avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Activitate cristi111us

Activitate cristi111us

1. Daca nu v-ati exprimat expres dorinta de incetare a contractului in termenul de 30 zile inaintea expirarii sale (cautati la art. "Incetarea contractului") se considera prelungire tacita.
2. Taxa de deblocare a terminalului nu are legatura cu contractul la care faceti referire ... aceeasi taxa v-o cere si un service GSM pentru deblocare, desi nu ati cumparat tableta de la dansii.
Am fost pana la inceputul anului curent utilizatorul unei autoutilitare achizitionate in leasing. Din pacate, din cauze financiare contractul de leasing a fost declarat scadent anticipat, iar in luna ianuarie am predat autoutilitara ... iar ea a fost re-vanduta de societatea de leasing.

Deoarece la momentul introducerii taxei de prima inmatriculare, legea preciza ca aceasta este in sarcina proprietarului, firmele de leasing au gasit (si introdus in contract) un artificiu prin care "refacturau" cu TVA aceasta taxa utilizatorului.

Daca de la inceputul anului subsemnatul nu mai am calitatea de utilizator al utilitarei respective, consider normal ca aceasta taxa sa-mi fie restituita, iar firma de leasing in cauza sa o re-factureze actualului utilizator.

Doresc sa intentez o actiune in acest sens, insa va rog sa ma ajutati cu spete asemanatoare sau texte de lege pe care sa imi intemeiez actiunea.

Multumesc anticipat.

Cu stima


Răspuns la discuția Executare silita srl fara bunuri
Daca firma nu detine bunuri implicit nu au ce executa ... si cam atat. Vor pune poprire pe conturile societatii ...
Folositi prevederile art. 25 OUG 2/2001 :
Aplicarea sancţiunilor contravenţionale

(1) Procesul-verbal se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului şi, dacă este cazul, părţii vătămate şi proprietarului bunurilor confiscate.

(2) Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult o lună de la data aplicării acesteia.

(3) În situaţia în care contravenientul a fost sancţionat cu amendă, precum şi dacă a fost obligat la despăgubiri, o dată cu procesul-verbal, acestuia i se va comunica şi înştiinţarea de plată. În înştiinţarea de plată se va face menţiunea cu privire la obligativitatea achitării amenzii la instituţiile abilitate să o încaseze, potrivit legislaţiei în vigoare şi, după caz, a despăgubirii, în termen de 15 zile de la comunicare, în caz contrar urmând să se procedeze la executarea silită.


Detalii: [ link extern ]

In baza art 223 alin 3 NCPC trebuia sa solicitati judecarea in lipsa - pentru a nu va mai deplasa la instanta la fiecare termen.
Legat de durata desfasurarii ... cu tot cu calea de atac (apel/recurs) si cu vacantele judecatoresti ... aprox 1 an si jumatate - 2 ani.
De ce spuneti APEL ? Apelul este prima cale de atac dupa judecarea in prima cauza. Ati fost citat vreodata la acest asa-zis proces ?
Dupa cum am scris mai devreme, dvs probabil ati gasit incuviintarea executarii silite.
Nu aveti ce repune pe rol (incuviintarea este definitiva), insa puteti face contestatie la executare prin care sa aratati instantei buna dvs credinta (faptul ca la scurt timp ati achizitionat rovinieta) precum si faptul ca incepand cu iulie 2012 tocmai pentru a pre-intampina cazuri similare cu cel descris de dvs circularea fara rovinieta este contraventie continua.
Este o eroare materiala, prin a carei indreptare statutul dvs de "vinovata" nu se schimba. Mai mult ca sigur ca cei de la service din graba au gresit una din cifre ... iar apoi greseala a fost preluata si de executor.
Dar ceva scartaie in povestea dvs ... scartaie rau ...
Din amiabila intocmita la respectivul moment cui ii apartinea vina ?
Nu de alta, dar prea s-au inersat rolurile ...
Nu credeti ?
Stati o secunda ... ca nu e totul pierdut.
"S-a judecat procesul" ... nu cred ca e corect spus. Ceea ce ati gasit dvs este o incuviintare a executarii silite care nu s-a judecat, ci a fost dispusa de instanta.
Cele 3 amenzi sunt pt acelasi autovehicul ?
La cat timp dupa acest eveniment ati achizitionat o rovinieta valabila pt acelasi autoturism ?
Răspuns la discuția Executare silita fidejusor
La inceput va fi mare "zarva" din partea executorului, dupa primul an - in care va ploua cu somatii si notificari - se va lasa linistea, iar dosarul dvs va fi dat uitarii.
Iar dupa inca vreo 3 - cu putin noroc - va veti putea angaja legal, dobandi bunuri pe numele dvs, dreptul de a mai cere executarea dvs silita fiind prescris.
Răspuns la discuția executare silita
Imi permit sa il completez pe dl. MihaiPetru :
"Doar sa contestati eventual cuantumul datoriei (daca e cazul)"
adaugand :
Sau sa contestati executarea silita in cazul in care aveti motive intemeiate (de exemplu prescriptia).
Cand ati platit ultima rata la creditul in discutie ?
Multumesc.