avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate CRM2013

Activitate CRM2013

Buna ziua.
Se pare ca fiica sa este clar un pericol pentru mama sa/ si poate si pt altii-vezi rezolvarea cu fostul prieten. Mama poate face plangere la politie, macar sa fie in evidenta lor si sa primeasca direct indrumare. Amenintarea cu moartea, dorinta de a o omori,violenta verbala, injuriile, distrugerea actelor de identitate si pretentia de a fi intretinuta, scandalurile repetate, abuzuri, amenintari, pericol de moarte, sunt acuzatii grave, serioase. .Probabil ca ii este teama de fiica sa, si mai ales, sa ramana cu ea in casa. Fiica pare sa aiba un dezechilibru, cel putin emotional, chiar o patologie. Iar faptul ca mama este terorizata si se gandeste la sinicudere este deja f grav si dureros. Ar trebui lucrat pe doua planuri, sa mearga la politie/bine ar fi sa mergeti cu doamna, sa aiba un sprijin, si consulatrea unui psihiatru.

Poate ca un consult psihiatric ar rezolva din probleme, poate ar primi tratament adecvat. Am retineri totusi, fata de ideea de ”caz pierdut” si de terapia respectiva, pt ca in cadrul unui proces terapeutic se face o evaluare, din care rezulta anumiti parametrii, un psihodiagnostic, pe care sa se lucreze, psihoterapie, consiliere, dar, in acelasi timp, care releva si o posibila patologie, adica alta competenta, trimitere catre control psihiatric, care sa ajute pacientul . De asemeni, este benefica imbinarea tratamentului dat de medicul psihiatru, cu psihoterapia facuta cu un psiholog.

Concluzie: trebuie actionat !! Doamna este in pericol real, dar si fiica, caci, dureza o..secunda, sa ia viata unui om, dar sa si-o si distruga definitiv, pe a ei.

(*** Ar fi o solutie sa nu mai locuiasca impreuna cu fiica/ depinde de situatie.
Daca mama si fiica sunt copropietare/ mostenire dupa sotul, respectiv tatal decedat, sau nu. Oricum ar fi, exista riscuri, fiica probabil ca nu si-ar putea plati, administra banii si probabil ca ar veni cu cereri si pretentii la mama..)



Cata vreme nu ati facut partaj, bunurile sunt comune. Cred ca este bine sa fiti prudenta si sa nu va grabiti.
Dar, trebuie sa aflati f clar, ce vor cei de la banca, sa stiti de ce. Sau mai bine zis, ce ar trebui sa faceti ca sa se poata!! Nu va lasati doar cu o discutie cu angajata de la credite, cereti sa intrati cel putin la sefa agentiei/sucursalei si sa aflati punctual cum rezolvati - multi angajati din sistemul bancar nu se implica cat sa va dea o solutie, asa ca insistati, dar cu tact :). Oare niste plati suplimentare in contul creditului ar rezolva..?!
Din cate stiu, puteti face un partaj voluntar, in care sa stipulati aceasta intelegere, in care sotul sa declare ca primeste terenul in schimbul cotei de la apartament, si ca intelege ca nu va mai emite pretentii pt apartament.
Cat despre semnatura pentru vanzarea terenului - nu va grabiti, nu e prudent sa semnati /renuntati la un bun, pana nu aveti si dvs semnatura sotului.
Sper sa primiti mai multe sfaturi, si sa rezolvati. Succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceste costuri sunt pentru intretinere imobil, platite de fiecare propietar,
Mostenirea de la bunicii dvs se va imparti in principal, in 3 parti, cate una pt fiecare fiu. Toti cei enumerati, urmeaza sa fiti mostenitori, doar ca in cote diferite. Fiul supravietuitor, unchiul dvs, primeste cel mai mult, avand cota sa, dar si o parte de la fratele care nu a avut copii./ daca nu exista un testament in favoarea sotiei. Mama dvs primeste jumatate din partea sotului/tatalui dvs iar cealalta jumatate se imparte la copii, dvs si fratele.
Mostenitor rezervatar al cuiva inseamna sa se produca decesul. Deci, nu aveti drept la bunurile mamei dvs cata vreme este in viata, poate dispune cum doreste de orice bun.
Sulta, inseamna o plata
Răspuns la discuția Conditii beneficiere de somaj ...
Multumesc, din nou..insa nu aceasta e problema.
Deci, practic, persoana poate avea ajutor de somaj/daca va fi desfiintat postul sau, acolo unde are contractul de 8 ore-intruneste conditiile de a primi ajutor de somaj, are mai mult de 12 luni cotizate, are ani de zile..

