avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate c_onucu

Activitate c_onucu

Buna ziua,
Doresc sa intabulez niste constructii speciale de natura cheurilor la OCPI , dar mi se solicita un Certificat fiscal cu valoarea constructiei si anul construirii acestora. Am incercat sa inscriu cheurile la Serviciul de taxe si impozite Locale dar acestia-a mi-au facut un raspuns cum ca la ei se inregistreaza cladirile, nu au pomenit nimic de constructii.
Unde anume pot declara aceste constructii speciale si in baza carei legi/Ordine, HG?
Multumesc
Răspuns la discuția Taxe si impozite
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cauza ca impozitul se reduce si lor le este lene sa calculeze . Poate ar trebui vorbit cu Primarul daca este asa cum trebuie daca nu ........... cred ca cu un avocat sau jurist
Am si eu o nelamurire: de ce la prima infatisare in cazul unui divort cu doi minori este necesar sa se prezinte amandoi parintii chiar daca au avocat?
Este cumva reglementata chestia asta cu prezentarea parintilor?
Buna ziua,
Sunt asociat intr-o societatete care in 2005 a construit in scara unui bloc un punct de lucru.
Constructia a fost facuta in unei autorizatii de construire, a unui proiect si ulterior a fost intabulata.
Pentru terenul peste care s-a ridicat constructia a fost incheiat un contract de inchiriere cu Asociatia de proprietari.
Acum asociatii doresc sa vanda aceasta constructie usoara la o persoana fizica.

Intrebarea mea este daca pot sa fac vanzarea cumpararea intre firma si persoana fizica fara a mai trece prin notariat.
Se va intocmi un contract de vanzare cumparare intre firma si persoana caruia doresc sa o vand si se va emite factura, urmare a acestor acte persoana fizica sa se poate inregistra la taxe si impozite cu ele?
nu doreste sa subinchirieze dar banuiesc ca vrea sa ii faca celuilalt sicane. Oricum exista ceva vreo lege care sa ma oblige sa ii pun la dispozitie copie dupa contract daca cel care solicita copi nu parte din acesta?
A treia persoana nu a avut si nici nu are posibilitatea de a incheia contract.Singura problema este ca a treia persoana si-ar dori sa aiba contract de inchiriere teren in zona unde are inchiriat a doua persoana. Vroiam sa stiu daca ma poate obliga a treia pesoana sa ii dau o copie dupa contractul de inchirere incheiat , daca aceasta nu e parte in contract
Buna ziua,
Eu persoana juridica am incheiat un contract de inchiriere teren cu o persoana juridica. O a treia persoana juridica imi solicita sa ii pun la dispozitie o copie dupa contractul de inchiriere teren.
Exista o lege in vigoare care sa ma oblige sa ii transmit o copie?
multumesc
buna ziua,
alanda inteleg ca este foarte dificil sa ai un asemenea vecin.Totusi curtea este propiretatea ta si in consecinta poti face ce vrei.Deci stropeste pomii, stropeste legumele, vecinul nu te-a intrebat daca esti de acord sa "planteze" stupina in mijlocul satului. Nu vad de ce ar trebui sa anunti consiliile judetene sau ..... In primul rand consiliile judetene ar trebui sa i-a atitudine vizavi de acest individ care pune in pericol viata oamenilor dar cum la noi nimeni nu face nimic.... e de inteles. In primul rand "avocatii" din acest forum ar fi trebuit sa iti zica ca dreptul la viata privata ar trebui sa fie ocrotit de lege. Si fiecare in curtea lui face ce vrea poate sa isi lucreze gradina asa cum doreste deci treci la stropit copacii si legumele asa cum vecinul te ameninta ca .... poti si tu sa il ignori si sa vezi ce o sa faca. Iti doresc succes si ai grija de familia ta.
Multumesc, dar conform Codului Fiscal art 257 alin j suntem scutiti de plata impozitului.
Eu doream sa stiu daca in aceste conditii sunt obligata conform legii sa declar terenul, deoarece am nevoie de un Certificat fiscal.
Am in concesionare un teren care este bun public de interes national care este scutit de impozit conform Codului fiscal.
Acest teren vreu sa il impart in 3 loturi si am nevoie de un Certificat fiscal si adeverinta de rol. Mergan la Primaria din zona de jurisdictie a terenului am intampinat probleme in sensul ca mi s-a spus ca nu am declarat terenul, chiar daca este concesionat de la statul roman trebuie declarat.
Intrebarea mea este daca este necesar ca acest teren bun public de interes national sa il declar la Fisc?
Exista o lege in acest sens?
Va multumesc