avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate irina35

Activitate irina35

Buna ziua. La o societate comerciala pe actiuni, ce presteaza un serviciu de utilitate publica si la care UAT-ul este actionar majoritar, s-a emis, de catre directorul societatii, decizia de numire a persoanelor care exercita controlul financiar preventiv.In legea 119/1999 si in Normele metodologice -Ordin 923/2014 se prevede :"...persoanele.....sunt numite prin decizia conducatorului entitatii, cu acordul entitatii publice ierarhic superioare".
Intrebarea mea este: cine este entitatea publica ierarhic superioara?
O societate comerciala a castigat prin SEAP o licitatie in urma careia trebuia sa construiasca o gradinita. Licitatia a fost derulata de scoala cu clasele I-VIII. Banii urmau sa fie alocati din bugetul statului. Prin 2 HG-uri s-au alocat doar o parte din bani. Contractul de executie de lucrari a fost incheiat pe o perioada determinata si apoi prelungit prin doua acte aditionale. In acest timp societatea apoape a terminat gradinita, dar banii nu au mai venit. Societatea a decis actionarea in instanta a scolii pentru achitarea facturilor restante. Intrebarea mea este: se poate chema in garantie si comuna din care face parte scoala,avand in vedere ca in conturile scolii vin banii cu destinatie pentru capitolele bugetare din bugetul comunei? Este bine sa chem in judecata doar scoala? Sau pot chema si comuna intr-o alta forma?
Discuție Licitatie SEAP
Suntem o societate pe actiuni, in subordinea consiliului local si am demarat o licitatie prin SEAP pt achizitionare autoutilitara. O persoana fizica a depus oferta pt acest tip de masina. Ce acte trebuie sa prezinte aceasta persoana fizica, in afara de certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii? In OUG 34/2006 se precizeaza actele pe care trebuie sa le depuna o persoana juridica care participa la licitatie; de persoane fizice nu scrie nimic.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: la o societate pe actiuni, care presteaza un serviciu de utilitate publica (salubrizarea orasului), mai sunt necesari cenzorii atata timp cat exista un auditor extern si un auditor intern?
Daca un salariat al nostru are concediu medical o luna intreaga ( de exemplu de la 01.03.2014 pana la 31.03.2014) mai beneficiaza de zilele de concediu de odihna aferente acestei luni?
Societatile pentru care s-a deschis procedura insolventei trebuie sa rezilieze contractele de utilitati (in speta contractul de salubritate) sau acestea raman in vigoare?
Avem societati, carora le-am prestat si le prestam serviciul de salubritate, care au intrat in procedura insolventei si continua sa ne plateasca facturile, in baza contractului incheiat.
Pe de alta parte, sunt societati care au intrat in procedura insolventei si care ne solicita incetarea contractului de salubritate.
Cum este corect, sa se rezilieze sau nu contractele de utilitati si care este baza legala?
Multumesc frumos pentru formulare.
In ceea ce priveste modificarea catimii, am citit tot pe acest forum ca se poate solicita marimea catimii cu conditia ca debitele solicitate sa fie scadente (creanta sa fie certa, lichida si exigibila); daca s-au achitat o parte din sume este normal sa se ceara miscorarea catimii.
Este obligatorie prezentarea la instanta a formularului de cerere asa cum este dat de Ordinul 359/C/2013, adica cu chenar si cu toate liniile care sunt acolo, sau poate fi scri efectiv in word fara chenar dar cu respectarea tuturor punctelor de acolo?
Răspuns la discuția Angajare 2 ore
Am uitat sa specific ca acea persoana are un contract individual de munca cu patru ore la o alta societate.
Discuție Angajare 2 ore
La o societate comerciala pe actiuni se poate angaja o persoana fizica neautorizata cu conventie civila pentru doua ore de munca efectiva? Sau exista o alta modalitate de anjagare pentru 2 ore?