Puteti va rog sa ma ajutati cu o informatie?
O persoana care are pensie de invaliditate este automat asigurata si la sistemul de sanatate? Daca da, puteti sa imi indicati textul de lege?
Buna ziua. Doresc sa achizitionez un teren in valoare de 10 000 euro. Vanzatorul este in Polonia. Proprietarii sunt bunicii care sunt morti. Vanzatorul ne a propus o anumita suma plus sa ne ocupam de demersurile juridice edupa ce ne face el o procura din Polonia. Puteti sa imi spuneti va rog care ar fi procedurile si cam la ce costuri se ridica? Multumesc
Eu lucrez la o Asociatie care lucreaza cu tinerii strazii. Saptamana trecuta s-au angajat 2 persoane. La angajare au avut surpriza sa afle ca sunt datori unei banci cu 50 000 respectiv 20 000 euro. Cum s-a ajuns aici?
La un moment dat cineva a profitat de situatia lor, de lipsa lor de educatie , de naivitatea lor si i-a bagat in cine stie ce " afaceri ilegale" . Fara sa am deocamdata prea multe detalii stiu ca au fost pusi ca administratori la ceva firme (banuiesc create special in acest scop ) cu asociat unic. Habar nu am prin ce inginerii au ajuns sa scoata banii si sa lase datoria pe capul acestor tineri. De la firma unde s-au angajat li s-a spuc ca in mana nu o sa primeasca aproape nimic caci totul va merge le banca. Este posibil? Nu exista o limitare procentuala care poate fi luata din salariu?
Avand doar aceste informatii credeti ca am putea scapa cumva de acele datorii? de unde sa începem?
Buna ziua
Am o mica problema. Noi suntem un ONg care lucram cu copiii si tinerii strazii. Ne desfasuram activitatea intr-o casa a unor francezi. Dorim sa luam o parte dintre ei in spatiu. Problema e ca proprietarul locuieste in Paris fara posibilitate de a veni in curand in Romania. In intocmirea actelor pe adresa unde ne desfasuram activitatea e nevoie de acordul sau. Se poate obtine acel acrod de la distanta?
Am comandat un curs Eurocor in 16 module dupa ce am primit o super oferta de la ei. Pretul cursului e de 80 lei iar la superoferta este de 35.Cand am comandat cursul eu eram convins ca il comand la pretul de 35 lei caci asa scria acolo si in plus era si un cronometru descrescator care arata cat timp mai este din oferta. Ulterior am vazut ca undeva sus era scris aceasta oferta a expirat. Mi-au expediat cursul foarte repede (in mai putin de o zi) cu o factura de 80 lei. Mi l-au lasat acasa. Eu nu vreau sa il platesc dar mi-e teama sa nu fiu obligat. Pot legal sa faca asta! Nu vreau acest curs la acest pret. Greseala mea e ca atunci când am facut comanda am dat click pe acet am cititi si sunt de acord cu conditiile. Le-am citit acum si scrie ca acele conditii reprezinta un contract etc etc. Si practic daca nu platesc ma vor actiona in instanta sau probabil vor incerca sa recupereze banii prin societatile de recuperare..Pot sa faca astfel? Un astfel de contract e valabil?
Reprezeint un ONG si am obtinut o finantare de la o primarie. Saptamana trecuta trebuiau sa faca plata, vazand ca nu au facut am verificat daca codul IBAN l-au scris correct si am remarcat urmatoarea eroare
In loc de RO xx BACX xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
e trecut RO xx DACX xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Daca roman locuiste in Italia dar are buletin caducat nu poate sa face buletin cu residenta italiana? Deci daca un roman nu are proprietate sau contract de chirie si are numai un buletin valid pentru 6 luni sau este caducat si nu poate sa le renovese cum face? buletin de 6 luni esta valid pentru calatorie? Care sunt solutii pentru a avea buletin valid fara residenta romana?
Am avea nevoie de 10 minute din timpul unui expert in emigratie si expatriere cu care sa putem comunica prin Skype. Este vorba de un proiect social si trebuie sa intelegem cum merg lucrurile din acest punct de vedere la noi in tara. multumim