avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate meg

Activitate meg

Răspuns la discuția testament
Puteti sa-l rugati pe fratele dvs sa se prezinte la notar si sa dea o declaratie autentica, pe proprie raspundere, ca a primit acea suma de bani ce a reprezentat contravaloarea terenului vandut de mama dvs. In cazul in care testamentul este revocat in intregime (momentan este revocat partial), la decesul mamei dvs puteti sa va folositi de acea declaratie autentica si sa cereti raportul donatiilor adica sa solicitati ca suma de bani primita sa se adauge la intreaga masa partajabila (mostenirea ramasa de pe urma mamei dvs.) urmand ca apoi sa se stabileasca cotele cuvenite, respectiv cate 1/2 pentru fiecare. In cazul in care va intelegeti, aceasta operatiune se poate realiza la notar iar in caz contrar, in instanta.
Răspuns la discuția Program vizitare minor
Sincera sa fiu chiar ma mira faptul ca tatalui i s-a stabilit un astfel de program de vizita tinand cont de varsta copilului. Dar as achiesa la parerea de mai sus. Incercati sa treceti peste toate resentimentele si ganditi-va la binele copilului care la aceasta varsta nu realizeaza ca doarme intr-o garsoniera alaturi de o femeie insarcinata ci ca il are langa ea pe tatal ei. De aceea nu vad cum orice alta instanta ar considera ca acest copil ar avea de suferit intr-un fel sau altul.
Pur si simplu ridici aceasta exceptie. Poti formula si oral. Nu e necesar vreun "raspuns la intampinare". Oricum se va consemna.
Da, accizele trebuie achitate si in Romania. A se vedea in acest sens Codul Fiscal, art.192 ind.4
"(1) In cazul in care produsele supuse accizelor, care au fost eliberate deja in consum intr-un stat membru, sunt detinute in scopuri comerciale in Romania, acciza va fi perceputa in Romania.

(2) Sunt considerate scopuri comerciale toate scopurile, altele decat nevoile proprii ale persoanelor fizice.

(3) Acciza este datorata, dupa caz, de catre comerciantul din Romania sau de persoana care primeste produsele pentru utilizare in Romania.

(4) Produsele prevazute la alin. (1) circula intre statul membru in care au fost deja eliberate in consum si Romania, insotite de documentul de insotire simplificat.

(5) Comerciantul sau persoana la care se face referire la alin. (3) trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

a) inaintea expedierii produselor sa dea o declaratie autoritatilor fiscale competente in legatura cu locul unde urmeaza sa fie primite acestea si sa garanteze plata accizelor;

b) sa plateasca accizele, potrivit prevederilor art. 193;

c) sa se supuna oricaror controale care sa permita autoritatii fiscale competente confirmarea primirii efective a marfurilor si plata corespunzatoare a accizelor.

(6) In cazul produselor supuse accizelor, care au fost deja eliberate in consum in Romania si care sunt livrate intr-un alt stat membru, comerciantul care a efectuat livrarea poate beneficia de restituirea accizelor platite in Romania, conform art. 1926."

Răspuns la discuția evaziune fiscala
Cine anume ii interzice sa paraseasca tara? Daca masura de a nu parasi tara nu a fost prelungita el este liber sa plece din tara.
Răspuns la discuția amica ciudata--plangere politie?!
Spre surprinderea celei care a scris mai sus, papagalul nu este o planta ci este un animal:O. Prevederile legii privind protectia animalelor i se aplica si lui.:P Dar in speta nu se poate vorbi de savarsirea vreunei fapte cu vinovatie si deci, amica respectiva nu pateste nimic.
Răspuns la discuția Iesirea din indiviziune
Bineinteles ca poate. Cel care vrea sa iasa din indiviziune ii cheama in judecata pe ceilalti mostenitori (obligatoriu pe toti) si la primul termen pot incheia o tranzactie. Taxa de timbru este de 19 lei si o plateste reclamantul. Este mai putin costisitor decat la notar.
Răspuns la discuția Partaj divort
Da, evident ca si soacra dvs are dreptul la o parte din apartament. Daca se dovedeste, prin probe, ca socrul dvs a achitat 1/3 din valoarea apartamentului, inainte de casatorie, atunci sotia sa are dreptul la 1/2 din cele 2/3 ramase neachitate si achitate, asadar, dupa casatorie.