avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters289528

Activitate ContSters289528

Răspuns la discuția Completare D112
Intr-adevar sunt multe, dar fara a mentiona un temei legal.B-) Acest lucru ma interesa intrucat am avut control de la ITM si am luat amenda pentru "data incetarii". In concret in data de 28 febr 2013 am incetat un CIM. Angajatul a lucrat in ziua respectiva. Inspectorii ITM au considerat ca daca CIM s-a incetat cu 28 febr 2013, ultima zi de lucru este 27 febr 2013, iar in 28 febr 2013 a lucrat la negru.
Le-am spus ca in D112 daca trec 01.03.2013 ca data a incetarii trebuie sa fac si stat de plata pe martie, ceea ce inseamna ca angajatul avea CIM activ si pe martie, chiar daca il trec in D112 cu 0. Cei de la Finante au alte pareri si uite ca ei au dreptate nu ITM-ul.
Am facut plangere contrav si avem sanse mari sa castigam.
A vazut ca mi s-au sters unele mesaje, dar de raspuns nu mi-a raspuns nimeni la intrebari.
Răspuns la discuția Completare D112
Chiar daca nimeni de pe acest forum nu mi-a raspuns la intrebare, am aflat totusi raspunsul de pe alte forumuri. Data incetarii CIM si a completarii in revisal si D112, este ultima zi lucrata de angajat in firma, intrucat conf art 2.553 alin 3 Cod civil dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru.
Deci, ca sa stie si altii, contr de munca inceteaza la sfarsitul programului de lucru, in ziua respectiva, nu a doua zi, in ziua in care nu se mai lucreaza,:P
Buna ziua,
Am primit o factura proforma cu taxa Radio pe anii 2011 - 2012. Firma nu functioneaza decat din oct 2011. Am inteles nu e obligatorie aceasta taxa, mai ales ca nici nu exista un radio la sediu.
Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi pentru a scapa de aceasta taxa? Eventual daca aveti Hotarari ale instantei in acest sens, daca se ajunge la tribunal.

Buna ziua,
Am primit o factura proforma cu taxa Radio pe anii 2010-2011. Firma nu functioneaza decat din oct 2011. Am inteles nu e obligatorie aceasta taxa, mai ales ca nici nu exista un radio la sediu.
Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi pentru a scapa de aceasta taxa? Eventual daca aveti Hot ale instantei in acest sens, daca se ajunge la tribunal.
Se poate. Se urmeaza aceeasi procedura.
Conform Codului fiscal nu se pot face verificari de catre ANAF decat in urma cu 3 ani, sau 5 ani in caz de frauda. Indiferent de persoana juridica.
In cazul dvs, fiind radiata firma, nu mai are ce control sa se faca la firma.
Răspuns la discuția D112
Cei de la ANAF ce zic despre acest subiect? Dpdv al lor.
12 luni lucrate anterior nasterii copilului.
Discuție D112
As dori sa stiu ce data se completeaza in D112 la ""data plecarii"" ? E data incetarii CIM? Sau e ultima zi lucrata? As dori sa imi mentionati si temeiul legal.

Răspuns la discuția Preaviz in Revisal
freeelis a scris:

Daca nu i se comunica acea instiintare salariatului care este sanctiunea pentru angajator?

Pai angajatul nu stie ca este in preaviz si ca va fi concediat, iar concedierea este nelegala. Decizia i se poate emite oricand in timpul preavizului, chiar si in ultima zi. Nu se prevede nicaieri cand se emite decizia de concediere.
Poate mai primeste un conceiu medical salariatul sau intervine vreo alta suspendare, sau poate chiar angajatorul se razgandeste.

Noi procedam in functie de situatia salariatului. Daca salariatul nu e la munca din diferite motive si stim ca nu va semna decizia, atunci o trimitem prin posta, tot textul preavizului fiind cuprins in decizie. Daca lucreaza atunci se intocmeste separat. Eu cred ca e perfect legal.