avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate flora22

Activitate flora22

Ce inseamna -Autor- intr-o schita din raportul de expertiza.
Cine poate fi trecut -Autor- in schita terenului - fratii mostenitori sau tatal decedat?

Poate fi trecut in schita terenului un frate drept -Autor - iar celalalt frate drept - mostenitor - in cazul in care amandoi fratii au mostenit acel teren de la tatal lor?
Ce se poate face in urmatoarea situatie:
Mai multi mostenitori is vand unui om toata mostenirea, un teren cu casa, apoi unul dintre mostenitori poseda fraudulos o parte din terenul vandut si apoi , pe baza schitei din expertiza de la sentinta definitiva, cumpara acea parte de teren de la unul dintre ceilalti mostenitori care si el semnase vanzarea terenului.

Primaria daduse un Certificat de posesie in vederea vanzarii dar fara schita, pentru un teren agricol, insa conform schitei din sentinta s-a vandut si o parte de teren curti constructii dintr-un teren deja vandut. Terenul curti constructii, adica numarul de parcela este trecut ca arabil in contractul de vanzare-cumparare al acelui mostenitor si nu cred ca are avizele de schimbare de categorie de folosinta din curti constructii in teren arabil.
Ce se mai poate face in cazul in care conform acelei schite din sentinta definitiva s-a putut vinde un teren deja vandut?
Daca Primaria a emis un Certificat de posesie in vederea instrainarii, dar fara schita sau amplasament, doar specificand ca este un teren agricol, se poate cere Comisiei Locale de Fond Funciar sa faca o verificare in teren pentru a vedea daca a fost respectat Certificatul de posesie si nu s-a folosit pentru vanzarea unui teren cu alta categorie de folosinta decat cel inscris de Primarie ? Are Primaria atributii in acest sens?

Răspuns la discuția Prescriptie fapta
Imi poate raspunde si mie cineva?

Cred ca am pus prea multe intrebari si nu s-a inteles exact ce vreau sa spun, asa ca, reformulez intrebarea:

Daca intervine prescriptia in cazul in care - s-a facut fals intelectual art 289 (prescris dar lasat asa) intr-un act de vanzare cumparare, pe baza acestui act se face o expertiza cu care se castiga procesul, iar pe baza hotararii definitive se vinde din nou o parte din terenul deja vandut, apoi acest act de vanzare este tinut secret si fara sa se plateasca taxe timp de peste 10 ani

Pentru cel de al doilea act de vanzare-cumparare nu a avut certificat de instrainare si nu platise taxe pe acel teren niciodata, ci i s-a eliberat un certificat de posesie dat de primarie in care spunea ca este conform cu decizia judecatoreasca si cu titlul de proprietate - unde erau inscrise si terenurile vandute anterior, asa ca, omul si-a ales de acolo ce teren a vrut, ca sa spuna ca l-a posedat in baza certificatului de posesie dat fara dimensiuni, fara schite...cum am spus.

Mai raspunde cineva macar pentru al doilea act sau intervine prescriptia si aici pentru ca a ascuns actul timp de 10 ani si gata?

M-as bucura daca mi-ar raspunde cineva. Va multumesc.

Buna ziua, as dori un sfat juridic pentru urmatoarele trei intrebari:

2. Daca cineva nu declara la primarie un contract de vanzare-cumparare mai bine de 10 ani si nu plateste taxele aferente,iar contractul s-a facut pe baza unor documente in care s-a descoperit fals intelectual, intervine prescriptia faptei sau se considera fapta incepand de la data la care s-a aflat de ea?

2. Daca intr-un proces de granituire, terenul este de 1800 mp, iar in decizia definitiva se considera ca fiind corecta o expertiza in care terenul apare ca avand 1910 mp, desi nu are cum sa fie mai mare decat in actul de vanzare-cumparare, se poate considera ca s-a dat mai mult decat s-a cerut sau ce nu s-a cerut Art 304 pct 6?

