avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta805

Activitate nicoleta805

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2020 m-am mutat la o casa a unei prietene. Casa era pusa la vanzare de vreo zece ani dar nu a cumparat-o nimeni deci era intr-o stare avansata de degradare. Cand m-am mutat i-am dat 40.000 lei si am convenit ca in 2 ani sa-i dau restul de bani pentru a o cumpara in rate. Nu s-a incheiat nici un act intre mine si prietena mea. Intre timp eu am adus imbunatatiri la casa, am ridicat o bucatarie, am modernizat un magazin care era la poarta, acestea m-au costat cam 20.000 lei. I-am mai dat bani inca 14.000 lei cash pana acum. In total 54.000 lei. Eu numai am bani sa-i dau dar nici 2 ani nu au trecut si ea vrea sa ma dea afara din casa spunand ca de banii aceea imi opreste chiria. Am rugat-o sa-mi dea o bucata de teren de banii aceea mai in spatele gradinii dar inca se mai gandeste daca mi-l da. Ce sa fac ? pot sa-mi recuperez banii de la ea si cum ? Multumesc mult!
Buna ziua. Am incheiat o promisiune de vanzare cumparare pentru un apartament de 2 camere cu o societate pana la obtinerea cadastrului. Mi s-a cerut sa achit in avans 60% din suma totala. Am achitat cu OP in termenul stabilit. Dar societatea nu a reusit sa obtina cadastrul pentru ca nu are toate actele. Cum pot sa procedez sa-mi recuperez banii dati ca avans. Multumesc mult.
CUM SE CALCULEAZA PRETUL UNUI APARTAMENT CARE URMEAZA SA FIE VANDUT DE O INSTITUTIE PUBLICA CHIRIASULUI CARE ESTE SALARIAT AL INSTITUTIEI? Este intocmita o evaluare de catre un evaluator, care a pus un pret. Cum calculeaza institutia pretul de vanzare? Il poate vinde la pretul de piata? Este corect? sau se aplica decretul lege 61 din 1990 cu modificarile si completarile ulterioare?
Buna ziua, as vrea sa stiu cate ore trebuie facuta instruirea de ssm si psi pentru profesori la venirea din vacanta de vara ?
Discuție Promovare
Buna ziua,
In ce conditii se poate face promovarea la o institutie publica, deoarece ocup functia de inspector de specialitate de 10 ani iar mie mi s-a facut din rea vointa a sefei de la resurse umane doar o singura promovare, iar acum sunt inspector de specialitate II si nu 1A. Mentionez ca toate evaluarile anuale sunt foarte bune, punctaj maxim.
Cum se procedeaza pentru a obtine promovarea in conditiile legii.
Multumesc anticipat.
Discuție Salarizare
Buna ziua, sunt inspector de specialitate la o institutie publica.
As dori sa stiu care va fi salariul meu dupa noua lege a salarizarii avand in vedere ca am 10 ani vechime in functia de inspector de specialitate (studii superioare), care este salariul de baza, clasa, coeficient si gradatie.
Multumesc mult pentru ajutor.
Buna ziua,
Locuiesc intr-o locuinta de serviciu, daca doresc sa o cumpar care este modalitatea de cumparare ? Prin licitatie sau conform legii locuintelor? Locuinta a fost data in folosinta in anul 1990 si apartine unei statiuni de cercetare.
Multumesc !
Buna ziua,
Sunt pensionat pe caz de boala, gradul II. Mai pot sa-mi desfasor o activitate suplimentara daca am un pfa?
Daca sunteti angajat in alta parte puteti depune copie de pe contractul existent la acea firma.
Multumesc pentru raspuns.