Problema este pt ca, desi firma i-ar depune dosarul pt somaj, din cauza celuilalt contract de 2 ore unde primeste salariu mai mare decat ISR, nu ar avea dreptul la somaj. Si ar ramane doar cu contractul de 2 ore.!
Dar...
Pe scurt: pentru contractul de 2 ore, cu firma de stat, trebuie sa i se plateasca taxele ca si pt un program de 8 ore ?
NU ati precizat daca mama dvs a divortat de tatal dvs, sau, a ramas vaduva. Adica, daca averea pe care doreste sa o doneze actualului sot este doar a dansei, sunt bunuri proprii, sau, daca tatal dvs a decedat, averea sa este de fapt bun comun cu tatal dvs. Asta ar putea schimba situatia.
Daca sunt strict bunuri proprii, atunci, poate decide orice. ( Desi, este doar un punct de vedere strict personal- nu este de dorit si prudent sa donezi/oferi averea personala& bunur, nimanui, fara sa existe nisite clauze care sa te protejeze.)
Răspuns la discuția Conditii beneficiere de somaj ...
Multumesc pt aceste detalii. Cred ca se complica situatia, pt ca Legea 76/2002, Art. 34, litera b - persoana detine un contract de munca partial / de 2 ore/inegal, pe perioada determinata de un an, intr-un program national/institutie de stat.
Problema deriva din faptul ca daca se va desfiinta postul si se fac formele pt somaj la locul de munca de 8 ore, NU va putea lua ajutor de somaj, pt ca venitul realizat din contractul de 2 ore este mai mare decat ISR
. Pe de alta parte, pt contractul de 2 ore, nu ii platesc taxele aferente unui salariu minim de 8 ore.

Va rog, ce e de facut? Ce solutie ar fi ? ( precizez ca persoana a incercat sa gaseasca alte job.uri, part time, full time, a aplicat la diverse posturi, chiar la un nivel inferior, doreste sa munceasca, insa fara rezultat)

Parerea dvs, sfatul dvs ar fi apreciat si de mare ajutor.
Răspuns la discuția Conditii beneficiere de somaj ...
Nu a incetat c.i.m, inca lucreaza, insa sunt anumite discutii - in acest caz, era chiar potrivita si satisfacatoare pt ambele parti norma de 4 ore, insa modificarea cu taxele de plata la val sal minim din august 2022 si marirea salariului minim la 3000 lei/impozabili 2800 a generat o anume tensiune - posibil sa se puna problema de intrare in somaj.
Persoana peste 50 de ani, studii superioare, vechime peste 20 de ani, salariile, din pacate, mici in cartea de munca, o situatie ingrijoratoare.
Ce varianta este mai potrivita, donatie sau vanzare cu clauza de intretinere?
Buna ziua, solicit indrumare pt rezolvarea urmatoarei situatii: Doi soti, nereusind sa aiba copii peste 10 ani, au adoptat o nepoata/fiica fratelui sotiei, avand 6 ani. Ulterior, s-au nascut 2 copii. Fiica adoptiva a plecat impreuna cu mama naturala in Italia, acum cca 22 de ani, familia care a adoptat-o, nemaiavand relatii cu ea - nu a venit nici la inmormantarea tatalui sau natural, in urma cu cca 2 ani, desi se pare ca afost anuntata.
Sotii,cei care au adoptat fata, si care au avut apoi 2 copii, astazi de 34 si 32 ani, doresc sa faca acte pentru apartamentul cu 3 camere pe care il detin pentru copii lor naturali.
Doresc sa Nu existe probleme cu fiica din adoptie ( care, in fapt, are aceleasi drepturi), astfel ca, ce este mai bine sa faca ?
Act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, uzufruct viager ? - sa nu fie nevoie de platit pret... Sau o donatie ( ar fi mai bine, pt ca ambii copii sunt casatoriti si ar fi mai sigur, doar catre ei),cu adaugarea unor clauze ?
Se poate ? Care ar fi potrivite ?
Multumesc