avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela Gratiela

Activitate Daniela Gratiela

Buna ziua, Rog respectuos, daca doriti sa ma sfatuiti ce pot face, aflandu-ma in urmatoarea situatie: In baza unui tabel semnat de majoritatea proprietarilor (20 de proprietari) din scara unui bloc (fiind si eu proprietar), din anul 2014 pana in prezent reprezint scara cu furnizorul de apă, fara a le percepe vreun cost. Furnizorul de apa ( Aquacaras) emite factura pe numele meu, pentru tot consumul celor 20 de proprietari, alimentarea cu apa fiind pe sistemul vechi (pe verticala, trecand conducta de apa rece prin toate apartamentele pana la etajul 4, cu patru apartamente pe etaj). In luna mai 2024 s-a spart o conducta de apa rece pe coloana de la bucatarie avand pierderi in condominiu de aprox. 200 mc. Am reusit sa facem defectiunea, insa pe coloana toata de la bucatarie (5 apartamente, 4+ parter) am ramas fara apa, datorita unor costuri mai mari, urmand a face demersurile pentru a scoate conductele pe casa scarii, cu apometre separate pentru fiecare apartament in parte. Am facut un grup whatsapp, mai multe sedinte, unde am reusit sa semnam toti prprietarii ca suntem de acord cu acest aspect si l-am depus la Aquacaras, urmand ca fiecare locatar sa mearga in cursul lunii respective sa intocmeasca contractul (cu actele de proprietate) si sa plateasca prima rata de 200 lei / din 5 rate. Constat ca dupa doua lunii trecute, coloana de apa este si acum nefunctionala si doar 11 proprietari au intocmit contractele si au platit rata, insa furnizorul nu doreste inceperea lucrarilor pana nu fac si cei 9 proprietari ramasi, contractele si sa plateasca prima rata. Problema este ca cei 9 nu vor sa mai achite, desi au semnat acel tabel. Mai specific faptul ca nici nu avem asociatie, doarece majoritatea nu vor sa se asocieze. Va rog spuneti-mi ce am putea face in aceasta situatie. Va multumesc frumos.
multumesc frumos.
cum poate fi tras la raspundere un lider de sindicat (din teritoriu) care nu a luat nicio masura cand in prezenta acestuia, seful m-a hartuit la locul de munca (mobbing).
Răspuns la discuția Calitate politist
Toti politisti rutieri trebuie sa fie si organe de cercetare ale politiei judiciare. Cu privire la raspunsul ce trebuia sa-l primiti, puteti actiona ( adaptand la situatia dvs) dupa urmatorul model: www.avocatnet.ro/forum/discu...
va trimit numarul de informare a Politiei de Frontiere Romane:
(+4)021.9590 (număr apelabil din orice rețea națională sau internațională).
Răspuns la discuția Durata cercetare penala
Contestația privind durata procesului penal
Introducerea contestației
Art. 488 indic.1. - Cod proc. pen.
(1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplinește într-o durată rezonabilă, se poate face contestație, solicitându-se accelerarea procedurii.
(2) Contestația poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă și partea responsabilă civilmente. În cursul judecății, contestația poate fi introdusă și de către procuror.
(3) Contestația poate fi formulată după cum urmează:
a) după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;
b) după cel puțin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecății în primă instanță;
c) după cel puțin 6 luni de la sesizarea instanței cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare.
(4) Contestația poate fi retrasă oricând până la soluționarea acesteia. Contestația nu mai poate fi reiterată în cadrul aceleiași faze procesuale în care a fost retrasă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
a se citi:
- Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor ( atenție la cap. IV. Clasificarea armelor din punct de vedere constructiv), care prevede:
pct. 8. arme albe cu lamă - armă care îndeplinește următoarele criterii:
a) lama este fie solidară cu mânerul, fie echipată cu un sistem ce îi permite să facă corp comun cu mânerul său;
b) are tăiș dublu pe toată lungimea sa;
c) lungimea este mai mare de 15 cm;
d) lățimea este mai mare sau egală cu 0,4 cm;
e) are un mâner prevăzut cu gardă.
- Art. 372 din Codul Penal, care prevede:
Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase
(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Răspuns la discuția Conflict de interese
art. 209 din ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 57/2019 din 3 iulie 2019, care prevede la aliniatele:
2) Consilierul local, respectiv consilierul județean al cărui raport de serviciu ori contract individual de muncă este suspendat, în condițiile legii, la data începerii exercitării mandatului, își reia activitatea în executarea aceluiași raport de serviciu sau contract individual de muncă, după caz, la încetarea mandatului de consilier local, respectiv consilier județean.
(3) Sunt exceptate de la suspendarea contractului de muncă sau a actului de numire cadrele didactice, cercetătorii științifici, persoanele care dețin funcții sau desfășoară activități în domeniul creației literar-artistice.
Iar pentru conflictul de interes, citiți vă rog aici (pagina 20 din material):
[ link extern ]
Orice instituție de invățământ are Regulament de Ordine Interioară și trebuie ca doamna să verifice în regulament dacă este stipulat acest aspect.
Răspuns la discuția Reclamatie om al legii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă susțineți că este adevărat, trebuie să faceți o sesizare detaliată (cu relatarea identității unor persoane care au cunoștință despre cele relatate, pentru a fi ulterior audiate, numere de telefon ale reclamaților - dacă le știți, faceți referire la firme, entități comerciale care au înregistrare video- dacă există, unde menționați data și ora când au fost suprinse autovehiculele și persoanele reclamate de dumneavoastră și orice alte detalii care le considerați de interes).
Sesizările le puteți face la:
- DIRECȚIA GENERALĂ DE PROTECȚIE INTERNĂ ([ link extern ]
- DIICOT în județul dumneavoastră ([ link extern ]
-DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE ([ link extern ] )
După ce faceți sesizările în scris, și le trimiteți prin poșta, ori telefonic (dar să cereți număr de înregistrare), apoi așteptați 30 de zile (maximum 45) de zile pentru a primi răspuns la sesizări. De reținut că în sesizare este obligatoriu a se trece datele dumneavoastră de identitate, inclusiv CNP-ul, pentru a fi luată în considerare, conform art. 7 din ORDONANȚA nr. 27 / 2002 privind reglementarea activității de solutionare a petitiilor, care prevede:
Articolul 7 - Petitiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau în considerare și se claseaza, potrivit prezentei ordonante.