avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate d_artemis

Activitate d_artemis

Răspuns la discuția DREPT DE PROPRIETATE APARTAMENT
Multumesc. Nu se pune problema ajutorului financiar, are o pensie "de lux" cum se spune. In plus are si alta proprietate pe numele lui DAR am aflat ca doreste sa o vanda cat mai repede ; din cauza asta plus alte amenintari m-am ingrijorat ca vrea sa nu aiba proprietati pentru a invoca lipsa locuintei, sa retraga donatia si sa incerce sa ma oblige sa-l accept ca colocatar.
Răspuns la discuția DREPT DE PROPRIETATE APARTAMENT
Va multumesc mult pentru raspuns ! Donatia a fost facuta cu titlu gratuit, fara nici un fel de sarcini. Cat despre ingratitudine....eu nu i-am facut lui nimic, el e un alcoolic care mi-a facut probleme si doreste sa-mi faca si acum...
Sa inteleg ca poate totusi invoca INGRATITUDINEA pentru a retrage donatia ?!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie :
Am un apartament a carui unica proprietara sunt; initial in actul de proprietate eram trecuta cu nuda proprietate si tatal meu era trecut cu drept de uzufruct viager; acum cativa ani el mi-a cedat dreptul de uzufruct viager prin donatie la notar NU prin vanzare cumparare.
Intrebarea mea este : isi poate retrage donatia si sa-mi faca probleme ? Ma poate obliga sa-l accept ca colocatar ?
Va multumesc anticipat !
multumesc
Buna ziua,

In cazul in care vreau sa-mi dau demisia in perioada imediat urmatoare si in Contractul meu Individual de Munca scrie ca trebuie sa le acord 15 zile CALENDARISTICE, iar 4 iunie este zi de sarbatoare legala, aceasta se ia in considerare sau nu ?
Mai exact, daca de exemplu imi depun demisia la registratura in data de 24 mai pot cere desfacerea contractului de munca incepand cu data de 8 iunie ?
Se considera si ziua in care ai depus demisia sau termenul curge doar incepand cu ziua urmatoare ?

Multumesc anticipat !
Buna ziua,

Mi-am gasit alt loc de munca si vreau sa-mi dau demisia de la actualul.
Problema e ca vreau sa plec cat mai repede si nu sunt sigura care este termenul legal de preaviz pe care sunt obligata sa-l dau, pentru ca s-a modificat Codul Muncii si :
1. In Contractul meu Individual de Munca scrie la Cap. Alte Clauze: " perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. "
2. In schimb in Contractul Colectiv de Munca incheiat la nivel de companie scrie ca perioada de preaviz in cazul demisiei este conform Codului Muncii si a legilor ulterioare care-l modifica, adica de 20 de zile lucratoare in prezent !
Din cunostintele mele de drept stiu ca regula o face Contractul individual de Munca si ca pentru a modifica perioada de preaviz din 15 zile calendaristice in 20 de zile lucratoare trebuia sa inchei un Act Aditional la Contract.....dar dupa cum am spus nu sunt sigura....... Poate modifica automat termenul de preaviz noul Cod al Muncii si Contractul Colectiv de Munca la nivel de companie ? MA POT OBLIGA SA STAU 20 DE ZILE LUCRATOARE IN PREAVIZ ??

Multumesc anticipat pentru ajutor !
Răspuns la discuția CONCEDIU DE ODIHNA
Multumesc muuuuuult pentru raspunsuri !!!
Tuturor !! :love1:
Buna seara,

Daca nu am efectuat in totalitate concediul de odihna pe 2010, pot efectua restul de zile de concediu in anul 2011 ??? Pentru ca, din cauza volumului de munca, am trecut mereu dintr-un an in altul cu 2-3 saptamani de concediu neefectuat. Pana in 2010 am putut efectua restul din 2008 in 2009, din 2009 in 2010 si asa mai departe....Dar am inteles (din auzite, nu am citit in reglementarile in vigoare) ca de anul viitor nu va mai fi posibil !
Din CCM-ul companiei unde lucrez nu se intelege clar.....mentionez ca este o companie de stat.....
Vreau sa stiu ce prevede legislatia in vigoare pentru ca nu poate stabili CCM-ul reguli mai restrictive decat Codul Muncii sau alte legi ce tin de dreptul muncii, nu ?
Nu vreau sa pierd zilele respective pentru ca sunt banii mei !
Deasemenea in cazul in care, sa zicem, demisionez anul viitor, am dreptul sa mi se plateasca, pe langa zilele de concediu aferente 2011 pana la momentul demisiei si cele ramase neefectuate, aferente 2010 ??
Multumesc anticipat !!
Discuție DEMISIE
Buna seara,

Mi-am dat demisia acum o saptamana ( am depus-o pe 22.11 mai exact ), trimisa cu registratura, catre dir. general , am exemplarul meu , in original, cu stampila companiei de la registratura, cu numar si ora depunerii. Am scris ca doresc incetarea contr. indiv de munca prin demisie, cu art. 79 si cu respectarea preavizului legal (de maxim 15 zile pt functii de executie), adica desfacerea se va face cu data de 08.12. Am calculat exact 15 zile, chiar am facut exces de zel si am omis data depunerii (22.11) si data in care isi inceteaza efectele (08.12). Sunt sigura ca am redactat-o 100% corect !
Cu toate acestea, am aflat vineri (26.11) ca demisia mea este inca in dosar la dir general !!? si nu a ajuns la personal, desi dir. a luat la cunostiinta inca din data de 22.11 !! Mentionez ca lucrez la o companie mare unde se face o fisa de lichidare "minune" cu care trebuie sa te plimbi vreo 2 zile ( daca e toata lumea la birou....altfel mai mult....) ca sa-ti iei semnaturile si sa ti se opereze desfacerea in cartea de munca !! Saptamana viitoare este si 1 dec....deci minus inca cel putin o zi....
Ce pot face ca sa nu ma trezesc in situatia de a trebui sa ma plimb pe la companie si dupa data de 07.12 ?
Este legal sa tina demisia la dosar o sapt sau mai mult si sa nu-i dea drumul catre res umane pentru a fi luate masurile necesare desfacerii contr ???!
Ma gandesc sa ma duc cu un avocat peste ei....daca si luni ma trezesc ca tot in dosarul dir gen este.....

Multumesc anticipat !
Multumesc pentru raspuns, sunt constienta si eu de faptul ca alegerea de a deveni vegetariana este una corecta din toate punctele de vedere.....
Ideea era ca nu as vrea sa-mi pierd locul de munca pentru faptul ca am curaj sa fiu "altfel" ! In actualul birou exista cateva persoane mahalagii si, cred eu.....ca acesta a fost factorul determinant....In biroul in care am solicitat transferul lumea e de calitate mult mai buna, zic eu, si exista in prezent un post liber acolo, deoarece a plecat cineva ! In acelasi timp, in biroul actual suntem supra aglomerati, exista mai multi angajati decat posturi in organigrama.....asa ca eu ma consider ca avand toate motivele si argumentele logice ca sa ma lase sa ma tranfer de acolo !! Dar aceasta directoare este pur si simplu genul de om rau pana in maduva oaselor....asta ca sa ma exprim elegant.....Si desi nu am avut nici un fel de abateri disciplinare si sunt chiar apreciata de sefi pentru munca depusa dpdv profesional....ea incearca sa gaseasca ceva incriminator in trecutul meu....este de-a dreptul patetic ce mi se intampla.....