Imprumut numerar persoane fizice - perioada maxima legala.
Buna, intentionez sa imprumut un prieten cu o suma de bani in numerar, cu un contract de mana intre parti, pentru o perioada de 7 ani.
Eu sunt ok cu perioada, contractul e o formalitate care il ajuta pe imprumutat.
As vrea sa stiu daca perioada inscrisa in contract (7 ani), este valida dpdv legal in aceasta situatie, sau daca exista o limitare legala in acest sens.
Unchiul meu decedat recent a primit recent o solicitare informatii pt niste tranzactii de criptomonede din anul 2019.
plicul a fost gasit ulterior. Nu a primit aviz de inspectie fiscala.
Intrebare : este solicitarea de informatii precum cea mentionata considerata inspectie fiscala ( in absenta instiintarii oficiale de inspectie fiscala ) .
Va fi verificarea continuata catre succesorii sai ?
Va multumesc pt eventualele raspunsuri, daca un membru este avocat in drept fiscal, si poate fi de ajutor, ar fi apreciat
In urma cu 2 ani, tatal meu a avut o intelegere cu o cunostinta de-a sa ca acesta din urma sa poata folosi un imobil al tatalui meu in scopuri comerciale. Au decis, fiind in relatii amicale, sa semneze un contract de comodat , iar chiria sa se incaseze la negru.
Intre timp, tatal meu a decedat, eu am preluat colaborarea,iar eu ma aflu in situatia in care domnul refuza sa mai plateasca chirie, sub auspiciul titlului gratuit al contractului de comodat, sustinand "ca nu am ce sa-i fac". Contractul este valabil pana in 2022 .
As avea 2 intrebari :
1. Exista vreo cale legala prin care sa pot rezilia contractul (unilateral, mentionez ca nu exista nici o posibila cale amiabila).
2. (poate fi inclusa la intrebarea nr 1 ) : In cazul in care vand imobilul, noul proprietar este obligat sa respecte contractul sau il poate rezilia?
De asemenea, daca exista cineva, de profesie, din Bucuresti, pe forum cu care as putea colabora pt aceasta speta, un contact ar fi binevenit.
Reformulez :
In cazul in care imobilul se va vinde, si va avea un alt proprietar la momentul acela, acesta va fi cel care care trebuie sa plateasca/ achite sulte ? Cu alte cuvinte, persoana care cumpara are vreun grad de risc?
Intrebare aditionala : daca la momentul deschiderii mostenirii, copiii aleg sa atace actul de donatie si sa aiba pretentii asupra cotei lor din imobil, pe cine vor ataca mai exact ? Pe mine, ca si beneficar al donatiei, sau pe proprietarul de vremea aceea al imobilului ?
Tatal meu, care a decedat, avea de recuperat o suma de bani la momentul decesului de la un prieten de familie si asociat. Acesta din urma avea in posesie un imobil pe care urma sa-l vanda si sa returneze datoria.
In contextul situatiei, am decis sa nu mai astept ca acesta sa vanda si sa am ales varianta in care eu intru in posesia imobilului pe care urma sa-l revand.
M-am consultat cu 2 notari, si tinand cont de context, si anume faptul ca eu nu aveam disponibil echivalentul sumei pentru vanzare cumparare (si implicit pentru a face transferul de bani, chiar si ca o formalitate) si am mers pe varianta donatiei.
Fostul proprietar al imobilului are 2 copii, majori, care au participat la semnarea actului de donatie si au declarat (pe contractul de donatie, desigur) ca renunta la orice drept asupra imobilului supus donatiei.
Acum, impreuna cu potentialul client pentru vanzare, am decis sa mergem la un notar (alegerea personala acestuia) pentru a face actele, care s-a uitat pe fuga pe acestea si care a spus ca nu poate face actele, caci sigur poate fi atacata in instanta de catre mostenitori dupa decesul parintilor.
Sunt intr-un impas, situatia avand loc azi. am ales sa scriu pe forum, dar, daca sunt printre membrii acestui forum si avocati/notari de la care pot primi o consultanta oficiala, si isi pot oferi detaliile de contact, o voi face. Stiu ca forumul e doar orientativ, dar as vrea o a 2-a opinie, pe speta, daca e cu putinta.
Mentionez ca sunt din Bucuresti. Multumesc in avans pentru orice raspuns.
Buna ziua, intentionez sa cumpar din spatiul intracomunitar suplimente nutritive, in cantitate si suma mare (suma ~ 3000 E).
Exista vreo restrictie in acest sens dpdv legal ?
As dori sa stiu cat mai multe despre achizitia intracomunitara de bunuri ca persoan fizica : reglementari, restrictii, cazuri particulare ( se exclude achizitia de autorisme, despre care exista suficiente informatii).
Buna ziua,
Intentionez sa import tutun brut (frunze de tutun) si partial prelucrat din SUA cu scopul de a-l revinde sub aceeasi forma persoanelor fizice, prin intermediul unui magazin online.
Ca sa fiu mai explicit, va dau exemplu un site asemanator din UK : [ link extern ] /
Ce nelamurire am : Ce incadrare cod CAEN ar trebui sa aiba societatea?
De asemenea, as dori sa apelez la consultanta fiscala, o recomandare in aceasta directie ar fi binevenita.
Buna ziua,
Am fost sunat de o companie de recuperari creante, pe motivul neplatii facturii de internet pe S.C. din luna mai 2012, suma fiind de 2100 RON.
Factura lunara este de 109, insumand un total de 1308, restul sumei reprezentand penalitati.
Sunt dispus sa platesc contravaloarea facturilor, dar nu si penalitatilor, care mi se par absurde.
As vrea sa stiu :
1. Exista vreo cale sa pot face acest lucru?
2. Ce se intampla daca nu platesc? Doresc sa devin antrepozitar fiscal, si nu stiu daca ma afecteaza aceasta datorie.
Va multumesc !