Buna seara, am o nelamurire. Persoana dobandeste titlul de doctorand in iulie 2015 , in perioada cuprinsa intre 2009 -2016 in care nu se mai acorda sporul de doctrorat , doar compensatii. Angajatorul nu vrea sa-i acorde sporul, pana negociaza omul acordarea sporului, apare OUG 57/2015 care stabileste ca cu incepere de la 01.08.2016 persoanele care au doctoratul in domeniul de activitate in care lucreaaza beneficiaza de sume compensatorii echivalente sporului de doctorat . Repede insa apare si Legea 193/2016 care spune ca toate persoanele care au titlul stintific de doctorand, beneficiaza de spor de 15%. INTREBARE: vrem sa actionam in judecata angajatorul sa fie obligat sa acorde sporul/compensatia. CE CEREM? Sporul de 15 % in baza Legii 193/2016 sau sume compensatorii in baza oug 57/2015 ?
este posibil sa fie demarata procedura punerii lor sub interdictie??? este important de stiut ce diagnostic medical este pus , daca acest diagnostic ii lipseste de capacitatea de exercitiu a drepturilor lor procesuale ori nu.
sfatul meu este sa mergeti cu ei la un avocat caruia sa-i prezentati situatia si el va va indruma.
pe titlu ar trebui sa apara si localitatea si nr casei, incercati sa dovediti cu asta ca e acelasi nr de casa....daca apare, daca nu, cereti de la comisia locala, actele ce au stat la baza emiterii titlului de proprietate pentru a dovedi ca este identitate de persoana.
dar poate nu veti avea nevoie , depinde de notar.
succes
mama dvs poate merge la notar sa ceara un duplicat de pe contract, sa faca o cerere scrisa , un exemplar sa depuna la notar, iar pe celalalt exemplar de pe cerere notarul sa va puna un numar de inregsitrare si stampila. trebuie sa va dea un raspuns in scris. daca refuza trebuie sa-si justifice refuzul.
daca mama dvs nu poate merge personal, poate sa va faca o procura autentica cu mandat de a ridica dvs actul de la notar si de a face dvs toate demersurile necesare obtinerii actului.
puteti incerca si la Oficiul de cadastru sa cereti o copie de pe act , deoarece in mod normal notarul trimite actul si acolo pentru a se opera proprietatea pe noul proprietar
unchiul si matisa dvs au probleme psihice diagnosticate de medic, in sensul ca daca ar actiona in instanta s-ar putea invoca probleme psihice, respectiv ca nu au capacitatea psihica de a intelege actele pe care le fac? ce varsta au?
in mod normal ei ar putea introduce actiune in instanta , cat timp sunt propietari, pot face plangeri penale, pot actiona in civil, solicitand evacuarea , pot sa va lase dvs bunurile , etc
daca cel care va vinde terenul este persoana din titlu, poate sa faca documentatia si sa inscrie titlul in cartea funciara, dupa care intabulat fiind,sa va vand prin notar.
Buna seara, am nevoie de un sfat.
Se emite un acord de functionare pentru un service auto, se ataca pe calea procedurii prealabile administrative actul, Primaria in cadrul procedurii prealabile ne comunica ca acordul atacat a fost retras, dar s-a emis altul, cu alt numar si alta data, se face din nou procedura prealabila administrativa cu privire la noul acord, se ajunge in instanta, in cursul procesului, aflam ca acordul atacat in instanta, a fost retras, fiind eliberat un altul ........cu concursul Primariei, se retrag si se emit acorduri de functionare imediat ce acordul in vigoare este atacat.
ce pot sa fac???
daca ati primit incheierea pin care i-a fost respinsa cererea de ajutor public judiciar, este posibil sa fi facut cerere de reexaminare , avand aceasta posbilitate, insa dupa aceasta cerere de reexaminare, nu are alta cale de atac ordinara.
daca sunteti in circumscriptia Curtii de apel Cluj, ar trebui sa aveti la dispozitie o parola cu care sa vedeti pe internet prin intermediul portalului de judecata actele de la dosar
maine se judeca cererea de ajutor public judiciar, adica apelantul a facut cerere de scutire de la plata taxei de timbru, maine instanta judeca cererea, dupa care , solutia de admitere sau respingere a cererii de scutire de la plata taxei de timbru se va comunica partilor, urmand sa fie fixat termen de judecata cu citarea partilor.
daca nu are nici un venit in tara care sa poata fi urmarit, trebuie sa faceti cumva dovada veniturilor sale din Spania.sigur nu are venituri sau bunuri in tara? daca are in tara un imobil , cereti executarea silita a fostului sot.
Incercati sa-l \" constrangeti\" cu o plangere penala pentru abandon de familie.
inca ceva, puteti cere sumele din ultimii trei ani , celelalte fiind prescrise
sau luati legatura cu un executor judecatoresc care sa va indrume cu privire la procedura de executare silita in Spania, din cate stiu eu cu Spania ar trebui sa avem acorduri si regulamente de executare silita, insa cred ca e destul de dificil. nu reusiti sa identificati dvs unde lucreaza in spania? prin cineva?
[ folositi functi aediteaza pt a completa un mesaj]