avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate eligeo66

Activitate eligeo66

Buna seara!

Conform ultimilor "fite" am luat amenda pentru lipsa acordului de functionare de la primaria de sector, desi actele au fost depuse cu 2 zile inainte.Ok.Astazi am primit o instiintare de la Politia Locala conform careia cererea a fost respinsa deoarece societatea comerciala ce detine complexul comercial in cadrul careia detin punctul de lucru nu are acord de functionare.
"Eu cu cine votez?".In caz ca doamne fereste imi mai calca pragul cei de la primarie pot contesta PV?PV-ul din Noiembrie 2015 daca il contest, am vre-o sansa de castig?Cine cunoaste speta va rog sa ma ajutati, inca o amenda pentru ceva ce vreau sa obtin dar nu pot din vina terte cauze nu prea imi convine sa platesc.

Multumesc!

Cu stima,
Bogdan I.
Răspuns la discuția Ancheta bancnota falsa
Momentan, nici pana in ziua de astazi nu am mai fost contactat pentru alte declaratii etc.Presupun ca a fost mult fum pentru nimic.
Buna ziua!Doresc sa achizitionez un autoturism care a fost inmatriculat in 2010 prin evitarea platii taxei(a dat serviciul de inmatriculari in judecata inainte de a o inmatricula).Se mai poate inmatricula fara a plati taxa?Sau trebuie sa urmez si eu aceeasi pasi?

Va rog sa raspunda doar cei care au cunostinta de cauza, scurt si la obiect.
Firul povestii:

Intr-o zi(de curand) am incasat o bancnota falsa de 100 RON, cand m-am dus la banca sa depun incasarile, am suspectat bancnota ca fiind falsa, am acoperit "gaura" din buzunar si am rugat domnisoara de la ghiseu sa verifice bancnota.Aceasta mi-a confirmat ca este falsa(doar dupa ce a pus-o la UV).Timp de 4 zile am mai aratat-o si altor clienti(minim 5 la numar) pentru a ii pune in alerta.La un momentdat am primit 2 bancnote de la un alt client ce le-am suspectat a fi false, le-am pus separat si am inceput sa le compar.Le-am scris 2 initiale mici intr-un colt pentru a stii de la cine le-am luat in cazul in care se dovedeau a fi false.Clientul m-a acuzat ca as fi vrut sa ii plasez dansului bancnota falsa #-o desi repet...o aveam la mine de mai mult de 3-4 zile, au vazut-o mai mult de 5 clienti si as fi putut sa o plasez de mult timp in circulatie.Acest client ce ma acuza ca am avut intentia de a ii plasa bancnota in banii lui a chemat politia.Am fost la sectie si am dat fiecare cate o declaratie.

Va rog mult!As dori sa stiu ce se va intampla in continuare!De 2 zile de cand s-a intamplat nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai cred!Daca stiam, distrugeam bancnota de 100 RON falsa si nu mai informam pe nimeni cu privire la existenta lor pe piata...:((
Multumesc mult pentru ajutoru acordat! O seara minunata!
In CIM este specificat la lit. P(Alte clauze) alin. h.) alte clauze

Extras partial din CIM

O. Drepturi si obligatii ale partilor privind securitatea si sanatatea in munca:
.......

P. Alte clauze
a) perioada de proba este de xx zile
b) perioada de preaviz in cazul concedierii este de xx zile lucratoare bla bla bla
c) perioada de preaviz in cazul demisiei este de xx zile lucratoare bla bla bla
d) in cazul in care salariatul urmeasa sa-si desfasoare activitatea in strainatate, informatiile prevazute la art. 18, alin. (1) din Legea 53.2003 si 40/2011 se vor regasi in CIM
h) alte clauze

Clauza h) nu poate fi considerata abuziva si astfel sa atraga nulitatea de drept a contractului?
Buna seara!

Ieri -09.01.2014- m-am dus la administratorului companiei in cadrul careia am lucrat cu demisia "in dinti" cu preaviz de 20 zile conform art. 81 alin. 4 din legea nr. 53/2003.Administratorul mi-a spus sa reformulez cererea de demisie astfel incat de maine(n.r. 10.01.2014) sa nu mai vin.Zis si facut, reformulez demisia si scriu "in baza art. 81, alin. 8.Am predat situatia urmand ca astazi sa merg sa imi iau salariul si sa predau bunurile primite pe proces verbal de predare-primire.Astazi ma trezesc cu un referat conform caruia eu sunt dator companiei cu 109 ron din salariu justificandu-se ca am alimentat cu mai mult combustibil decat am consumat(conform raportului cu caracter informativ GPS).Nu am fost de acord sa semnez acel referat pentru ca pot sa jur ca nu m-am apucat de baut combustibil, iar ei au refuzat sa imi achite salariul si sa imi dea exemplarul meu de demisie semnat si stampilat si au spus ca vor intruni comisie de disciplina(sau ceva de genul) ca sa continuie "ancheta".In consecinta, am fost la posta si expediat o demisie cu confirmare de primire.Ce trebuie sa fac sa imi iau drepturile banesti?Sa ma duc la ITM?Ce ar trebui sa scriu in sesizarea de la ITM?Va multumesc anticipat pentru atentie/ajutor!
Buna ziua!Am achizitionat de curand un autoturisn SH din alt judet de la intermediar ce nu este trecut in cartea masinii.Fiind incantat de masina, pret si toate cele, a ramas sa imi trimita certificatul fiscal peste cateva zile prin curierat rapid pentru a putea inmatricula autoturismul.Ma amana de 2 zile cu certificatul, ca nu este in oras, ca trebuie sa ajunga sa vorbeasca cu proprietarul sa scoata certificatul etc.Este prima masina achizitionata si sunt unpic nelinistit din aceasta cauza.Exista vreo posibilitate de a obtine eu fiscalul la ANAF?Sau ce as putea face pentru a inscrie masina cat mai repede pe numele meu fara a mai astepta dupa primul proprietar?Din cate am inteles, pot circula cu masina 30 de zile in baza contractului VC.Va multumesc mult pentru indrumari!
Buna ziua!Am nevoie de o lamurire in legatura cu obtinerea autorizatiei de vanzare stradala:
1. Se obtine de la primaria sectorului unde vreau sa vand sau de la primaria unde am sediul social?
2. Cat costa?
3. Care este procedura?Cat dureaza?Ce formulare trebuie completate?

Daca sunt si alte detalii care trebuie sa le stiu va rog frumos sa imi spuneti.

P.S.: Detin societate comerciala dar as dori autorizatie pentru mai multe locatii.As putea face contract de colaborare pe baza de comision pentru 2-3 persoane pe perioada de doua saptamani sau o luna?
Nu cred ca are ce reclamatie sa imi faca.Cand i-am solicitat bonul fiscal sa vad data a spus ca nu il mai are.Abea daca ar putea tine minte numele societatii.