avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian Mazilu

Activitate Cristian Mazilu

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati mai avut istoric in Biroul de Credit inseamna ca nu v-a raportat nimeni cu numarul de telefon

Daca nu ati mai avut istoric - nu au informatiile cum sa fie acolo.

Varianta de rezerva:
- va adresati unei banci la care ati avut credit/cont, si un reprezentant al bancii va va genera acel cod de inrolare, tiparit

[ link extern ] /
Da, sunt in regula.

Inscrierea se face de regula pentru toate creditele ipotecare detinute de persoane fizice (multe banci fac si la credite de nevoi personale). Practic, aceasta suma vi se va retine o data la 5 ani, iar la final de credit veti achita tariful de stingere (45 ron, daca nu ma insel, dar se poate sa fie mai putin).

Fiind inscrierea facuta in Arhiva Electronica de Garantii, in situatia in care ulterior contractarii creditului dumneavoastra primiti o poprire pe cont de la alt executor (fie ANAF, fie executor judecatoresc), plata ratelor va avea prioritate, fiind instituit gajul pe conturi anterior respectivei executari.

De asemenea, pe baza acesteia, banca are posibilitatea ca in corelatie cu sumele datorate conform contractului de credit, sa va debiteze in mod automat contul - si sa va ia de pe cont banii pe care ii datorati conform contractului de credit.
Legal. Sunt suspendate doar executarile silite/popririle emise de ANAF. Restul nu.

Luati legatura cu executorul sa va prezinte detaliat situatia. Eventual contactati un avocat.
Răspuns la discuția Comision banca
25 ron / luna

[ link extern ]
1. Da. Contractul de munca inceteaza prin expirarea termenulul sau.
2. Da, cu conditia respectarii prevederilor curente ale Decretului pentru instituirea starii de urgenta (in rest, este ca si un angajat normal). Doar ca, atentie, demisia implica si afectarea rezidentiatului.
3. Indemnizatia se calculeaza raportat la veniturile din ultimele 12 luni ale mamei/tatalui. Indiferent de tipul contractul, si daca contractul mai este sau nu in vigoare.
Răspuns la discuția Infintare PFA in perioada critica
De la ONRC:
- CUI
- certificate constatatoare

Se depune declaratia unica la ANAF cu venit estimat 2020 + venit realizat 2019 (zero)
Răspuns la discuția Venituri impozabile in ccc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regula e că cel ce primește indemnizația de CCC nu poate să mai realizeze și alte venituri în perioada respectivă. Altfel, i se suspendă dreptul la indemnizație (suspendare care va interveni în ziua imediat următoare). Totuși, OUG nr. 111/2010 a prevăzut și câteva excepții de la această regulă:

persoana primește diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
cel îndreptățit primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
beneficiarul realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, într-o anumită limită.
În acest din urmă caz, care este și cel vizat de legea publicată vineri, părintele are voie să obţină acum, mai nou, venituri impozabile, fără să-i fie suspendată plata indemnizaţiei, dacă acestea nu depășesc într-un an calendaristic 6.250 de lei (1.250 de lei X 5). Înainte de modificarea adusă de Legea nr. 89/2019, limita de venituri era stabilită la de trei ori valoarea indemnizației.

www.avocatnet.ro/articol_509...
Răspuns la discuția Credit in strainatate
- da, va putea contacta angajatorul. Nu direct, de regula, ci prin intermediul unui executor judecatoresc (sau forma in care acestia isi desfasoara activitatea) din Spania

- banca are nevoie sa isi recupereze banii, indiferent ca ii recupereaza de la titular sau de la girant. Evident, nu ii recupereaza de doua ori (adica ce plateste unul, nu mai plateste celalalt). Dar de regula procedurile se fac inspre amandoi... de unde vin banii mai repede, Doamne ajuta :)

- e posibil. Depinde de politicile bancilor din Austria. Dar in teorie el fiind girant ar trebui sa existe undeva raportat ca nu s-au facut plati la creditul sau.

Andy G. a scris:

Va multumesc pentru raspuns.
Deci in momentul in care se incepe executarea silita, banca din Austria, va putea contacta angajatorul pe care il am in Spania? E o sitautie pe care as vrea sa o evit. O alta intrebare ar fi, in cazul in care se incepe executarea silita, va trebuii sa plateasca ambele parti, (eu si girantul) sau va trebuii sa platesc eu? Girantul planifica sa faca un credit in urmatoarii 2 ani, este vre sansa sa nu i se acorde creditul avand in vedere sitatia? Multumesc inca o data!

Răspuns la discuția Cesiune parti sociale SRL
Singurul care poate sa stabileasca clar pretul este un evaluator ANEVAR.
Va recomand sa studiati www.anevar.ro si sa contactati de acolo unul
Răspuns la discuția Cumparare casa cu credit ipotecar
Bineinteles, cu urmatoarele mentiuni:
- niciodata banca nu finanteaza 100% valoarea constructiei - de regula, finanteaza 75-85% din valoare
- sunt putine banci care la momentul de fata finanteaza achizitia terenului, fara constructie. Majoritatea, solicita sa aveti deja terenul
- cat timp se pune ipoteca pe teren + constructia in curs, de la majoritatea bancilor sa va asteptati sa vi se solicite documente justificative pe (aproape) toata suma contractata. Sansele sa faceti "la negru" sau "cu prieteni" sunt minime.