Buna ziua, Am luat legatura cu un birou de cadastru din zona unde este terenul (jud.Iasi). Acesta a refuzat sa preia actele pe motiv ca terenul este cu probleme. Ce cale trebuie sa urmez in aceasta situatie?
In situatia in care pe parcela pe care am titlul de proprietate este facut deja cadastru pentru altcineva, cum trebuie sa procedez? Pe planul cadastral respectiv este mentionat - rectificat.
Buna ziua, Am un teren agricol de 0.5 Ha - pasune. Am fost contactata de o persoana fizica ca vrea sa cumpere acest teren. Acesta a cumparat mai multe parcele de teren in acea zona si terenul meu este undeva la mijloc. Am act de proprietate pe acest teren. Am fost la primaria de care apartine terenul pentru a obtine actele pentru a face cadastrul si intabularea. Aici - surpriza - individul care a vrut sa cumpere a facut planul cadastral pe o suprafata mai mare de teren incluzind si parcela mea, pe care era trecut - rectificare. Acest individ insista sa facem actele de vinzare si sa stipulam ca va face el cadastrul si intabularea. Se poate face o vinzare de teren agricol daca eu ca proprietar, nu am facut cadastrul si intabularea? Se poate stipula in actul de vinzare ca aceasta sarcina poate trece in atributia cumparatorului? Este legal? Eu nu vreau sa vind terenul, doresc doar sa-l arendez, dar vreau sa fiu in regula cu actele. Va rog sa-mi aratati care este solutia corecta si legala. Ca o paranteza, primaria respectiva este implicata intr-un proces cu condamnarea primarului, ing. de cadastru, politist, notar(care s-a si sinucis) pentru returnari de terenuri. Multumesc.
Un PFA cu cod CAEN 7112.
Am cautat in tabelul jud. Neamt, norma de venit corespunzatoare acestui cod CAEN 7112 si nu am gasit acest cod.
Exista coduri CAEN care nu au prevazute norme de venit anuale, in aceste tabele?
In aceste situatii suntem obligati sa alegem norma de venit real?
Multumesc,
Buna ziua,
Fiul meu doreste sa-si infiinteze un PFA. Pentru acesta este nevoie de semnatura vecinilor de apartament. Acticitatea pe care o va desfasura este de reparatii instalatii electrice care se desfasoara doar la sediul clientului. Deci nu implica cu nimic apartamentul in care locuieste.
Unul dintre vecini nu vrea sa semneze.
Cum se poate rezolva aceasta problema ?
Buna ziua, Sunt pensionara si as vrea sa lucrez in continuare, la o firma particulara, nu ca angajat ci ca prestator servicii, pe lucrari. Pot incheia un contract de colaborare, cu firma respectiva? In acest caz care sunt obligatiile finaciare ale firmei catre stat si care sunt ale mele? Multumesc.
Buna ziua, Mama mea are 85 ani. Se deplaseaza destul de greu. Avind probleme de sanatate a rugat medicul de familie sa mai treaca, in orele de teren, si pe la ea, pentru cite un consult. Dupa multe rugaminti a trecut de 2 ori si atunci i s-a platit odata 50 lei si a 2-a oara 100 lei. A luat banii fara nici o jena de la batrina neputincioasa, care era in stare sa-si de-a toata amarita de pensie pentru citeva pastile care sa-i mai aline durerile. De ceva vreme, doctorita nu mai vrea sa vina acasa. Mama a mers cu taxi-ul la cabinet si acolo trebuie sa astepte cu orele pentru consultatie. Eu sunt din alta localitate, dar am mers cu ea la medici specialisti care i-au dat retete , iar medicul de familie trebuie doar sa i le prescrie lunar.
A facut operatie de inlocuire de cristalin, la care reactia medicului a fost ca "ce iti mai trebuie la virsta asta?" sau "ce mai vrei, esti batrina " .
Am platit o familie care are grija de ea si o ajuta. Dar si acestia nu mai vor sa mearga la medicul de familie dupa reteta lunara , pentru ca se poarta urit cu ei.
Rugamintea mea este sa-mi specificati care este legea care precizeaza drepturile si obligatiile medicului de familie fata de pacienti si daca intre aceste indatoriri intra si vizitele la domiciliu si la pacientii batrini si bolnavi.
O alta intrebare - unde pot face o sesizare in privinta comportamentului inuman pe care il are acest medic de familie, fata de bolnavi.
Multumesc.
Avem o familie, care sta cu chirie intr-un apartament de la parter. Scara este cu 10 apartamente, din care doar 5 sunt locuite. Deci nu sunt multi locatari pe scara. Femeia este psiholog si foloseste apartamentul pe linga spatiu de locuit si cabinet pentru consultatii. Accesul se face prin usa comuna a scarii.de bloc. Toata ziua este un dute-vino cu persoanele care vin la consultatii. Din acest motiv mecanismul de la usa scarii, la care este interfon, se strica mereu. Chemam mesterul, o repara si dupa citeva saptamini iar sunt probleme. Ne-am interesat la asociatie si nu au acceptul vecinilor si nici al asociatiei pentru firma. Ce putem face? Am incercat sa stam de vorba cu ei si cu proprietarul apartamentului, dar fara rezultat.