avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate lutierul15

Activitate lutierul15

am o sora decedata care are a avut domiciliul in C.I. in jud Satu-Mare,tot acolo a decedat , bunurile si proprietatea care intra in discutie sunt-o livada in jud.Satu-Mare si o casa cu gradina in jud.Buzau unde a locuit efectiv in ultimii 10 ani.
Pentru a se face succesiunea trebuie sa merg in Satu-Mare sau exista si o alta solutie-mentionez ca eu locuiesc in jud.Buzau.
Multumesc.
situatie
-bunica Maria decedata in aprilie 2011,bunicul dupa razboi
-urmasi-3 fiice+nepoti
-1 fiica fara copii,necasatorita legal(partenerul in viata),decedata in iunie 2014,care a folosit si a platit impozitele pana in prezent pentru casa si pamant beneficiind de subventii APIA fara a se face succesiune.
-cele 3 fiice+nepoti nu au solicitat succesiunea pana in prezent.
-sunt nepoata Mariei (bunica) si am nevoie sa-mi raspunda cineva avizat la urmatoarele intrebari
1.ce pot face pentru a beneficia de partea care imi revine,in conditiile in care fiicele nu au demarat nimic in acest sens si nu o vor face
2.daca celelalte rude nu sunt interesate ce trebuie sa fac potrivit legii pentru a lua si partea lor.
Mentionez ca acest pamant se afla intr-o zona aproape salbatica foarte greu accesibila fara curent electric,drum,etc.,casa probabil s-a prabusit,-eu as vrea acestea ca pe o amintire a copilariei si a bunicii care m-a crescut acolo.
Va multumesc !
in data de 09,06,14, am sesizat in scris si verbal asoc.de propr. si vecina situata la etajul superior pe aceeasi coloana, cu privire la scurgeri din canalizare in baie.Au venit 2 instalatori-unul autorizat chemat de noi si un altul chemat de vecina sceptica-care au constatat aceeasi defectiune la canalizare in perimetrul apartamentului acesteia.(tarasenia dureaza de aproape 2 luni -ba lasa instalatorul sa intre ,ba nu-l lasa ....timp in care instalatia electrica din baia mea a facut bum si nu mai este lumina,aceasta se va repara dupa ce rezolvam canalizarea)
S-a trecut la verificarea intregii coloane la cererea vecinei,la stabilirea datei,a orei , afisare la loc vizibil d-na este de acord sa vina instalatorul si acesta vine la ora si data stabilita dar...d-na s-a razgandit si nu-l lasa sa intre,instalatorul pleaca,balta creste ca ciupercile la intuneric ,pericol de electrocutare cand copilul se spala pe dinti.
doresc sa stiu daca pot sa cer daune materiale si morale ,cuisi cum sa ma adresez .Precizez ca am depus la judecatorie o cerere pentru ordonanta presedintiala sa permita accesul in locuinta pentru reparatii.
am o I.I.fără angajați și doresc să știu dacă:
1.am obligația de a plăti contribuție la șomaj pentru titular
2.pot beneficia de somaj având în vedere că nu am calitatea de angajat.
mulțumesc celor ce-mi vor răspunde.
procedeul folosit este unul uscat ,se folosesc lampi bactericide cu raze ultraviolete,nu se utilizeaza apa,detergenti,substante chimice.Curatam doar perne din pene si puf- deseurile rezultate sunt dosurile pernelor,praf si pene degradate.
sunt intr.individuala cu activitate principala de comert cu amanuntul,am adaugat cod CAEN la ONRC pentru o curatatorie ecologica cu procedeu uscat si am deschis-amcompartimentat spatiul in care se desfasoara activitatea existenta anterior functionand concomitent cu aceeasi casa de marcat.
Doresc sa stiu daca mai am nevoie de alte documente,avize,etc.pentru a functiona legal.
am trimis banii cu mandat postal dar au fost returnati ,ce pot face?
pentru ca am solicitat documentele si modul de calcul pentru izolarea blocului (apoi sa platim) care s-a facut in mod individual doar casa scarii a fost facturata pe asociatie cu data de 06,07,2013 -valoare 878 ron scara avand 15 apartamente din care a rezultat suma de plata de 328ron/ap???ce figureaza pe lista din luna precedenta facturarii !!!,de doua luni(iunie si iulie) ne este refuzata plata cheltuielilor lunare.Nu exista fond de reparatii am spus ca vom plati atunci cand se clarifica situatia dar d-na administrator sa incaseze doar cheltuielile lunare-are acest drept?in baza carei legi?
Ceilalti se spune ca au platit suma ce le revine/lucrare inainte de a se afisa lista de plata lunara.N-ar fi trebuit sa fie afisat pentru toti pe lista lunara nu doar la doua apartamente? La unii se trece pe lista la altii nu?Valoarea facturii aferente nu este si nu a fost scrisa nicaieri dar trebuie sa platesc conform carui fapt?.Ma revolta lipsa de transparenta pe banii mei.
Rog o persoana avizata sa-mi raspunda la
1.Ce liste,afise cu caracter permanent si de interes general sunt obligatoriu de afisat(ex.lista proprietarilor,membrii comitetelor si comitiilor-cu functiile aferente)
2.Convocari,instiintari -obligatorii cf.legii
3.Se poate incasa de catre administrator o suma de bani/apartament, in ideea ca s-a izolat casa scarii ,fara sa fie trecuta pe lista de cheltuieli ,pe aceasta lista figurand direct cu restanta .