avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Activitate alla1975

Activitate alla1975

Răspuns la discuția Intrebare durata divort
Daca cei doi se inteleg si depun impreuna cererea in instanta, mai este nevoie de vreun acord?
Buna seara,
un cuplu avand un copil minor doreste sa divorteze la notar cazand de acord asupra custodiei comune, program de vizita, pensie de intretinere..... Ma intereseaza sa stiu ce demersuri trebuiesc facute ulterior, dupa eliberarea de catre notar a certificatului de divort. Trebuie inregistrat la Starea Civila?
Si daca dupa divort oricare dintre parinti doreste sa ia copilul in strainatate pe perioada vacantei sau oricand in timpul anului sau chiar definitiv, ar trebui sa se lamureasca acest aspect prin tranzactia incheiata la notar inainte de a se emite certificatul de divort? Va multumesc!
Nu aveti pentru ce ! Va rog sa nu bagati in aceeasi oala toti bugetarii fiindca nu suntem toti la fel . Cu stima, alla
Răspuns la discuția Denunt familial
Ma scuzati, eu m-am amuzat putin citind postarea dvs ....sunt in aceeasi situatie cu dvs.numai ca eu sunt sotia ............ La noi sunt doi ani de cand nu mai comunicam, l-am informat ca vreau sa divortez, a fost de acord sa depunem cerere comuna ca sa nu lungim prea mult pelteaua ...insa pana in ziua de astazi m-a tot jucat pe degete .......o depunem maine, o depunem poimaine, stai ca acum am nu stiu ce de facut, etc. .......nici nu ma mai vrea dar nici nu vrea sa divorteze .......drept pt.care lunea viitoare voi depune singura actiunea de divort ........va doresc sa aveti curajul de a face acelasi lucru ....lucrurile nu se vor indrepta, din contra ......mie mi-au trebuit doi ani ca sa realizez asta si am avut norocul sa intalnesc oameni pozitivi care mi-au aratat ca avem o singura viata si ca nu se merita sa ne chinuim aiurea ...... Faceti pasul asta, depuneti singur actiunea de divort si o sa vedeti ca lucrurile se vor aranja. Va doresc succes!
Orice institutie publica are obligatia, prin regulamentul de ordine interioara, sa aiba o condica de reclamatii. Solicitati condica de reclamatii, scrieti ce doriti dvs,si ulterior, trimiteti un fax sau email directorului general al CNAS prin care il informati ca la data de ....la sediul CAS din ......ati facut o reclamatie cu privre la comportamentul angajatului ........Angajatului i se va solicita un punct de vedere cu privire la cele reclamate de dvs. si eventual va fi sanctionat disciplinar, daca se confirma cele scrise de dvs. Eu zic sa nu aveti asteptari prea mari. Eu lucrez intr-o institutie publica si chiar si noi angajatii avem probleme de acest gen cu o colega ..........si nu s-a rezolvat nimic .......
Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
[ link extern ]
Led Zeppelin "Since I've been loving you"
Stiti daca mostenitorii celui decedat au dezbatut mostenirea si daca au inclus in masa succesorala si acele parti sociale detinute in societatea comerciala?
DlGoe a scris:


Se imparte mostenirea dupa dorinta fiecaruia si cu acordul celorlalti.
Se redacteaza certificatul de mostenitor pt. fiecare.



Dl.Goe, nu se poate asa ceva! Mostenirea se imparte pe cote indivize in functie de calitatea pe care o au mostenitorii....Cei 3 frati, daca vor accepta mostenirea, vor detine fiecare cate o cota de 1/3 din masa succesorala. Notarul elibereaza un singur certificat in care apar toti mostenitorii. Cotele indivize detinute sunt in devalmasie, adica nu se stie exact ce are fiecare din imobilul mostenit, ulterior dezbaterii mostenirii putandu-se apela la acea varianta cu actul de partaj voluntar in care se va stabili in mod clar ce lot va detine fiecare dintre cei trei mostenitori. Sau mai exista varianta ca fiecare sa vanda cota indiviza ce o detine unuia din frati daca asa doreste, dar repet: numai dupa ce se dezbate mostenirea !
gi-jane2 a scris:

Partaj voluntar la notar. Prin partaj rămâne fiecare cu ce dorește.


Da, insa dupa dezbaterea mostenirii....
Nu se poate renunta la mostenire decat total; se renunta inclusiv la bunurile care se vor gasi ulterior ca facand parte din patrimoniul defunctului la data decesului. Cine face renuntare la mostenire este considerat a nu fi fost mostenitor niciodata. Trebuie sa accepte toti si ulterior sa isi vanda unii altora cotele indivize din bunurile mostenite.