Buna ziua,
Intrun proces, a trebuit sa platesc taxa de timbru, prima oara doamna de la judecatorie mi a trimis un numar CUI gresit si am platit in acel cont prin transfer bancar. Apoi peste luna mi am dat seama ca este platita gresit si am platit taxa de timbru din nou. Am depus o cerere de restituire, dar cererea trebuia semnata personal si nu am putut ajunge deoarece este distanta foarte mare, este in alt oras ( Moldova-Noua, iar eu sunt in Galati). As dori sa stiu cum pot proceda fara sa fie nevoie sa ma duc personal pana acolo. Pot cere mutarea dosarului aici in Galati?
Contractul nu este inregistrat la ANAF si nici la intretinere nu au fost trecute cate persoane au locuit, domnul a trecut doar o singura persoana.
Este un contract incheiat pe perioada nedeterminata si nu este prevazuta nici o clauza de reziliere/denuntare.
Buna ziua,
Am inchiriat un apartament cu contract facut de mana, nu este inregistrat la fisc. Am locuit acolo aproximativ 2 saptamani, apoi am sunat proprietarul ca vine un miros urat din baie, care se extinde pe sub usa in toata casa. proprietarul a spus ca nu are ce sa faca, atunci eu i am zis ca nu pot sa continui sa stau acolo. Acum proprietarul imi face un calcul in care eu trebuie sa ii platesc intretinerea pe doua luni, internetul pe doua luni, reparatiile lift (nu am fost de acord ca eu sa platesc reparatiile, lucru mentionat in contract). Aceste sume se scad din garantie si astfel suma pe care el vrea sa o returneze este foarte mica. Ce pot face ca eu sa imi recuperez suma care mi se cuvine?
Buna ziua,
Urmeaza sa nasc in urmatoarele saptamani.
Tatal copilului se afla in penitenciar. ( nu suntem casatoriti)
Ce trebuie sa fac sa poata sa recunoasca copilul?
Se poate face o cerere de recunoastere a paternitatii inainte de nastere?
Va multumesc!
Buna ziua.
In urma cu un an si 3 luni am cumparat o casa.
In actul de vanzare-cumparare scrie ca acel imobil nu face parte din nici un proces civil sau penal.Dar din pacate se pare ca feacea parte. Doua doamne se cearta pe dreptul de casa, una din ele i-a imprumutat bani celelaltei, apoi pentru ca nu a returnat banii a fost executata silit.
Acum sunt si eu citata pentru anularea actului de vanzare-cumparare. Inca nu am primit foaia, dar am vazut pe site. Eu sunt insarcinata in 6 luni si nu pot sa ma deplasez pana acolo (sunt 800 km de la domiciliul meu la judecatorie), ce trebuie sa fac sa nu pierd casa sau cum sa imi recuperez banii?
Pot face o cerere de mutare a dosarului la mine in judet, desi reclamanta si celelalte persoane se afla mai putin de 100 km de judecaorie?
Buna ziua,
In data de 5.06.2012 am cumparat o casa de vacanta intr-un sat.
Casa a fost a unei femei E. Casa a fost scoasa la licitatie la primarie, cumparat de o femeie A. Apoi, dupa cateva luni am cumparat-o eu, nestiind problemele legate de casa. In contractul de vanzare-cumparare scrie ca vanzatoarea declara pe propria raspundere ca imobilul nu formeaza obiectul unor procese civile sau penale, nu sunt constituite drepturi reale asupa sa".
Anexat la acest contract am si un proces verbal de custodie cu doamna A, in ceea ce priveste mobilierul si aparate electrocasnice: daca in termen de 5 luni de la data 5.06.2012 nu vine sa revendice bunurile, valoarea lor vor acoperi cheltuielile de depozitare.
Femeia E m-a sunat cu vreo luna inainte sa imi spuna ca vine sa le ia, dar nu a venit, asa ca o parte din bunuri le-am depozitat in pod.
Eu de vreo 3 luni nu am mai mers pe acolo, dar am lasat o femeie sa aiba grija de caini.
Azi femeia E s-a prezentat acolo la casa, la femia care are grija de caini si i-a spus ca doreste sa ii dea cheia de la casa, sa intre in casa ca ea a recuperat casa. Apoi am vorbit cu ea la telefon si mi-a spus ca e cu executor judecatoresc si cu avocat (din cate stiu eu executorii judecatoresti nu lucreaza in week-end) si am sunat la politie. Cand a ajuns politaiul i-a spus ca ea vrea sa intre in casa sa isi ia antena de la televizor, sa verifice mobila, ca eu i-am pus-o in pod nu am tinut-o in casa, sa verifice peretii, si alte de-astea. Politaiul spune ca ea avea acte si ca eu am stat acolo ilegal. Pana la urma s-a amanat pentru marti, ca ambele parti sa venim cu actele. Eu nu pot sa ma duc pana acolo. ca sunt la 1000 km distanta, nu pot pleca repede si ii voi trimite actele prin fax
Ce se intampla acum?
Avand in vedere ca eu sunt cumparatorul nr 2, si nu am nici o treaba cu actiunile in instanta, nu am fost citata deloc, cum poate veni aceasta femeie sa spuna ca vrea sa sparga lacatul si sa intre in casa, ca e casa ei?
Ce trebuie sa fac??? #-o
Buna ziua,
In data de 3 mai 2012 am facut un abonament de internet .
La inceputul lunii august am vrut sa renunt la el. Am depus o cerere in acest sens pe data de 6 august 2013. Nu m-a sunat nimeni (angajata spunea ca o sa ma sune cineva). In data de 9.09.2013 s-a emis o factura pe care am primit-o pe 19.09.2013 ca trebuie sa platesc 400ron taxa de incetare contract inainte de termen pana la data de 30.09.2013.
Din cate am citit pe internet aceasta clauza este abuziva conform legii???
Ce ar trebui sa fac?
Buna ziua,
Am citi legea, dar tot am o nelamurire :" nu poate fi mai mare decât sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea cea mai gravă", nu inteleg daca se refera la incadrarea faptei sau la pedeapsa primita.
Deci varull a primit o pedeapsa mai mare pentru grup decat pentru fapta?
Buna ziua,
Varul meu a fost condamnat:
- art. 25 din Legea nr. 365/2002 cu aplic. art. 320^1 alin.(7) C. proc. pen = 2 ani
- art. 8 din Legea nr. 39/2003 rap. la art. 2 alin. (1) pct. 18 din Legea nr. 39/2003 şi art. 323 C. pen., cu aplic. art. 320^1 alin.(7) C. proc. pen. = 2 ani si 6 luni
Prin contopire a rezultat 2 ani si 6 luni. Decizia este definitiva. In prezent exacta pedeapsa.
Pedeapsa pentru organizare de gurp a fost a fost mai mare decat pedeapsa primita pentru infratiuni.
Exista vreo lege care sa specifica ca pedeapsa de grup sa nu fie mai mare decat pedeapsa pentru fapta in sine?
Dupa aplicarea noului cod penal ( februarie 2014), se poate face vreo actiune in instanta pentru micsorarea pedepsei?
Va multumesc!