avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate veveritzab

Activitate veveritzab

Buna ziua. As dori sa stiu daca un angajat caruia i s-a facut evaluarea performantelor si nu este de acord ea, care sunt drepturile si obligatiile angajatului si angajatorului referitor la evaluare. Multumesc
Buna ziua!
Vreau sa va intreb daca sumt incluse la calculul indemnizatiei de 75% pentru aplicarea legii 19/2020 pentru ingrijire copil si indemnizatiile de compensare acordate de angajator (din 2017 de cand au fost transferare contributiile catre salariat)? In 2017 am semnat un act aditional pentru acordarea acestei indemnizatii de compensare pentru a se mentine acelasi salariu, brutul conform contract nu a fost majorat. Ma ajuta sa imi spuneti si legea/oug in care se stipuleaza acest lucru.
Multumesc pentru ajutor.
Va multumesc mult, domnule Tudor Valeriu, pentru lamuriri!
Multumec pentru raspuns.
Nu am inteles, prin urmare indiferent de lege, daca in regulamentul intern sau cim sau ccm nu este specificat, angajatorul are sclavi, nu angajati, care nu au drepturi pentru ca degeaba exista legea cutare pentru ca vine alta lege care o anuleaza.
Conform legii 210/1999 are dreptul, iar conform codului muncii nu are dreptul decat daca vrea angajatorul. Pana la urma angajatorul nu este obligat sa respecte niste legi? Regulamentul intern nu se intocmeste pe baza unor legi cum ar fi si 210/1999?

Multumesc si astept cu nerabdare un raspuns!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele situatii:
1. Care este numarul de zile libere care i se cuvin tatalui pentru un copil nascut, sub ce forma (concediu de odihna acordat de angajator sau concediu medical) si in baza carei legi?
2. Cate zile libere acorda tatalui daca urmeaza cursul de puericultura, ce fel de zile (concediu de odihna acordat de angajator sau concediu medical) si in baza carei legi?
3. Care este valabilitatea adeverintei pentru cursul de puericultura si cand se pot acorda aceste zile (in baza carei legi)?

Multumesc mult pentru ajutor!
Multumesc pentru raspuns.
Intrebarea si nelamurirea mea atunci este:
Daca din 2010 nu exista un contract colectiv de munca la nivel national, de ce in codul muncii se face referire la contractul colectiv de munca?
Daca angajatorul nu a incheiat un contract colectiv de munca la nivel de unitate desi are peste 21 de angajati care este legea aplicabila pentru conditiile de munca ale angajatului? Inseamna ca angajatorul nu are obligatia sa acorde nici zilele libere legale pentru acestea nu sunt mentionate nicaieri.

Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Eu sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in aprilie. Lucrez la o societate cu peste 100 angajati, nu etse indtitutie de stat, nu exista contract colectiv de munca la nivel de unitate, exista doar un regulament de ordine interioara.
As vrea sa stiu daca pot primi un salariu mediu brut pe unitate, daca acesta nu este stipulat in regulamentul intern si in baza carei legi.
Stiu ca, daca la nivel de unitate nu este incheiat niciun contract colectiv de munca atunci se aplica prevederile din CCM la nivel national.
Va rog sa imi spuneti daca este in viguare contractul colectiv la nivel national 2008-2014 pentru ca in codul muncii se face referire la acesta.

Va multumesc
Răspuns la discuția Disponibilizare
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? As vrea sa stiu macar din ce lege as putea sa obtin mai multe detalii legate de disponibilizarea angajatilor din institutiile de stat sau in mod particular AVAS / CEPROHART SA.

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Disponibilizare
Este vorba de CEPROHART SA care apartine de AVAS.
Răspuns la discuția Disponibilizare
Buna ziua
Este vorba de un SA, cu capital majoritar de stat.
Va rog sa-mi spuneti care este legea care reglementeaza aceste aspecte.
Multumesc mult pentru raspuns