avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate papati

Activitate papati

Este o opinie și vă mulțumesc pentru răspuns, dar cred că și o motivare ar fi ideală. Eu consider că sintagma ”când se naște dreptul de a cere executarea silită” - art. 405 C.pr.civ. alin. 2. - acoperă altceva, deoarece în opinia mea dreptul este născut în anul 2007 aprilie pentru neplata ratelor care nu este întreruptă de nimic până în data din decembrie 2010 când este declarată scadența anticipată a creditului? care deja era ajuns la termen de un an, iar astfel creditorul rămas în pasivitate nu mai poate beneficia de un nou început pentru un alt termen de la care să curgă o a doua prescripție. Este trecut și în contract că creditorul poate declara scadența anticipată și poate demara executarea silită, astfel consider că dreptul de a cere era născut în momentul când creditorul putea demara orice acțiune și nu de la data împlinirii termenului contractual.
Bună seara,
am o întrebare, poate cineva mă va lămuri.
Speță:
Contract bancar încheiat pe perioada decembrie 2004 - decembrie 2009, plățile ratelor sunt sistate din ianuarie 2006, banca declară scadență anticipată creditul în decembrie 2010.
Întrebare:
care este data de la care începe să curgă termenul de prescripție extinctivă de 3 ani pentru a se promova o executare silită? ultima plată efectuată + 3 luni conform contract sau decembrie 2010?
Cu mulțumiri pentru răspunsuri.
Speță: Banca începe executarea silită pentru o sumă de bani neachitat pe un credit de nevoi personale. Ultima plată este efectuată la data de 16.01.2007. Banca printr-o solicitare de date recunoaște următoarele acte efectuate față de debitor: ”prin notificari scrise, in urmatoarele date: 20.12.2006, 13.12.2010 (se trimite prima scrisoare de notificare a scadentei anticipate), 24.12.2010 (se trimite a doua scrisoare de notificare a scadentei anticipate)”. La data de 25.02.2011. executorul bancar cere încuviințarea executării silite și o primește. Pe baza acestei încuviințări el procedează la executarea silită, emite somația de plată, debitorul în termen legal depune contestație la executare care se judecă în fond și astăzi. Este suspendat, este o cauză la ICCJ secția contencios administrativ și fiscal care nu este încă soluționată. Între timp pe parcursul anului 2012 banca cesionează creanța către o firmă de recuperări din străinătate care are mandatar în țară. După o perioadă de de un an în care debitorul a arătat că este un proces pe rolul unei instanțe și refuză orice plată pentru o terță persoană străină de cauza supusă judecății și firma mandatată de cesionar începe executarea silită a aceleiași creanțe. Cesionarul a notificar debitorul despre cesiune, care la rândul său a cerut expres arătarea convenției prin care s-a cedat debitul său care a fost refuzat de mandatarul cesionarului, au trimis un extras de pe o listă aflată în Arhiva Garanțiilor Mobiliari cu notarea cesiunii.
Întrebări:
1. Cum poate fi executat aceași creanță de 2 ori?
2. Cum poate fi cesionată o creanță care este contestată în fața instanței și este în judecată. Debitorul nu a renunțat la acest proces de contestație la executare.
3. Este un abuz de drept și un abuz în serviciu în cazul societății de recuperări mandatarul cesionarului?
4. A eludat legea civilă banca prin vinderea unei creanțe aflate în litigiu?
5. Cum poate produce efecte juridice o notificare de scadență anticipată peste termenul general de prescripție de 3 ani, fiind emis la rândul său cu 8 luni peste termenul până la care contractul bancar este un titlu executoriu? Oare este abuz de drept?
6. În acestă a două executare silită nu este vorba despre litispendență și conexitate cu prima executare silită?
Mulțumesc pentru răspunsuri.#-o:justcuz:=D>
Puteți face plângere la CSM împotriva judecătorilor la inspecția judiciară și plângere penală.
Se poate și la CEDO dacă considerați că pe parcursul procesului vi sa încălcat dreptul la justiție. Dar trebuie analizat concret speța Dvs. deoarece așa putem spune că se poate... Consultați un avocat.
Discuție Hotãrâre CJUE
Poate să mă ajute cineva cu numărul unei hotărâri CJUE cu privire la calitatea procesuală activă a asociatului unic debitor în faliment? Dacă îmi amintesc bine petentul era un cetățean polonez.
Mulțumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția Anulare poprire
Cesionarea trebuie comunicată debitorului de cedent sau de cesionar - în funcție de cine comunică trebuie atașat actul încheiat între cedent și cesionar - și trebuie înscrisă în Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare pentru opozabilitate.
Executorul judecătoresc nu a licitat imobilul fără sarcini? Sau care dintre părți a notat în CF? Dacă este după adjudecare puteți cere radierea notări din CF.
Instanța prin hotărârea dată nu sa pronunțat în acest sens.
Trebuie să precizați felul subvenției - se alocă din fondul bugetului național sau din fonduri comunitare - și ar fi indicat să arătați și data executării - dacă se execută pe NCPC sau pe baza celui vechi, precum și pentru ce fel de creanță se execută silit.
Cred că terțul poprit și creditorul sunt una și aceeași bancă nu? În cazul Dvs. se poate reține numai 1/3 din veniturile salariale și numai o dată pe lună. Deci nu este legal poprire de pe stat de plată virat la executorul judecătoresc și poprire sumă de pe card bancar unde primiți salariul. Eu vă sfătuiesc să apelați la un avocat cu privire la executarea silită. Se poate depune plângere penală în această situație împotriva executorului judecătoresc la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel în a cărei rază teritorială vă aflați (neglijență în serviciu sau abuz în serviciu). Ceva nu este în ordine și cu sumele prezentate de Dvs. Apelați la avocat sau puteți depune o plângere și la OPC deoarece sumele vechiculate de creditor și executor se bat cap în cap.