Multumesc pentru raspuns.Pe mine personal nu ma afecteaza acest avertisment.Mi s-a parut o mare nesimtire din partea lor ca nu apreciaza si sacrificiile angajatilor.Nu am stat pe acasa in medicale ci am preferat sa vin la servici,mai devreme sau mai tarziu si sa-mi inchid luna..ca sa le fie lor usor.
Pana la urma tot raul spre bine... mi-am luat CO medical.Si ma gandesc la cel de risc ..la recomandarea medicului.
Bineinteles ca nu le-a convenit.Din nefercire pentru ei si angajatii mai au drepturi.
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu parerile dvs.Sunt insarcinata in cinci luni si am avut probleme medicale pe tot parcursul sarcinii,in acest sens am de la medic o recomandare program redus 6 ore.Am ales sa vin la job intre orele 09-15,dar din cauza starilor de rau pe care le am in unele dimineti,repet unele..nu mereu, nu pot sa ajung la job fix la ora noua.Unul dintre sefi a fost in "control " acum cateva dimineti la ora 9 iar eu am ajuns la si 10 minute.Si alti colegi,nu numai eu.Acum doamna de la resurse ne va da un avertisment pentru ca nu am fost aici la ora 9.
Acum stiu ca programul este program si trebuie respectat dar mi se pare un pic exagerat ca dupa atatia ani de munca sa nu primesc un pic de intelegere in aceste luni grele de sarcina.Este ok. sa-mi de-a avertisment pentru 10 min intarziere? dat fiind ca am probleme cu sarcina si am dovedit asta prin adeverinta cu program redus.
Multumesc .
multumesc mult pt. amabilitatea dvs.
Multumesc mult pentru amabilitatea dvs.Asa este in tara asta,trebuie sa iti faci dreptate singur,sa inveti legi..etc.Cine trebuie sa faca ce este corect nu face.
O sa faca mama o plangere in scris si vor semna si ceilalti vecini care se plang de galagia lui si impreuna cu legea data de dvs va merge iar la primar.Sunt convinsa ca nu se va intampla nimic nici de aceasta data, nu suntem primi vecini care se plag la primarie de buticul acesta.Primarul stie de toata problema dar ridica din umeri.
In afara de primarie,se mai poate adresa unei alte institutii.Dupa primarie ce urmeaza?
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu sfaturile /parerile dvs privind urmatorul subiect.In blocul unde sta mama,unul dintre vecini si-a deschis un butic,fix langa bloc,lipit de peretele de la sufrageria mamei.Acum doi ani cand l-a deschis a spus ca va vinde legume,iar restul vecinilor si-au dat acordul pentru deschiderea lui.Acum buticareala vecinului a luat amploare,vinde bauturi alcolice,pe care le tine intr-o magazie din spatele blocului si la fiecare client alearga prin spate si tranteste usile de fier de la magazie,tine toti betivi si alcolici pe langa butic,iar acestia se urineaza in spatele blocului.Toata ziua alearga pe scarile blocului..sus jos,la beci unde isi tine marfa.....este un cosmar sa stai in timpul zilei in casa.Apartamentul mamei este la parter fix langa buticul lui si vecinul sta la etaj.De odiha nu se mai pune problema..doar noaptea mai au liniste acolo.
Blocul nu are asociatie de proprietari cu acte,unul dintre vecini se mai ocupa de una alta pe langa bloc.Parinti mei au mers de nenumarate ori la primar si i-au reclamat pe vecini cu buticul lor insa acesta nu face nimic.Ba ca are un contract de inchiriere si nu poate sa-i faca nimic, ba ca nu vrea sa se certe cu oamenii,mai nou a recunoscut ca stie de vanzarea alcolului in butic.In esenta primarul ridica din urmeri.Va rog mult sa-mi spuneti carei autoritate trebuie sa se adreseze mama mea pentru desfiintarea buticului de langa bloc.Ce trebuie sa faca pentru asi gasi linstea in casa ei?
Va multumesc din suflet pentru ajutor.
Buna ziua,
Am si eu o problema cu cainele vecinei.Vecina este o baba de 80 de ani si cainele un dulau destul de mare pe care nu il stapaneste.Acesta iese din lant noaptea si sapa pe sub gardul dintre incercand sa intre la noi.Eu am doi caini in curte,destul de linistiti....de cand ii am nu au incercat niciodata sa iasa sau sa sape pe sub gard.In schimb cand il simt pe al vecinei pe langa gard latra inebuniti.Acum cateva saptamani am avut un astfel de incident,a intrat in curte, a inceput sa-i manance pe ai mei...neputand sa stau si sa ma uit am luat un bat destul de lung si am inceput sa dau in el....javra naiba a venit spre mine si mi-a sarit la fata...am pus mainile si asa am ajuns sa fiu muscata de ambele maini.A urmat spital,casatura,injectii dureroase...si tot am ramas cu niste semne urate pe maini.
