am aflat eu ceva, cum ca ar fi partea vatamata...dar cand depun cererea nu am sentinta, daca nu o depun pierd termenul...solutii ar fi dupa ce fac rost de sentinta...
În contestatia în anulare partile se numesc contestator si intimat. Contestator poate fi numai persoana care a figurat ca parte în hotarârea atacata, persoanele carora partile le-au transmis calitatea lor procesuala, precum si procurorul , chiar daca nu a participat la judecarea cauzei în care s-a pronuntat hotarârea atacata.Dar intimatul ? Cine e ?
Meseria de avocat este o meserie banoasa numai daca ajungi sa devii avocat, indiferent de pozitia pe care o ai ca avocat, sa fii atasat de munca si sa ai cauze, stagiar sau definitiv oficiile sau plata de catre maestru sunt doar paleative sa supravietuiesti eventual. Veniturile sunt peste cele bugetare de la inceput in mod normal, comparativ cu ce pozitie ocupi in sistemul bugetar cu doi ani vechime si fara pile. Impozitele si celelalte taxe datorate statului sunt nesimtite...
Deputatii au votat Legea pentru organizarea profesiei de avocat, stabilind exercitarea profesiei in cadrul societatilor profesionale cu raspundere limitata si eliminarea conditiei cetateniei romane ceruta pentru avocati ?
Intrebare ! Ce taxa de timbru se plateste la tranzactia judiciara ? Daca vii cu ea la inceput fara actiune de partaj sau daca vii cu ea, ulterior, in timpul expertizei sa spunem ?
Daca aveti putin timp si putina rabdare am o speta juridica cu care poate aveti tangenta si putem colabora, doar daca sunteti in domeniu si puteti da discret pe mail stefan_nuta@yahoo.com un sfat competent . Revin cu o tema noua in cadrul vechii mele ocupatii avocatura – munca romanilor in Germania
Ei isi depun o Declaratie de venit acolo, dupa revenirea in tara.
Formularul are un rind de optiuni – impreuna/singur/ etc
Declaratia a fost depusa de un avocat … german, dar fara a completa optiunea de impozitare – inertia faptului ca anterior 2007 toti erau impozitati automat dupa optiunea “singur”
Incepand cu anul 2007 Romania este in UE deci implicit se poate cere impozitarea “impreuna” care este mult mai avantajoasa – chiar de 10 ori mai multi bani returnati decat in varianta “singur”.
M-am “prins” ca Finanzamt profita de ignoranta romanilor si tirziu, in 2009 am intors situatia – punind cruce in optiunea impreuna.
Am reusit sa refac Declaratiile intocmite de avocati germani dar … Finanzamt s-a prins si respinge refacerea – pe motiv ca a expirat perioada de o luna de contestatie!
Am invocat printre altele:
1. Daca in dosar se afla si actul de casatorie si daca nu s-a completat optiunea dece au luat ei ce le-a convenit adica optiunea “singur”
2. Am invocat cazuri rezolvate – dar ignora comentariile
3. Am invocat art. Multiple – le ocolesc si ajung la … decizii similare date prin … 1992
4. Etc
TEMA – clar ca ei profita abuziv – ma gandesc la niste demersuri la autoritati germane financiare, juridce, presa sau la UE
MIZA – sute de romani au incasat 26-400 eur in loc de 3000-4000 eur prin abuzul interpretarii optiunii de impozitare. Se poatepercepe comision 20%.
reduc totul la intrebarea: care este articolul de lege care permite repunerea in termen, la o decizie-Bescheid, veche de cca 4-5 luni, in cazul in care nu a fost completata optiunea de Zusammen in Einkommensteuererkalrung iar Finanzamt a aplicat abuziv Grundtarif si nu Splittingtarif - in dosar fiind si actul de casatorie? Era corect ca Finanzamt sa aplice optiunea favorabila Germaniei, ignorand art.90 AO(F), in loc sa solicite contribuabilului sa-si clarifice optiunea?
Finanzamtul recomanda sa dam in judecata avocatii care au trimis Einkommensteuererklarung fara a pune o cruce in casuta speciala de pe formular. Desi articolul AO 110(2)(3) in asemenea cazuri recomanda o repunere in termen ignorata abuziv de finanzamt.