avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters290615

Activitate ContSters290615

ohhh..oyy..oy
am facut bataturi la palma ....
am vazut mai sus ca si ileana a prins mobilitate la incheierea mainii de la pensula cu care zugraveste cruci

eu di la sapa


Autoanaliza mea este de fapt lucrul cel mai important de care dispun în prezent şi ea promite să capete pentru mine cea mai înaltă valoare, dacă e dusă la bun sfârşit... Nu e deloc un lucru uşor. Sinceritatea absolută cu tine însuţi e un bun exerciţiu. O singură idee cu valoare generală mi-a venit în minte. Am descoperit, chiar şi în cazul meu, (fenomenul) îndrăgostirii de propria mea mamă şi al geloziei faţă de propriul meu tată, iar acum îl consider un eveniment universal petrecut în prima copilărie, chiar dacă nu atât de devreme la copiii deveniţi isterici. - Asemănător inventării obârşiilor (legendele de familie) în paranoia - eroi, întemeietori de religii. Dacă-i aşa, putem înţelege puterea pe care o are asupra noastră Oedipus Rex, în pofida tuturor obiecţiilor pe care raţiunea le ridică împotriva presupoziţiilor destinului; şi putem înţelege de ce "drama destinului" era sortită să eşueze atât de lamentabil.

Sigmund Freud în scrisoare către Fliess (15 octombrie 1897)





[ link extern ]
Răspuns la discuția casatoria
Car3men a scris:

Renuntarea la drept se poate face numai de catre titularul dreptului.

"litigiul privind casatoria" presupun ca se refera la o actiune de divort.

Prin urmare, in contextul dat, "renuntarea la drept" se poate interpreta ca fiind o renuntare la actiunea de divort a reclamantului.

Casatoria ... nu poate fi interpretata ca fiind un contract.


va rog sa nu mai dati raspunsuri contradictorii..

un avocat suparat:)


Momentele când îţi vine să te laşi de avocatură şi să te faci zugrav
Publicat în data de 12 July, 2013 de Redacţia

Nu-s multe momente de aiestea. Doar vreo câteva în fiecare săptămână. Te apucă aşa, pe neaşteptate, o depresie severă după care îţi trece. Dar rămâi cu sechele ca după 29 de zile în arest represiv. Da, am scris bine.


Uneori îmi vine să mă duc şi să mă .. în balanţa justiţiei. Aia cu j mic. Mută şi oarbă; senilă şi rece. ªi apoi îmi trece. Mă scol din pat şi mă duc să-mi torturez iar neuronii, încercând să port discuţii inteligente cu capete de lemn.

Ziua începe cu un telefon. Întotdeauna. Un client nevinovat te contactează să-l aperi de iminenţa arestului preventiv. Te vezi cu el înainte ca el să se vadă cu procurorul şi realizezi că-ţi vinde suficient de multe gogoşi presărate cu zahăr încât să te bage în diabet cronic. Îţi vine să-l izbeşti cu capul de masa din sala de consiliu, dar realizezi că nu ţi-ai permis una din lemn masiv şi există riscul să cedeze… masa.

Vorba aia – o avea ăsta cap de lemn, dar nu-mi doresc ca masa mea s-ajungă surcele.

Treci peste gogoşi, treci peste tot… şi decizi să angajezi cauza. Că doar toţi merită o apărare adecvată în faţa unui sistem erodat, nu? O laie. Toţi merită un şut în cur, iar tu o vacanţă în Dubai. Dar cum în viaţă nu e după cum şi-o merită fiecare, se semnează contractul pe un onorariu de căcat în comparaţie cu orele ce urmează a fi pierdute şi pe urmă treci la pasul doi.

Pasul doi e pasul grăbit înspre tovarăşul procuror. Nu cumva să te aştepte prea mult, ca doar el este obişnuit să plece acasă înainte ca tu să te gândeşti la pauza de masă. Păşeşti în birou şi începe teatrul absurd. Eşti ameninţat cu amenzi judiciare de fiecare dată când îţi deschizi gura, clientul vorbeşte când te-ai înţeles cu el să tacă ori viceversa. Toate numa bune să te facă să-ţi zbori creierii în biroul procurorului.

După o scurtă audiere în care cel care întreabă şi răspunde şi tot el şi consemnează, se merge la instanţă. Cică o apărut din neant nu ştiu ce pericol concret pentru ordinea publică. Cu alte cuvinte, clientul tău – de multe ori ştiutor de carte -, reprezintă un pericol pentru siguranţa agramaţilor şi retardaţilor din societate care habar nu au ce a făcut clientul tău, nu îi interesează şi chiar dacă i-ar interesa… ar uita că îi interesează în aproximativ două zile.

Când instanţa îţi ia cauza, îţi dai seama din privirile juzilor că deja s-a deliberat. Parcă şi-a luat instanţa tricou cu “admite propunerea”. Atât este de evident. Pe urmă, urmează recursul. Dar ăsta e deja din alt film.

Filmul aiesta, se gată aici.

Ciobane, dă share!

[ link extern ]
Răspuns la discuția casatoria
am o 'treaba' cu nulitatea casatoriei si m-a dus mintea ca nulitatea nu intervine DECAT la acte juridice
deci?
Discuție casatoria
intru-un litigiu privind casatoria, atat divortul si accesoriile cat si partajul se poate renunta la drept in conditiile in care casatoria este un 'contract'

sau se merge doar pe partea "pozitiva"....achiesare, tranzactie acord etcetc
Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
vasileeeeeeeee.....interogatoriu ere menirea sa surprinda:D
nu mai zic ca nu-i pt martori
doar persoana juridica raspunde in scris si i se comunica
Răspuns la discuția atac hotarare jud. definitiva
1. cine are posesia?
2. o adeverinta de la primarie cu ceea ce afirmati v-ar fi utila pt o eventuala cerere de revizuire..desigur cu sanse discutabile
3. de ce nu ati formulat plangere penala cu privire la inscrisul fals ca emanand de la primarie
avocatii se folosesc de "inlocuiesc", notarii nu