce am aflat întrebând, pentru luna august ar avea dreptul, pe lângă pensie și de acest ajutor, pe care însă onor Primăria susține că nu trebuie să îl mai dea.
Mă puteți ajuta în acest sens? În mod particular, cu citarea articolului(-lor) din lege care fac referire la acest aspect.
Mulțumesc din suflet!
Sper ca ma poate cineva ajuta sa imi explice care este procedura pe care potentialul meu angajator o are de parcurs daca contractul meu de munca este suspendat de catre fostul angajator. Acest aspect este relevat la inspectoratul de munca? Multumesc!
Va rog sa ma lamuriti vis-a-vis de prevederile legale in ceea ce priveste drepturile, respectiv scutirile/reducerile de care poate beneficia o persoana incadrata in grad de handicap grav. In legislatia actuala se precizeaza ca aceasta persoana este scutita si de plata impozitului pe casa/teren. In situatia in care respectivul este mostenitorul succesoral a inca o casa, respectiv teren, care sunt prevederile legii?
Multumesc anticipat!
Va rog sa ma lamuriti relativ la modul cum se calculeaza ndemnizatia insotitorului persoanei cu handicap grav. Dupa stiinta mea, calculul este simplu, respectiv 80% din valoarea punctului de pensie. De la Primaria de care apartine beneficiarul, mi s-a spus ca acest calcul se aplica doar daca persoana cu handicap a iesit la pensie pe caz de boala (gradul 1), si apoi a trecut la pensia pentru limita de varsta. Cu toate acestea, incadrarea in grad de handicap este din luna octombrie anul trecut, iar in acest document, respectiv in legislatie, nu stiu ca acest lucru sa fie astfel reglementat. Va multumesc!
Contractul de munca mi-a fost suspendat de catre angajator X-( in urma unei plangeri penale formulata de catre acesta. As vrea sa aflu daca, in conditiile date, pot sa ma angajez in alta parte, respectiv in ce conditii. Multumesc!