avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate edirne

Activitate edirne

Răspuns la discuția Proces partaj judiciar
da, va multumesc...a stat dosarul in notariat 5 ani si nu s-a vrut ...Au "furat" pana si actele din notariat...cu ajutorul notarei bineinteles...
buna ziua,
tatal meu este intr-un proces de partaj judiciar. judiciar si nu la notariat pentrru ca unul din cei 7 frati nu a dorit partajul la notariat. tata a vrut sa aibe acte pe ce-i a lui.
Problema este ca acest partaj dureaza din 2012 si unul din nepoti vine si spune
-doar spune - ca a cumparat o parte din pamantul ce-i revine tatalui meu (patru din frati semnand cedarea pamantului tatalui meu, in cadrul acestui proces), dar nu aduce acte si tot cere termene de amanare.
Nici nu va aduce pentru ca stim ca acest lucru nu s-a intamplat.
Intrebarea mea este cat va dura in astfel de conditii (fara documente clare din partea acelui nepot ) acest proces ?
stiu ca in ultima vreme sunt niste limite de timp,adica mai rapid.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Răspuns la discuția Documente de la primarie
buna ziua din nou,
va multumesc pentru raspuns. Da ,exista contract de arenda.
Va mai rog daca se poate sa-mi raspundeti - poate sa ceara la primarie un document (oficial) prin care sa i se spuna cum figureaza tot pamantul bunicilor pe rol? si ce ar trebui sa ceara efectiv? I s-a cam spus ca numai avocatul poate sa faca lucrul acesta.
va multumesc si astept raspuns.
buna ziua,
Tatal meu este intr-un proces de partaj judiciar. Tranzactia este incheiata partial, o parte din frati cedandu-i tatalui meu partea lor de teren.
Unul din nepoti (de la alt frate)a venit dupa aceasta tranzactie sa ceara anularea acestei tranzactii partiale (ce au cedat ceilalti frati si nepoti ) pentru ca el ar fi cumparat inainte de partaj terenul de la un frate decedat. (suprafata care nu coincide cu cea dupa partajul judiciar fiind doar o estimare) si nici acte nu are.
Fiul celui decedat, ca mostenitor nu a stiut de aceasta"vanzare" si a cedat terenul tatalui meu.
In alta ordine, tata a fost la primarie si i s-a spus doar verbal ca terenul de la fratele decedat, este dat in arenda acelui nepot care pretinde ca l-a cumparat.
Intrebarea mea este: Putem sa facem o cerere la primarie prin care sa ni se elibereze un document valabil sa stim cum este pamantul utilizat si ce ar trebui sa contina?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Răspuns la discuția Act de proprietate
va multumesc si daca imi e permis...
In caz ca el este arendasul terenului cum gandim, pot fi anulate aceste contracte de arenda?
multumesc
Buna ziua,
Tatal meu este intr-un proces de partaj judiciar a unui teren intra si extravilan.S- a ajuns in instanta pentru ca doi frati din 7 nu au vrut in notariat .In notariat exista o intelegere iar prin partaj judiciar lucrurile s-au mai schimbat- fiecare si-a primit partea legal, dupa acte.(mai precis s-a diminuat la 4 frati si s-a mai dat la 3 din ei.
Este vorba de 15 ha (aproximativ) camp si 5000 m. p. intravilan.
Patru din frati si-au cedat partea lui tata.
Problema este ca terenul cedat de acesti frati tatalui este in folosinta la unul din cei doi care credem ca si l-a asigurat prin contracte de arenda pe multi ani, (are o asociatie in sat)
Intrebarea mea este
dupa terminarea acestui proces si dupa ce va obtine actul de proprietate pe tot acest pamant (deci mai mult) cum poate tata sa dispuna de pamantul lui cum doreste?
Va multumesc si astept raspuns
buna ziua,
am un teren de la tatal meu (decedat) pentru care impreuna cu o parte din rude suntem in actiune (daca pot spune asa) de partaj judiciar.
Unul din mostenitori nu a vrut pe cale notariala si s-a ajuns aici.
Tot acest mostenitor dupa ce a trecut cateva sedinte la tribunal, a venit cu un act de mana intre el si tata prin care el ar fi cumparat terenul respectiv.
Mentionez ca terenul nu e in judetul unde eu locuiesc si nu stiu de aceasta tranzactie.Nu sunt trecuti martori, nu e inregistrat si a fost facut in urma cu cativa ani, deci dupa revolutie.
Intrebarea mea este : ce valabilitate are acest document ?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

buna ziua
care este modalitatea cea mai buna de a transmite un teren agricol extravilan de la parinti catre copii (care sunt in viata) si care sunt reglementarile legale in vigoare?
va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
buna ziua,
am o problema legat de terenul pe care l-am dat in arenda.
Dupa semnarea contractului de arenda in 2011 relatia cu arendasul s-a deteriorat rau.(datorita acestui act -am avut incredere ,am semnat si el a completat pe urma cu ce a vrut nu cu ce am discutat in defavoarea mea)
Intrebarea si ingrijorarea mea mea este legata de acel act aditional.
Eu am auzit ca trebuie semnat un act aditional dar arendasul nu mi-a adus la cunostinta nimic.
Eu nu ma duc la el, pentru ca nu putem comunica.
Va rog daca puteti sa-mi raspundeti.
La arenda urmatoare e posibil sa mi se opreasca impozit pe venit (produsele din arenda) daca eu nu am semnat nici un act?
In contract e stipulat ca arendasul plateste impozitul pe venit.
Va multumesc si astept raspnsul dumneavoastra

Ing

buna ziua,
Parintii mei au dat in arenda un teren si au un contract de arenda semnat in 2011 si de la primarie au inteles ca trebuie sa semneze un act aditional privind plata impozitului pe profit dar arendasul nu a venit inca.
Daca nu semneaza se intampla ceva parintilor mei (tata), trebuie sa plateasca si arendatorul impozit?in ce constau aceste acte aditionale?
Va multumesc!