avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate marinamarina

Activitate marinamarina

Am o fetiță care face recuperare medicala,până acum a făcut recuperări gratuite,acum ne- a au cerut bani motivand-use de centrul medical ,că nu mai este plafon.Mentionez că suntem în baremul de 21 de proceduri gratuite pe an.Unde pot verifica daca mai este plafon sau nu pentru copii ?
Mulțumesc anticipat.

Buna ziua,

Sunt la momentul elaborarii unui PUZ, pentru o cladire cu 8 apartamente.
Primaria Constanta imi impune ca : Planul de precoordonari retele apa si canal si memoriul tehnic care fac parte din documentatia PUZ trebuie intocmite de inginer acreditat RUR conform Hotararii RUR nr. 101/2010.
Am stat de vorba cu arhitectul nostru, dar acesta stie ca inginerii trebuie sa aiba acreditare din parte Regiei Autonome de Apa si Canal nu si acreditare RUR.

Este corect ceea ce mi se cere de la Primaria Constanta ?
Va multumesc foarte mult.
Va multumesc foarte mult pentru raspus.:)
Buna ziua ,
Cat la suta percepe statul din pretul unui teren .Mentionez ca am cumparat un teren de casa in 2015, situatia face sa nu mai pot construi casa pe acest teren si sa fiu nevoita sa il revand.Ce taxe catre stat voi fi obligata sa platesc daca voi reusi sa-l vand.Am in proprietate terenul din Iulie 2015.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua,

Am cumparat un teren,stalpul de electricitate este in fata proprietatii mele, vecinul de langa mine este bransat la curent de la acest stalp iar cablul ce il alimenteaza cu curent electric traverseaza proprietatea mea exact prin zona in care eu doresc sa amplasez o cladire p+2.Ce sfat i-mi dati, ca vecinul sa-si mute cablul electric de pe peoprietatea mea.

Va multumesc anticipat

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un teren care are iesire de acces la doua strazi.La una din strazi are acces actualul proprietar iar la cealalta iesire(veciul din spatele gradinii). Vecinul(din spatele gradinii) este de acord sa mearga la notar si sa-mi dea acordul pentru acces.

Doresc sa stiu ce implica o astfel de situatie(acest gen de acorduri se dau pe perioada nelimitata??,daca legea i-mi permite sa ma racordez la curent, gaze, apa, canalizare,cablu tv si daca pot intra si cu autoturismul in incinta proprietatii prin aceasta zona de acces comuna.De ce lucruri trebuie sa tin cont, pentru a nu avea surprize neplacute din partea vacinului,copilor lui ,nepotilor si asa mai departe.
Va multumesc anticipat:)
Multumesc foarte mult pentru raspuns.O zi minunata va doresc.
Buna dimineata,

Vreau sa cumpar 750 mp dintr-un lot de 1500 de mp.de la o societate.
terenul (1500 mp) este ipotecat la o societate din Bucuresti pentru suma de 450 000 euro .
Vanzatorul in prezent vinde cei 750 mp cu suma de 72 500 euro, vrea sa facem promisiunea de cumparare la notar si sa-i platim initial 12 500 euro (bani pentru dezmembrare , impozite etc)iar diferenta sa o platim societatii din Bucuresti,societatea din Bucuresti si-a trimis acordul si spune ca va fi prezenta la semnarea actelor si la primirea banilor.
Eu si sotul meu am insistat ca la promisiunea de cumparare sa le dam bani doar pentru dezmembrare dar nu sunt de acord sub nici o forma, datorita acestui fapt noi am inceput sa avem suspiciuni si am oprit tranzactia.Am rugamintea la dumneavoastra sa ne spuneti la ce RISCURI ne putem expune cumparand aceasta bucata de teren in circumstantele de mai sus. Va multumim anticipat.
Buna ziua,

Am sase apartamente inchiriate, am facut contracte cu chiriasii pentru cate o luna dupa care am prelungit cu cate o luna cu acte aditionale si procedez asa pana cand chiriasul ma anunta ca paraseste apartamentul.
Va rog sa ma lamuriti daca in aceasta situatie cu prelungire a contractului cu act aditional,la 31 decembrie intru automat ca persoana fizica autorizata(deoarece am peste 5 contracte de inchiriere) sau raman pe persoana fizica deoare ce am facut acte aditionale la contractele de inchiriere.

Va multumesc
Cu multa stima