avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate deditel

Activitate deditel

Răspuns la discuția Partaj-pensie alimentara
Va multumesc pentru raspunsuri!
Buna seara! In cadrul unui proces de partaj se poate cere si recuperarea pensiei alimentare neplatita de tata celor doi copii? Va multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca se poate asa ceva. In 2012-2013 in timpul divortului,sotul a cumparat un teren in urma unui imprumut facut la banca punand ipoteca pe casa in care locuiam. Acea casa am cumparat-o impreuna in 2000 de la parintii mei cu uzufruct viager. Nu am semnat nici eu nici mama(tatal a decedat in 2012), nici o hartie pentru imprumut. Este posibil sa fi facut acel imprumut fara ca noi sa stim ceva? A fost legal? Va multumesc pentru timpul acordat .
Răspuns la discuția Donatie cota partaj
Multumesc,dna.avocat!
Buna dimineata,va rog sa ma ajutati cu o problema.Am divortat in sept.2013,fostul sot nu a platit pensia alimentara celor doi copii pana in februarie 2015 cand i s-a pus poprire pe salariu.Acum este deschis un proces penal pt abandon de familie.Avem un act de vanzare-cumparare intre noi si parintii mei pe casa in care locuim ,cu uzufruct viager .Mama traieste si nu am facut partajul. I-am propus sa cedeze copiilor 50%din partea lui care i-ar reveni la partaj,ca o intelegere amiabila sugerata de dl.judecator.I-am facut aceasta propunere deoarece comportamentul lui fata de mine,mama si copii este deplorabil,in fiecare seara vine baut si ne injura,ne jigneste desi noi il intretinem(el nu contribuie la plata utilitatilor,la asigurarea hranei zilnice).Eu si mama ne ocupam de aceste si tot noi suntem injurate ,jignite,amenintate.Se poate face aceasta donatie la notar,este legala?Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Multumesc mult pt raspuns dna avocat.
Buna ziua,as dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri,avocatul platit a disparut si nu stiu ce se va intampla.In 2000 parintii ne-au facut mie si sotului un act de vanzare cumparare cu uzufruct viager si intelegere verbala ca ii vom ingriji la batranete si ne vom ocupa de cele crestinesti dupa moartea lor.Tatal meu mai avea un baiat dintr-o casatorie anterioara.Baiatul a murit in 1983,au ramas doi copii.In 2002 parca,tata i-a facut act de vanzae cumparare nurorii reprezentand un sfert din casa si teren,considerat de el partea ei de mostenire ,dar acest lucru nu este mentionat in act.Timpul a curs,au aparut neintelegeri ,in 2012 ,aprilie,tata moare,in octombrie 2012 am introdus actiune de divort,acesta terminanadu-se in septmbrie 2013.
De la introduceea actiunii de divort,situatia dintre mine,fostul sot si mama a devenit extrem de tensionata,alcoolul spunanadu-si cuvantul: amenintari ,jigniri, scandaluri,teroare intr-un cuvant,apelari la 112,plangeri la politie.Ce ingrijiri ale mamei din partea lui,ca am ajuns noi sa il intretinem pe el,eu platesc facturi si rate ale unui credit facut pe numele meu si al lui,mama se ocupa de cele necesare de zi cu zi,iar el,vine ca la o plimbare,nu are bani pt facturi,pt mancare,nici macar pt pensia datorata celor 2 copii.Noi,injurate,jignite,umilite,amenintate impreuna cu copii,iar el,cu privilegiile.Mama poate cere in instanta anularea actului de vanzare cumparare cu uzufruct viager pt partea ei tinand cont ca tata a decedat?Cat reprezinta acea parte din totalul suprafetei terenului si al casei?Daca se anuleaza actul,nepotii din partea fiului decedat,pot veni sa ceara partea lor de mostenire?Va multumesc pt raspuns anticipat si imi cer scuze daca povestea a fost lunga,dar tebuiau expuse toate datele problemelor.O zi buna va doresc!
Buna ziua.Am o mare problema si va rog din tot sufletul sa imi dati un sfat,nu cunosc nici un avocat si nu stiu cum sa procedez corect.In anul 2000 parintii ne-au facut (mie si sotului)contract de vanzare cumparare pe 3/4 din casa lor,contract cu clauza de uzufruct viager si intelegere verbala ca noi ii vom ingriji pana la moartea lor.Celalalt sfert l-au vandut nurorii deoarece baiatul lor a decedat in 1983,la 28 de ani.Contractul s-a facut ,dar noi nu le-am dat nici un ban,desi in contract scrie ca le-am dat 90.000.000 lei.Intre timp sotul si-a schimbat serviciul,anturajul ,obiceiurile si am ajuns in septembrie 2013 sa divortam din cauza consumului de alcool si a violentei verbale a lui.Am custodia exclusiva a copiilor,nu a plecat si nici nu vrea sa plece din casa agatandu-se de acel act si de faptul ca in 1998 am marit o camera,iar in 2002 am mai construit o camera,un hol si o baie,dar pe aceste constructii nu exista nici un act. In 2012 tata a murit in urma unui accident vascular,al carui autor moral il consider pe fostul sot.Daca fac partaj,din cauza consumului de alcool si a anturajului nu stiu ce se va intampla cu partea de casa care ii va reveni(are credit la Provident si la Otpbank pe care nu le-a mai achitat,pensia alimentara trebuia platita retroactiv,dar n-am primit un leu pana acum) Mama mea poate cere in instanta anularea actului de vanzare cumparare,se poate face acest lucru?Traim cu frica in san deoarece na ameninta "ca ne omoara ,ca ne da foc la casa,ca vom arde ca soarecii".Am doua plangeri la politie,de doua ori am apelat 112,in timpul divortului si dupa pronuntarea lui. Va multumesc pentru raspuns si va doresc tuturor o zi buna
Răspuns la discuția Anulare act vanzare-cumparare
Doamna Monica Hanganu unde se poate adresa mama pt evacuarea ginerelui agresiv din locuinta? Politia a spus ca nu poate sa-l evacueze.Multumesc pt raspuns.
In anul 2000, doi parinti au facut fetei si ginerelui un act vanzare-cumparare cu uzufruct viager pt casa in care locuiau toti.In timp relatiile dintre copii au suferit mari modificari,astfel ca in 2012-2013 copiii au divortat,divortul a ramas in pronuntare(6.09.2013) . In 2012 tatal a murit, a ramas mama care acum doreste sa anuleze acel act de vanzare-cumparare,deoarece fostul ginere are un comportament si un limbaj foarte urat vizavi de ea,fata ei si nepotii de 15 si 12 ani.Pana se va ajunge la anularea actului ce poate face propietara pt a-l evacua pe fostul ginere din casa,deoarece mai nou ameninta ca da foc casei,ca le omoara pe ea si pe fata ei?Datorita consumului constant de alcool al fostului ginere,viata impreuna a devenit un calvar
.Dupa ce se va realiza evacuarea si eventual un ordin de restrictie pt fostul ginere
cum trebuie procedat pt anularea actului de vanzare-cumparare?Sper din tot sufletul sa imi raspundeti acestor intrebari si va multumesc anticipat