Daca nu a beneficiat de tichet pentru cresa si copilul a implinit pe 24 mai varsta de 2 ani poate beneficia retroactiv?
Buna ziua,
am aflat ca pot beneficia copii de peste 2 ani de un tichet valoric 450ron/luna pentru acoperirea costurilor gradinitelor sau creselor. Doresc mai multe detalii, care sunt conditiile si unde pot merge ca sa poata beneficia si copilul meu de acest drept.
Multumesc!
Doresc sa stiu ce acte, autorizatii si documente imi sunt necesare pentru a-mi deschide un depozit de lemne. Si unde trebuie sa merg pentru a obtine aceste documente.
Multumesc!
Sotul meu a fost luat din somaj de ce beneficiaza angajatorul din partea statului si de ce beneficiaza sotul meu?
Poate angajatorul sa incheie contractul de munca, tiinand cont ca acum 8 luni a fost luat din somaj, pe toata aceasta perioada nu a beneficiat de salariu si este amenintat de care angajator de desfacerea contractului de munca cu litera I .
Am avut permisul suspendat pe o perioada de 30 de zile, de pe data 02.10.2013, astazi am mers sa-mi recuperez permisul de la politie, dar nu am mai am dovada si nu mi l-am putut recupera, ce trebuie sa fac in acest caz. Daca nu am permisul asupra mea si sunt oprita in trafic de politie ce pedeapsa mi se aplica?
Nu vreau sa o aduc in tara decat in vacante, nu stiu de aproape 1 an nimic de copil, nu-mi raspunde fosta sotie la telefon si in toti acesti ani m-a mintit ca vine in vacanta de vara, imi doresc sa-mi vad copilul. Nu vreau sa o iau din mediul in care traieste acum, vreau sa fie langa mine maxim 2-3 saptamani pe an.
Sunt divortat de opt ani, am un copil minor, custodia acestuia a fost incredintata mamei, iar in urma cu sapte ani fosta sotie mi-a cerut procura pe trei luni pentru o plecare in vacanta in Spania si de atunci nu s-au mai intors. Cum pot sa-mi aduc copilul in tara?
Pe data 16 iulie 2013 am fost implicata intr-un accident rutier pe DN1 in fata la Bricostore,soferul vinovat sustine ca a evitat un alt participant la trafic care iesea din parcarea complexului si a intrat in mine, eu fiind pagubita. Cel evitat nu a oprit si-a continuat traseul, nefiind lovit de vinovat.
Am hotarat sa aplicam intelegerea amiabila, am completat contractul de amiabilitate acolo vinovatul in schita l-a desenat si pe cel care nu a oprit. De la vinovat am primit copie asigurarea RCA, copie CI, copie carnet conducere si copie talon masina. Acesta avea asigurarea la [EDITAT], am mers sa deschid dosasrul pentru reparatie, Am facut devizul reparatiei intr-un service autorizat, unde am stat cu masina 2 saptamani si am asteptat raspunsul de la [EDITAT], iar raspunsul este \" Dosarul Dv. a fost respins deoarece sunt 3 autovehicole implicate in accident si pentru ca masina este inscrisa pe Bulgaria\". Masina este un Ford Mondeo din 1993, inscris pe Bulgaria. CE MA SFATUITI SA FAC IN ACEST CAZ?
Sunt studenta la Universitatea Ecologica Bucuresti, Facultatea de Stiinte Economice, forma de invatamant FR , am varsta de 21 ani, iar peste doua saptamani urmeaza sa devin mamica si doresc sa stiu daca eu pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului?
Daca DA, pentru ce perioada! Si daca pot beneficia de concediul de 120 zile dupa nastere?
Multumesc anticipat!