Nu vrem sa fim exonerati, dar sa nu platim sume aberante fata de consumul de gaz., pentru ceea ce nu beneficiem. Am platit la debransare, chiar societatea furnizoare de energie termica a debransat tevile principale care incalzeau bolcul. La alte blocuri unde tevile chiar trec pe apartament platesc 10 lej maxim si noi platim dublu fara sa beneficiem de nimic.
Buna ziua
Stam intr-un bloc cu 2 scari. In scara noastra este racordat la reteaua comuna de incalzire un singur apartament, la parter. La scara celelalta mai multe apartamente sunt la retea comuna. Pentru scara celalalta tevile de apa calda si caldura trec in subsolul. Din acest motiv asociatia ne puna la cheltuieli comune incalzire lunar 20,-30 de lei/apartament, ceea ce ne pare aberant. In 19 apartament din 20 nu trec tevile de incalzire. suntem debransati total. Este legal? Nu beneficiem de caldura.. Ce demersuri ar trebui sa initiem ca incalzirea sa fie repartizata numai catre beneficiarii directi a caldurii?
O cunostinta lucreaza intr-o unitate de invatamant ca personal nedidactic. In ianuarie a implinit varsta de pensionare si a depus dosarul pentru pensie. I-si poate continua activitatea dupa primirea deciziei de pensionare? Directorul unitatii a cerut sa scrie o cerere prin care renunta la pensie si vrea sa continua activitatea. Ea a refuzat acest lucru pentru ca pensia ar fi un castig meritat pe langa salariu si asa mic.
Este corect cererea directorului?
Dupa primirea deciziei ea mai are drept de a lucra in institutie? Se poate cumula pensia cu veniturile salariale in invatamant?
Atunci daca sunt posibilitati trebuie platit la Administratia financiara si nu la Primarie?
Unde este reglementat ca nu este purtatoare de dobanzi pentru intarziere?
O cunostinta a facut apel. si a cerut ajutor public judiciar. Instanta a redus cuantumul taxei judiciare la jumatate si a amanat plata acestuia cu un an. Intre timp apelul a fost respins si ea a fost obligata si la plata cheltuielilor de judecata.
Ce se intampla daca nu poate achita la termen taxa de timbru? Taxa judiciara de timbru este purtatoare de majorari de intarziere? Cuantumul majorarii? Cine administreaza taxa daca hotararea data este definitiva?
Multumesc. Dar angajata spune ca conform codului muncii ea nu este obligat sa declara unde are functia de baza si relatiile de munca sunt reglementate de codul muncii si nu de codul fiscal.
Un alt caz. Se incheie in aprilie un contract de munca cu norma intreaga, nu este specificat daca este functia de baza sau nu. Informal am aflat ca salariata mea in mai a reluat contractul de munca suspendat intr-o alta unitate dar cu norma partiala. Salariata nu depune declaratie unde are functia de baza. Cine acorda deducerea personala?
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie declarat functia de baza la angajator. Am urmatoarea speta, in contractul de munca incheiat in anul 2007 a fost specificat ca salariata are functia de baza la o alta unitate. Intre timp contractul de munca a fost suspendat pentru crestere copil, celalalt contract de munca a salariatei a incetat. (stim din surse neoficiale). La reluarea activitatii se acorda deducere personala? Nu depune declaratie ca ar schimba functia de baza)
Bunicul meu a murit in aprilie. Mama si sora ei (mostenitori legali) au facut succesiune partiala dar Au uitat de bani depusi in banca. Care sunt consecintele daca ei au lichidat contul si depozitele aflate pe numele bunicii fara succesiune. Au fost amandoi imputernicite! Banca nu a intrebat nimic!
Am atacat un titlu de proprietate pentru motivul ca pe titlu au fost trecuti persoane care au renuntat la mostenire, si persoane care nu au depus cerere de restituire. Instanta de fond a admis partial actiunea. Am declarat recurs care a fost respins! (fara motivare). In cursul procesului am descoperit mai multe neregularitati, pe care am semnalat dar nu au fost luate in considerare.
Pot contesta sentinta de recurs cu contestatie in anulare sau sau pot sa atac din nou titlul de proprietate pentru ale motive? (neregularitati descoperite dupa atacarea titlului)
termenul se socoteste de la pronuntarea sau de la comunicarea sentintei? Sentinta va fi motivata in termen de 30-60 zile (la arhiva asa ni sa spus).
Eu asa am citit in codul de procedura ca perimarea este supus recursului in termen de 5 zile de la pronuntare. Sentinta de perimare nu ne a fost comunicat!