Sotul i-a cumparat alta zgarda cainelui,i-a schimbat si lantul (si pe acela l-a rupt),i-am dat cu solutii de purici..ma gandeam sa nu aibe ceva si din acest motiv sa incerce sa iasa.
Cand este sotul de noapte imi bag cateii mei in terasa..de frica sa nu mai scape nebunul vecinei si sa mii omoare.Azi noapte la fel, a scapat, l-a legat sotul de trei ori..nu mai spun ca ploua torential si el statea sa-i lege cainele vecinei care nu avea nici un stres.
Gardul dintre noi este din sarma,bagat in pamant cam 20 cm.Asta nu-l impiedica sa fac alta gaura si sa intre iar.Ne gandeam sa facem un gard mai solid insa datorita lungimii /costului nu imi permit sa fac anul acesta.
Puteti sa-mi dati vre-o idee....ce sa fac cu aceasta vecina si cainele ei.Nici eu nu pot sa stau mereu noaptea cu cainii mei in casa si sa-mi fie frica sa plec de acasa noaptea.
Nu asi vrea sa-i fac rau nici babei ca este batrana si imi este mila de ea.de cate ori am vorbit c ea ridica din urmeri..spune ca nu are ce sa-i faca.
Ce asi putea sa-i fac.
Buna ziua,
La societatea unde lucrez seful nostru a hotarat sa ne faca niste evaluari psihologice..apeland in acest fel la o firma specializata.Prima data ne-au obligat aproape sa completam un mic test trimis pe mail acum vin sa se intalneasca cu fiecare angajat.Nu stim clar pentru ce...nu ne spun..stim doar ca este obligatoriu.
Nelamurirea mea ar fi legata de acest "obligatoriu".Stiu ca se face la interviu de angajare o evaluare..sau ceva de gen insa acum este ok legal sa ne faca evaluari psihologice.Stiu ca suntem niste simpli amgajati dar nu avem si noi niste drepturi...au voie sa ne analizeze asa ca pe niste cobai cand vor ei?
Multumesc.
Buna ziua,
Vreau sa stiu daca exista vreun text de lege care il obliga pe proprietar sa-si curete terenul de balarii.
Mentionez ca terenul se afla in localitate,inconjurat de alte case...din pacate chiar in spatele casei mele.Cam la doua saptamani taiem noi 2-3 metri din iarba de pe langa gardul nostru,asta nu m-ar deraja foarte tare.Ce ma deranjeaza sunt vietatile care ies de acolo si ajung la noi.serpi,soparle,arici,sobolani si fel si el de ganganii.Ultimul sarpe pe care l-a omorat sotul avea mai bine de 1m...chiar pe trotoarul din fata casei.De la inceputul verii nu mai am curaj sa ies noaptea din casa.Plus ca mi-e frica sa mai tin deschis vreun geam la parter.
Un alt aspect este latratul cainilor.Al meu si al vecinei aud zgomotele vietatilor si latra toata noapte...spre ex. azi noapte am adormit la 4 din cauza haosului.
Pe tot lotul lui sunt balarii cat omul de mari...iti este si frica sa intri acolo.(nu are ridicat nimic pe loc..este o parcela de 700m goala)
Va rog frumos sa ma ajutati cu ceva informatii.cam ce pot sa fac ca sa-l determin pe proprietar sa-si curete locul.Unde trebuie sa ma interesez.
Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Buna ziua,
Cum procedam in cazul inlocuirii unor piese de imprimanta in cazul in care imprimanta s-a amortizat integral.Pot sa trec piesele pe cheltuiala.Daca ma puteti ajuta cu un text lege.multumesc.
Buna ziua,
Unul dintre clientii nostri ne este si furnizor.Il avem pe 401 si 4111.Am incercat o compensare prin chitante ( un 600 ron ) si mi-a spus ca nu poate sa-mi prinda pe chitanta o factura cu valoare peste 5000 ron.
Eu stiam ca pot sa-i achit partial prin chitanta si diferenta prin banca.Dar varianta cu factura peste 5000 ron n-am mai auzit-o.
Ma puteti ajuta cu ceva info in acest sens.Eventual cu legea.
Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.:-/