3. Ce inseamna ca expertiza respecta articolul 584?
Va multumesc pentru raspuns. Am sa detaliez putin.
Dupa ce X a cumparat de la Y si Z cei 1000mp, la distanta de cativa ani a mai cumparat 800mp arabil si atunci X a intrat in posesia titlului de proprietate.Atunci a vazut care sunt delimitarile parcelelor si si-a dat seama ca a fost pacalit cu 300mp teren curti constructii, pentru ca terenul arabil era in prelungirea celor 1000mp si nu mai iesea la numaratoare intregul lot.
Desi era foarte mare diferenta intre cele doua expertize, nu imi dau seama cum de a fost aleasa expertiza lor si macar nu s-a mai cerut o expertiza. Si dimensiunile sunt gresite. In realitate terenul are 4 laturi, iar expertiza lor arata ca terenul are 6 laturi.
Instanta a hotarat ca delimitarea proprietatilor se afla pe aliniamentul A,B,C,D, dat de expertul lui Y si Z, fara sa tina seama de expertiza facuta de expertul lui X si de actul de vanzare cumparare in care se specifica cum ca toti cei 1000mp fusesera vanduti, nici ca daca se respecta aliniamentul A,B,C,D, raman 300mp la Y in curte desi ii vanduse.
Prin vanzarea restului de teren intre ei, Y si Z ii "spala" astfel si pe cei 300mp. Daca nimeni nu zice nimic.... In contractul lor Y ii vinde lui Z 700mp, dar Z poseda1000 mp.
Primaria a constatat faptul....si asta e!
Cadastru exista, fiecare si-a facut pe partea sa, conform deciziei judecatoresti care era definitiva la acea data,cu 11 ani in urma, iar X nu a fost sfatuit juridic asa cum trebuia si... nu a stiut daca se mai putea relua procesul dupa o hotarare definitiva.
Doream sa stiu cum se poate demonstra ca cei 1000mp apartin unui singur proprietar, daca nu conteaza ca actul de vanzare cumparare este al lui X si faptul ca s-a platit tot timpul impozitul de catre X , ci conteaza un desen facut de cineva care, intamplator este expertul celui care a facut excrocheria?
Ma interesa daca si cum ar putea X sa mai recupereze acei 300 mp.
Parcela de 1000 mp curti constructii avusese un singur numar, iar acum este impartita in doua. Parcela "x" si parcela "x/1".
Numai cu un nou proces poate X sa mai incerce ceva? nu se poate cumva pe cale administrativa?
Se pot cere ceva acte de la primarie ca sa vada daca a fost legala vanzarea intre Y si Z?
Primaria nu poate face nimic acum ca a constatat ca Z are mai mult pamant decat in acte si X plateste impozitul pe o parte din pamantul lui Z?
Pot afla de la o institutie sub ce forma stapaneste Z acest teren?
ESe mai poate reface expertiza?
Va multumesc.
Am nevoie de un sfat juridic in acest caz:
Terenul in cauza se compune din - o parte curti constructii si o parte teren agricol.
Terenul curtii constructii s-a vandut in totalitate lui X, de catre Y si Z, dar Y si-a pastrat fraudulos o parte din curti constructii pe care o poseda fara acte. In urma unui proces de granituire, instanta a dat castig de cauza lui Y, cel care a posedat terenul, aratand ca terenul are limitele conform unei schite facute de expertul lui Y, care cuprinde terenul agricol dar si terenul curti constructii pe care il poseda fraudulos, desi il vanduse - nu s-a tinut cont de actele de proprietate, nici de schita expertului lui X si nici de faptul ca Y nu mai avea teren curti constructii in proprietatea sa.
Abia acum am aflat ca in urma cu 11 ani, cam la 3 ani dupa proces, Y i-a vandut terenul arabil lui Z, dar schita cuprinde si aceasta bucata din terenul curti constructii care fusese deja vandut, justificandu-se cu acea schita din hotararea definitiva.
A venit o comisie de la primarie si a masurat terenurile si a constatat ca Z are cu 300 mp mai mult teren decat in acte, avand si teren curti constructi (desi il vanduse pe tot ), iar X are mai putin cu 300mp teren curti constructii.
Timp de 11 ani Z nu a declarat actul de vanzare cumparare la primarie si nu a platit impozit, iar acum primaria i-a dat amenda si l-a pus sa plateasca din urma doar pe 5 ani spunand nu se poate mai mult.
Impozitul pe curti constructii a fost platit tot timpul doar de catre X.
Z nu vrea sa dea pamantul inapoi, nu vrea sa mearga la mediere si spune ca el deja are o hotarare judecatoreasca, dar chiar si comisia de la primarie a constatat ca exista o neconcordanta intre ce scrie in acte si ce este in teren.
Practic, pe scurt, Y si Z i-au vandut terenul lui X, apoi Y si Z si-au mai vandut si intre ei o parte din terenul vandut lui X.
Ce se poate face? Primaria poate actiona cumva?

Răspuns la discuția Intabulare cu cadastru vechi
Dosarul cu acte se afla la un notariat pentru intabulare. Doar cadastrul era facut cu 5 ani in urma.Asa ca, din dosarul de la notariat nu mai sunt actele...
As dori sa imi spuneti daca se poate cumva vinde sau ipoteca un apartament fara intabulare, doar cu cadastru.
Daca tot au disparut aceste acte, mai bine nu mai fac intabularea ca sa nu se poata face cine stie ce cu casa asta, de catre cineva rau intentionat.
Se poate face ceva in legatura cu disparitia actelor? Sa fac o sesizare la notariat? sau unde?
Am inteles ca nu tine de politie, asa ca, nu stiu unde sa fac cunoscut acest fapt, ca sa nu poata fi folosite in mod fraudulos.
Răspuns la discuția Intabulare cu cadastru vechi
Multumesc pentru raspuns, dar acum a aparut o alta problema si va rog mult sa ma indrumati ce sa fac.
Am constatat ca lipsesc acte de la dosar - o copie dupa procura de administrare a apartamentului si copie dupa buletinul de identitate al mandatarei acestei procuri. Ce pot face ca sa nu se foloseasca in mod fraudulos de catre cineva? Notarul nu stia ca nu mai sunt la dosar aceste acte.

In legatura cu cadastrul mi s-a spus ca numerele vechi nu se mai pot intabula (era facut de 5 ani) si trebuie anulat si facut altul ca tot s-au facut ceva modificari la termoizolare.
Acum problema este cu acele acte care nu mai sunt, ma tem sa nu le foloseasca cineva, ca doar nu au disparut degeaba. La notariat exista si o procura legalizata.
As dori sa stiu daca se poate face intabularea daca am deja un cadastru mai vechi.
blocul s-a termoizolat, asa ca, unele masuratori s-au schimbat.
1. Se poate doar modifica de catre cadastrist conform situatiei actuale?
2. Daca se platesc toate taxele de intabulare si comisionul la notar si abia apoi se constata ca nu mai corespunde cadastrul cu realitatea din teren, se pot retrage actele de la notar? Si apoi ce se intampla cu banii dati? se pot recupera?
3. Este nevoie si de o declaratie pe proprie raspundere ca nu s-a mai facut o alta intabulare pana acum?