avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate mikenzo

Activitate mikenzo

Buan ziua tuturor. Cu amabilitatea Dumneavoastra, v-as ruga sa-mi dati un pont pentru rezolvarea urmatoarei situatii:

In anul 2000 a decedat bunicul meu. Mostenitorii ar fi fost tatal meu, alaturi de sora si mama lui. Pana in 2009 , la decesul tatalui meu nu s-a dezbatut succesiunea, dar dupa decesul tatalui meu, am fost nevoita sa apelez la instanta. In urma succesiunii un imobil i-a revenit surorii tatalui meu, la o adresa distincta , iar un imobil s-a impartit intre mine+mama(mostenitorii tatalui meu) si bunica. Mentionez ca acest imobil este corp comun si curtea, deasemenea, este comuna. In Octmbrie 2018 bunica i-a vandut fiicei ei partea pe care o stapanea. In 2019 a decedat si bunica mea, iar matusa s-a mutat cu noi in curte. Acum ne regasim cu "colocatari" nedoriti, pentru ca intre noi persista aceeasi situatie conflictuala. Ma interesa sa stiu care sunt pasii de urmat pentru anularea acestui contract de vanzare cumparare si daca bunica nu ar fi trebuit sa ne propuna (teoretic, pentru ca faptic n-ar fi facut-o, fiind in conflict cu noi) noua vanzarea, avand in vedere, ma repet, faptul ca e vorba despre un imobil unic (desi cu intrari separate) si o curte comuna. Multumesc tuturor!
Buna ziua tuturor,

Imi poate recomanda cineva un consultat cu cunostinte solide pe proiecte europene?
Multumesc anticipat!
Nu aveti nevoie de licenta,pentru ca nu va luati Dvs insuvi bani pentru transportul acelui utilaj, ce se intampla cu utilajul dupa transport nu influenteaza obligatia de a avea sau nu a avea licenta. Trebuia sa aveti licenta daca acel utilaj era al altcuiva si percepeati bani pentru transport.

Raspunsul se adresa domului proprietar al uni utilaj pe care il transporta cu autobasculanta proprie,respectiv Sury123.
Buna seara,

Poate cineva sa-mi spuna care este procedura de indeplinit in cazul unei casatorii dintre un cetatean roman si unul de alta cetatenie, apartinand tot UE?
Difera de cea dintre doua persoane de cetatenie romana?
Multumesc!
Răspuns la discuția Aplicare TVA 5% locuinte
TRADUCATORUL PUS LA DISPOZITIE DE CATRE VANZATOR, SCUZE
Răspuns la discuția Aplicare TVA 5% locuinte
Va multumesc pentru raspuns, insa acum o sa va prezint problema in felul urmator : persoana X* achizitioneaza in regim de 5% TVA, o locuinta,pe care in contractul de vanzare-cumparare constructorul o declara ca datand din 2010. La scurt timp dupa incheierea contractului (mai putin de 60 zile), cumparatorul ajunge sa afle ca imobilul in care si-a cumparat apartamentul este mai vechi de 30 de ani, iar 2010 este anul renovarii si nu anul constructiei, Deci, pe scheletul de la sfarsitul anilor 70 au avut loc lucrari de restructurare si modernizare. Aceste lucrari s-au definitivat in 2010 iar imobilul a fost dat in folosinta ca si constructie noua. Ce masuri se pot lua ? Prin anularea contractului de vanzare-cumparare (dat fiind ca e vorba de o inselaciune din partea vanzatorului) se poate beneficia de achizitionarea altei locuinte cu TVA redus?

*unde X=cetatean strain, nevorbitor de limba romana, insotit la data semnarii contractului de un traducator autorizat pus la dispozitie de catre cumparator, X platind contavaloarea prestatiei,fara a i se elibera factura/chitanta
Contract de vanzare-cumparare in limba romana, traducere verbala
Buna ziua,

Imi puteti spune va rog, daca aplicarea cotei reduse de 5 % pentru locuinte are o scadenta sau este o masura permanenta?
Multumesc
Răspuns la discuția Taxa inmatriculare/de mediu
Va multumesc mult, pai vazand cum merg treburile in Romania, prefer sa o lasam inscrisa in Italia. Dar daca nu insist, imi puteti spune de ce este ilegala aceasta taxa? Pe langa faptul ca este un impediment pentru libera circulatie a bunurilor....
Buna ziua!

Ma confrunt cu urmatoarea problema : doresc inmatricularea unui autoturism proprietate personala, momentan fiind inscris tot pe numele meu ,dar pe teritoriul altui stat,membru U.E,unde am resedinta si am locuit pana de curand. . Pana aici nu-i nici o problema. Problema intervine cand calculez taxa de mediul (calculator ANAF) si vad ca e undeva in jur de 3400 EUR. Mi se pare o absurditate. Masina are deja 11 ani. Care este procedura pentru a nu plati aceasta suma imensa? Se poate inscrie autoturismul doar la primarie,in vederea asigurarii, fara insa a-l inmatricula. Multumesc
Multumesc pentru raspuns,nu mai stiu exact,am intrat pe google sa caut informatii despre aceasta faimoasa semnatura,si asa citisem.