avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate CRM2013

Activitate CRM2013

Am o nelamurire: de ce are sora bunicii pretentii pt casa respectiva..?
Dvs. si fratele detineti o jumatate din casa, iar bunica, cealalta jumatate. Sora bunicii nu are nici un drept daca spuneti ca doamna bolnava este bunica dvs, asta inseamna ca a avut cel putin un copil, mama/tatal dvs., iar daca acesta nu mai traieste, dvs nepotii sai, de la copilul sau, aveti dreptul,dupa ce bunica a deceda. Sau pana va fi declarata fara discernamant. Cu acel diagnostic, nu are cum sa se mai poata descurca singura, deci, tutela.
Pana la evaluare medico-legala, poate clarificati daca sora bunicii vorbeste fara acoperire.
Prima Casa e un program care ajuta , insa sunt si complicatiile care deriva din contract, faptul ca nu se pot aduce modificari, sa se vanda, sa se preia doar de unul - venitul trebuie sa acopere toata rata.
Amanta, copilul care urmeaza sa se nasca ,elemente care schimba total lucrurile. Minciuna sotului si ratele la banca pt o locuinta comuna parca nu prea merg impreuna, pe termen lung.
Răspuns la discuția Mostenire copil
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa mama soacrei dvs, pt ca soacra este mostenitoare de drept, pt ca ea sa devina propietar unic. Fiul sau, adica sotul dvs nu e mostenitor, iar dvs, nici de atat. Fiul ar fi mostenitor, doar dupa mama sa, nu dupa bunica.
Dupa ce soacra devine propietar cu acte in regula pe apartament, poate sa-i dea fiului apartamentul. Sau fiului si dvs, daca soacra doreste ,cu act de vanzare-cumparare si clauza viagera pt ea, sau un act de donatie.
Insa dvs nu aveti nici un drept la acel apartament. Doar daca soacra vrea sa va treaca si pe dvs in acte. Deci, nici fiul dvs din prima casatorie nu are drept.
El are drept doar la un bun personal al dvs,cota/parte din ceva,daca aveti, si doar dupa decesul dvs.impreuna cu ceilalti mostenitori/sotul si celalat fiu. Este mostenitor rezervatar.
Are drept la orice bun mobil, imobil ramane dupa decesul dvs.
Răspuns la discuția Protejare mostenire
Este si aceasta o varianta, ca sotul sa declare ca nu are pretentii si ca recunoaste ca banii sunt proveniti din mostenirea dvs si oricum, notarul va sfatuieste exact care este forma cea ma potrivita.
Insa..scuzati-ma ca intervin....un apartament este un bun mai usor de fructificat decat un teren..se poate inchiria, se poate vinde, este ceva concret, care va ofera ceva imediat, mai mult, este al dvs, in orice situatie, e o stabilitate..
.Asta daca tot pomeneati ca nu se stie niciodata ce se poate intampla in viata.
Răspuns la discuția vânzare imobil
Nu aveti nevoie de un model de contract. Nu e ca la autoturisme.
Acest gen de tranzactii se face , in siguranta, la notar, conform legii, cu respectarea conditiilor, cu taxele aferente. Notarul intocmeste actele, verifica proprietatea la cartea Funciara, daca nu este grevat de ipoteci, de chiriasi, drept de uzufruct viager, etc,etc.
Va trebuie cadastru, certificat energetic, sa existe intabulare pt acel imobil, in Cartea Funciara, sa existe dovada platii facturilor de utilitati la zi/ pt a nu va trezi ca aveti de achitat diverse restante ale celullalt.
De preferat este, ca la sume mari de bani, plata sa se faca prin banca, tot in siguranta.
Si categoric, sa mergeti la notar...va spune exact ce trebuie facut
Răspuns la discuția Cedare mostenire
Daca ati facut succesiunea dupa socrul dvs, asta presupune ca partea socrului din mostenirea dupa fratele sau, a revenit sotiei, adica soacra dvs si fiului, adica sotul dvs.
Ar trebui scoasa din indiviziune respectiva proprietate, iar apoi, sa se stabileasca ceea ce doriti, adica dvs sa luati mai mult teren, in schimbul cotei/parte din casa, daca am inteles eu bine.
Daca nu se inteleg, puteti face aceeasi actiune in instanta.
Dvs. nu sunteti ruda decat prin alianta, iar doamna are un fiu. Aveti nevoie si de acordul fiului doamnei respective. Toate demersurile ar trebui facute cumva, in numele dansului.
Doamna trebuie evaluata pt determinarea pierderii discernamantului, care sa justifice necesitatea unui tutore si stabilirea acestuia.
Răspuns la discuția Vecin bolnav psihic, amenintari
Da, punere sub interdictie si internare, aceasta este masura in aceasta situatie.
Daca este diagnosticat cu adevarat cu schizofrenie, inseamna ca este inregistrat la un spital de psihiatrie. In mod normal, are tratament de luat, insa, daca spuneti ca face asa, inseamna ca nu il ia.
Cand face scandal, va ameninta, face crize si aeti noiste martori care sa sustina ca va aflati in pericol,puteti suna la 112 si poate fi internat fara acordul sau.
Sunteti fiul tatalui dvs, adica descendentul sau, nu are legatura cu fosta sau actuala familie, dvs aveti calitatea de mostenitor , impreuna cu actuala familie, pt. orice ar fi detinut tatal.
De fapt, aveti aceleasi drepturi ca ceilalti copii, din actuala casatorie.
Trebuie sa retineti ca, sotia, va pune sa semnati o declaratie prin care sa renuntati / ei, se pare ca, din pacate, sotia, incearca sa va induca in eroare.
Fiti atent si nu va lasati pacalit..!
Mergeti la Starea civila/primarie, acolo unde a decedat tatal dvs si cu certificatul dvs de nastere, buletin, cereti un duplicat/copie dupa certificatul de deces al tatalui. Apoi, mergeti la un notar, spuneti-ii situatia ca vreti sa deschideti succesiunea, ca sunteti fiul cel mare, din prima casatorie. Si astfel vor aduce ei actele, si veti vedea despre ce e vorba.
Răspuns la discuția Testament
Apartamentul intrat in proprietatea sotiei F, a devenit bun personal, conform testamentului, astfel ca ramura mostenotorilor din partea sotului, nu mai poate emite pretentii.
Mostenitorii F 2, 3, 4 , fiind din aceeasi clasa de mostenitori, pot emite pretentii, pot ataca testamentul care il favorizeaza pe F1.