Buna ziua.
Avem urmatoarea problema: In 2008 am achitat o taxa de poluare/auto. In 2011 Tribunalul Bucuresti a dispus irevocabil ca AFP S5 sa restitue taxa de poluare in cuantum de 11590 plus dobanda fiscala calculata de la 31.03.2009 si pana la data platii.
Dupa pronuntarea hotararii am mers la AFP S5 unde am solicitat plata banilor, insa de acolo am fost trimisa la AFP S4 cu motivarea ca la momentul solicitarii restituirii banilor aveam domiciliul in sector 4. AFP S4 a refuzat sa plateasca banii motivand ca titlul executor obliga AFP S5 la restituirea banilor si nu AFP S4.
Astfel, am fost nevoita sa demarez la executor procedura de executare silita.
Problema este ca din 2012 pana in prezent nu s-a reusit incasarea banilor prin executor, intrucat conturile poprite ale AFP S5 la Trezorerie nu au disponibil banesc.
Zilele trecute am mers la AFP S5, iar cei de acolo nu au stiut ce sa imi zica de dosar si de plata, motivand din nou ca trebuie sa merg la AFP S4 si ca OG 40/2015 aplicabila in speta cu privire la restituirea taxei de poluare se refera la restituirile amiabile si nu la cele la care avem titlu executor: hotarare judecatoresca.
Stie cineva ce demersuri ar trebui sa facem#-o?
Un avocat a primit de la un client prin testament un imobil. In urma decesului clientului, o ruda a acestuia ar dori sa conteste aceasta operatiune juridica si testamentul dat in favoarea avocatului.
Avocatii au vreo interdictie in acest sens? in noul cod civil nu am gasit nici o interdictie in acest sens (art 991)
Un avocat a primit de la un client prin testament un imobil. In urma decesului clientului, o ruda a acestuia ar dori sa conteste aceasta operatiune juridica si testamentul dat in favoarea avocatului.
Avocatii au vreo interdictie in acest sens? in noul cod civil nu am gasit nici o interdictie in acest sens (art 991)
Buna ziua,
Am un dosar de retrocedare la PMB pentru casa mamei mele care a fost demolata in timpul regimului comunist. Zilele trecute am fost in audienta la PMB si de acolo mi s-a comunicat ca dosarul se afla la comisie...dar ca va mai dura mult timp pana se va hotara ceva, in conditiile in care acum se lucreaza la dosarele din 2009 iar dosarul meu este un dosar de 2011.
Avand in vedere termenele impuse de art 33 din legea 165/2013, exista vreo posibilitate sa dau in judecata PMB-ul pentru a-mi rezolva dosarul administrativ si a-l trimite catre ANRP?
am inteles ca toate dosarele ce inca sunt la PMB si care trebuiesc solutionate in baza unei hotarari judecatoresti urmeaza a intra in Comisie. Probabil ca s-a asteptat legea noua...iar acum se asteapta normele.
Oricum...mai este mult de asteptat.
Buna ziua,
Sper sa ma ajutati in legatura cu speta de mai jos:
Din 2009 ma judec cu privire la un teren, actiunea avand ca obiect revendicare. Intr-un alt dosar deja s-a stabilit ca acest teren este al meu, insa din greseala Primaria l-a dat altei persoane. Din pacate din 2009 si pana in prezent ne-am judecat doar pe exceptii invocate de catre parat astfel incat abia acum urmeaza sa discutam pe fond.
Problema este ca, chiar daca am notat litigiul la cartea funciara si am notificat si primaria aratand ca acest imobil se afla in litigiu, Primaria a eliberat o autorizatie de construire paratului cu care ma judec.
Astfel, din cate am inteles nu am sanse sa anulez in instanta autorizatie de construire intrucat lg. 50/91 –art 7 si normele de aplicare -art 46 alin 4 permit ca autorizatia sa fie eliberata chiar daca exista litigiu cu privire la acest teren.
Asadar ce pot sa fac in acest moment? Ulterior daca paratul finalizeaza constructia si apoi eu castig terenul ce fac?