avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate florinpetroi

Activitate florinpetroi

Buna dimineața! Apartamentul ca și creditul sunt pe numele amândurora! Nici unul dintre ei nu este coplătitor! Cumpărători: x si y (bărbat/femeie)!

La creditul de banca lucrurile stau asa: între banca și y (sora) și y (fostul concubin) -împrumutat și constitutor.
Buna dimineața! Vă rog, Învățați-mă cum sa procedez!

Cu 3 ani in urma, sora mea, a achiziționat un apartament prin credit imobiliar/ipotecar împreună cu concubinul. Pentru acest credit ipotecar a mai fost luat un alt credit de nevoi personale pe numele sorei mele. La transferul banilor dintr-un cont in altul, s-a făcut mențiunea: avans credit ipotecar nr…. La 6 luni după ce au luat creditul și apartamentul, s-au despărțit, sora și-a luat bocceluța și a plecat, s-a mutat in alt oraș (motiv: consumul nejustificat de alcool al concubinului). Concubinul a rămas in apartament și a zis ca plătește el ambele rate: cea de la creditul ipotecar și cea de la cel de nevoi personale, care este pe numele surorii mele, NUMAI CA, acum surorii mele i s-a făcut poprire pe salariu de 1200 lei pentru neplata ratelor la credit.

Ce este de făcut acum pentru a scăpa de aceasta poprire și a ieși din contract și credit/credite?

Vă multumesc!
Mulțumesc pentru înțelegere și susținere

rain4est a scris:

Si pt cei de jos exista aceasi 'solutie de avarie "


Buna ziua! Va mulțumesc pentru răspuns.

Va dați seama ca in tot acest timp am încercat fel de fel de înțelegeri amiabile, dar toate au dat greș după doua zile de la discuții. Nu se pune problema vârstei, vecinii având undeva la 50 de ani, MAREA PROBLEMA ESTE CONFESIUNEA LOR RELIGIOASĂ ( ei fiind de alta confesiune religioasă, la ora 16 ajung acasă iar la ora 19 este totul stins in casa). Legat de temperarea avântului copilăresc, ca părinți am tot încercat fel de fel de jocuri - lego, puzzle și alte jocuri statice, ce nu implica nici o gălăgie, dar ESTE GREU DIN AFARA SAU DUPĂ CE COPII ȚI-AU CRESCUT MARI SA MAI ÎNȚELEGI comportamentul celor mici. La renovarea apartamentului, s-a izolat cu spuma de 8 cm apoi turnată sapa de alți 8-10 cm, folie și abia apoi parchetul. Exact cum am spus și in mesajul inițial nu sunt încălcate orele de liniște prevăzute de lege.

La ultima vizita a poliției (după ce au stat 10 minute la ușa noastră fără sa știm) dânșii au fost avertizați ca suna si reclama ca nu mai suporta zgomotele și de fapt nu este nici o gălăgie.

POPA GHEORGHE a scris:

Solutia poate fi o intelegere amiabila cu vecinii, ir dvs. sa incercati sa temperati avantul copilaresc, cat de cat. Trebuie sa fie intelesi si cei varstnici.
Banuiesc ca in orele considerate de deranjare a linistii publice (22-6 si 13-14, eventual si alte ore mentionate in Regulamentul intern al blocului dvs.) prevazute in Legea nr. 61/ 1991 republicata (vedeti art.2 pct. 25-27), copiii dorm.
Poate fi luata in discutie o antifonare a apartamentului dvs.(in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata) care sa atenueze zgomotul produs de alergarile prin casa ale copiilor.

Buna dimineața! Probleme cu vecinii!!!
De 3 ani m-am mutat într-un alt apartament. Din prima seara dupa (semnarea actelor) când am fost sa inspectam apartamentul (familie formată din părinți și 3 copii minori - la momentul respectiv 8 ani si 3 ani) am avut reclamație de la vecinul de la parter (apartamentul fiind la etajul 1) ca am facut prea multă gălăgie. La acel moment ne-am cerut scuze pentru deranj, dar, când au început lucrările de renovare a apartamentului si apoi după ce ne-am mutat, vecinii de la parter ne tot acuza de gălăgie ( ca aleargă fetele prin casă, că se joacă prea zgomotos, că este necesar să cânte la microfon - boxa portabila cu microfon, etc.). Ne-au trimis si politia la usa de două ori. Polițiștii au spus că nu au ce sa ne faca, fiind vorba de copii și nu de zgomot/gălăgie produsă de adulti (petreceri sau mai stiu Eu ce). În continuare trimit mesaje ca sunt deranjați de noi - fetele noastre. Foarte important: ACESTE MESAJE SUNT LA ORE CARE NU AU LEGATURA CU PROGRAMUL DE LINISTE (ora 11 dimineața, 18 -20 după-amiază). Cum pot scapa de acest stres, ce este de făcut?
Mulțumesc!
Buna seara!

In luna ianuarie ac., am cumparat un apartament împreună cu persoana cu care eram impreuna de 4 ani fara a avea acte (la starea civila) împreună. Acum, ne-am despărțit. Cealaltă persoana a ramas in apartament. Pentru achiziția apartamentului, am facut un credit de nevoi pe numele meu, pentru avans, iar apoi credit ipotecar, unde suntem trecuți amândoi. Cum pot sa ies din creditul ipotecar si sa transfer si celalalt credit, cel de nevoi personale pe numele celeilalte persoane care vrea sa ramana in apartament?
Discuție Teren L15/2003
daca sotia mea a avut in proprietate un apartament achizitionat inainte de casatorie, pe care l-a cedat bancii (credit in CHF) dupa 9 ani si 8 de la casatorie, eu pot sa depun dosar pentru repartizarea unui lot de teren in baza legii 15/2003?

mentionez ca eu personal nu am avut niciodata in proprietate o locuinta sau un teren.
Discuție Timbru de mediu
taxa ce poarta numele de timbru de mediu se mai poate recupera in instanta, sau se mai pot inmatricula masini fara plata taxei de mediu prin actionarea statului in instanta?
Discuție Transfer teren
se poate transfera un teren din intravilanul unei localitati in intravilanul altei localitati (eu am teren in localitatea x -40 km departare de oras si as vrea sa il transfer in localitatea y -10km pana la oras)?

va multumesc