Bună ziua!
Am fost încadrat greșit nefiindu-mi recunoscută vechimea în specialitate că fiind vechime la catedra. Timp de 2 ani am făcut cereri la școală, Inspectorat , Minister și într-un final după 2 ani mi-au fost recunoscute. Problema e că școala nu vrea să-mi acorde diferența drepturilor salariale, pe cei 2 ani in care am fost încadrat greșit.
Nu am acest drept?
Care e legea care m-ar ajuta sa le obțin?
Mulțumesc.
Buna ziua.
Am absolvit Facultatea de Științe Economice si Gestiunea Afacerii, specializarea Finante si Bănci. Am petrecut un timp de aprox 10 ani fiind angajat in mediu privat pe funcția de coordonator întreprindere sau manager general. In urma cu 20 de ani am lucrat ca profesor iar in 2020 m-am reîntors ca profesor de economie. In conformitate cu legea, se considera vechime in învățământ perioada in care o persoana angajata in învățământ a profesat in alt sector de activitate in specializarea de pe diploma. Mi s-a comunicat faptul ca pe cartea de munca si diploma scriu lucruri diferite Finante bănci-manager. Funcțiile amintite sunt compatibile cu specializarea de pe diploma? Si daca sunt compatibile in ce fel as putea demonstra acest aspect pentru ca vechimea sa imi fie recunoscuta? Va Multumesc anticipat!
Dar in cazul meu (având o indemnizație creștere copil de 6800net), cat e baza de calcul pentru risc maternal? Ținând cont ca se i-a brutul in considerare?
Buna seara. Am un bebe de aproape 2 ani și sunt in indemnizație creștere copil însă urmează sa ies in scurt timp. O sa ma întorc la servici însă pentru puțin timp deoarece sunt însărcinată și o sa trebuiască sa intru in concediu de risc maternal. Întrebarea mea e: in ce fel se calculează concediul de risc maternal ținând cont ca indemnizația neta(nu știu dacă se plătește taxe după ea) e de 6800 lei si la firma la care lucrez ma voi întoarce pentru 2 saptamani( salar: 8000 lei/luna? Si acest concediu este suportat de către CAS sau angajator?
si la cea unde am lucrat doar 3 luni cum se calculează media?pe ultimele 3 luni sau pe ultimele 6 din care 3 luni salar 0 lei?
Multumesc pentru răspuns!
Sunt angajata la 2 firme, una cu 2 ore iar la una cu norma întreaga.La cea cu norma întreaga sunt angajata doar de 3 luni.As vrea ca din 1 August sa intru in prenatal dar as vrea sa intru doar de la firma unde sunt angajata cu norma întreaga Cu o vechime de 3 luni.
1.Pot sa rămân in continuare angajata cu 2 ore dincolo?
2. Daca da, înseamnă ca media se calculează doar pe cele 3 luni?Sau pe 6 din care 3 am avut venit 0 lei?
Buna ziua.Am lucrat la o firma timp de 8 luni cu norma întreaga.dupa cele 8 luni m-am angajat la o alta timp de 3 luni iar la prima am rămas cu 2ore, urmând ca după cele 3 luni sa intru in prenatal.Beneficiez de concediu Pre și post natal de la ambele firme?la care depun actele?va mulțumesc anticipat!
Buna ziua.in urma cu 2 ani mi-a fost luat permisul pentru conducere cu viteza.Mi-am angajat un avocat ai am făcut contestație.Am câștigat procesul însă Politia a făcut contestație.nu am participat in judecată ocupându-se avocata de proces eu fiind angajat ca Sofer in extern.in luna Februarie am fost oprit in trafic și am aflat ca am permisul suspendat și ca de fapt am pierdut procesul.Politia mi-a făcut dosar penal și mi-a spus ca a trimis hârtia pentru predarea permisului la adresa din permis.insa adresa care o am in permis nu coincide cu cea din buletin.am sunat la adresa care am avut-o in permis dar mi-a spus ca nu am primit nimic....am mers la posta din localitate....tot nimic.cum ar trebui sa procedez in continuare?eu nu am primit nicio hârtie cu dosarul penal și au trecut 4 luni de când mi-au suspendat permisul și nu stiu dacă-l pot ridica.am discutat cu Șeful de post de unde m-a oprit și au trimis o hârtie la dosare penale prin care ii anunț ca nu am primit hârtia cu predarea permisului.dar a trecut o luna și încă nu am niciun răspuns.cum as putea proceda?