avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate vorsiht

Activitate vorsiht

Buna seara,la legea 18 am primit(tatal meu ,eu sunt al treilea copil) o suprafata de teren pe care o exploatam si astazi fara a fi tulburati ( parca zice legea) in posesie dar care, am constatat -nu figureaza in titlul de proprietate al tatalui.Ce reprezinta "uzucapiunea "si daca pot beneficia de ea ,eu cu fratii? A fost asa:comisia din primarie impartea terenurile ;au facut un abuz,tentativa de insusire de bunuri necuvenite si au dat pamant oamenilor pe un teren care nu era arabil ci era un povarnis pe malul unui lac .Dupa certuri si verificari cadastrale ,ne-au dat teren in extravilanul arabil ;problema este ca am platit impozitul pe teren dar nu am exploatat pe acela din povarnis care este si astazi trecut in titlul de proprietate al tatalui nostru ( aceeasi suprafata de teren)ci pe cel din vatra satului. Va rugam sa ne spuneti daca am putea trece in titlul de proprietate terenul acesta .
Buna seara,ce anume ati solicitat in petitie si ce raspuns ati primit?
Circula cu numerele cu care eu am inmatriculat-o,CNADNR nefiind interesat sa ma intrebe cine a condus cand s-a savarsit contraventia pentru ca ma considera pe mine raspunzator de acea fapta!
Va salut si va respect opiniile,am scos masina de la primaria de domiciliu,plata la zi +eliberare certificat fiscal pe care l-am inmanat primului proprietar(s-a dovedit ca mai sunt cel putin doi) greseala mea ca nu am trecut in talon mentiunea "instrainat catre";am fost in audienta la RUTIERA ,raspuns :nu pot legal sa-l oblige s-o inmatriculeze(poate omul a luat-o pentru piese) dar i-mi face mie rau daca nu o radiaza sau nu o inmatriculeaza! PREZENTAREA la ghiseu pentru transcriere proprietar se cheama--- revine noului proprietar!
Cum il fac pe actualul detinator al autoturismului pe care eu l-am inmatriculat si l-am vandut cu act de vanzare cumparare acum trei ani sa-l radieze din circulatie?Masina a mai fost vinduta de cateva ori intre timp,nu stiu unde si la cine este.Compania de drumuri stie ca trebuie sa ia banii de la cineva,nu conteaza ca nu eu am fost la volanul masinii cand aceasta a fost surprinsa circuland fara rovigneta valabila pe drum european.Poate justitia din tara asta sa ma puna sa platesc amenda pentru o contraventie pe care NU EU AM SAVARSIT-O?Am depus plangere contraventionala,am castigat pe fond dar compania de drumuri a facut apel. Va rog cine poate sa ma lumineze ce este o actiune in regres asupra cumparatorului!
Buna ziua,as dori o sugestie sau calea legala de urmat pentru a recupera un cuantum de 447,00 ron reprezentand: onorariu executor judecatoresc, 28 euro titlu executoriu cestrim proces verbal semnat electronic si cheltuieli de judecata, bani pe care i-am platit in contul unui birou executor judecatoresc sub rezerva ca erau foarte la curent , cu sentinta data de ICCJ, spre deosebire de mine care am aflat dupa ce am platit despre :Ei bine, au fost mai multe procese impotriva acestor amenzi - unele castigate si altele nu - cert este ca RIL-ul promovat ieri de ICCJ decide clar - aceea nu este o semnatura valida, si orice contraventie pe hartie trebuie sa aiba semnătura olografa a agentului constatator!

Asta ne arata cum un inca sistem electronic destept, facut pe bani buni a fost facut cu picioarele, ignorand niste aspecte juridice simple. Si ca toate amenzile date in ultimii ani pt lipsa rovinietei si care pot fi anulate pe banda rulanta. Q.E.D.

Comunicat complet - Decizia nr.6 în dosarul nr. 14/2014

...

Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.17 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările, raportate la dispoziţiile art.4 pct.1-4 şi art.7 din Legea nr.455/2001 privind semnătura electronică, republicată, procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor prevăzute de art.8 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, încheiate potrivit art.9 alin.(1) lit.a), alin.(2) şi alin.(3) din acest act normativ, transmise persoanelor sancţionate contravenţional pe suport de hârtie, sunt lovite de nulitate absolută în lipsa semnăturii olografe a agentului constatator.

Obligatorie, potrivit art.517 alin.(4) din Codul de procedură civilă.

Pronuntata in sedinta publica,astazi, 16 februarie 2015.

Buna ziua, INTREBARE :cum as putea sa-mi recuperez banii pe care tocmai vi-am trimis in cont ca despagubire+onorariu ...? Am intrebat la 'bej'intr-un email dar nu am primit raspuns.
Buna ziua Petrica N ma numesc si in 2012 am ramas fara servici motiv pentru care nu am mai platit o descoperire de 3 salarii,pe o perioada de 18 luni.Suma era de 4768 iar banca ma suna sa le dau banii ceea ce consider normal doar eu beneficiasem de ei dar fara nici un fel de venit nu aveam de unde .In luna iunie anul 2014 primesc de la o firma de recuperatori o instiintare cum ca banca( le-a vandut lor ) a cesionat toate creantele pe care le detine impotriva mea impreuna cu orice drepturi prezente sau viitoare,dobanzi sau alte beneficii inclusiv beneficiile rezultate din contractul de asigurare incheiat in considerarea acestui contract de credit rezultate din Contractul de credit...Solicit de la acestia ocopie a contractului de vanzare cumparare dintre banca si ei ca sa am o baza temeinica sa trimit bani intr-un cont cuiva care spune ca sunt dator la el.Mai mult, avansez ideea de a vira o suma 500 dupa care esalonat in rate diferenta pana la IN PREZENT 5976 roni. Cred ca 0,40% per zi ca penalitati care devin mai mari in cuantum ca si datoria initiala le convine mai mult pentru ca vor toti banii odata cerere pe care nu o pot onora.Firma este pe piata cel putin din 2006,a facut si executari silite...Intreb:am fost la banca cu pricina si la ei nu figurez dator,in baza nationala BC nu sunt printre rau-platnici cum ma sfatuiti sa sting conflictul avand in vedere stresul provocat de angajatii firmei de colectare?
Discuție Pensie de urmas
Ma numesc Petrica N. si va rog sa-mi spuneti cu cuvinte obisnuite nu cu numele /numarul articolului sau al legii desi ele stau la baza ADEVARULUI :sotia unui pensionar (de stat) decedat la 72 de ani ,ea pensionara la randul ei atat de stat cat si din agricultura daca are drept la pensie de urmas,cuantumul pensiei ei=523 lei,al raposaului=762,si daca exista limita de timp pentru depunere acte. Va multumesc frumos pentru ce urmeaza sa-mi raspundeti . Am citit din lege dar mi se pare un limbaj tehnic mai greu de inteles(exp.:are drept toata viata la implinirea varstei..) Cred ca de aceea isi merita banii unii oameni! Dar despre ajutorul pentru sotul supravietuitor puteti sa inserati cateva randuri in situatia de mai sus? mentionez ca au fost casatoriti cum zice 'popa' pana cand moartea...(1957/2013).
Discuție asigurari RCA
Buna ziua,N. Petrica ma numesc ,am nevoie de un sfat calificat:azi 02.12.2013 se implinesc 90 de zile calendaristice de la avizarea unui accident cu dauna totala,raspunsul asiguratorului a fost ca-si cere scuze pentru intarziere -va plati imediat (in data de 19.11.2013),cererea de despagubire din 05.11.2013,va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac?
Răspuns la discuția Partaj bun comun
multumim pentru raspuns,sarut mana!