As vrea sa precizez faptul ca tatal copiilor nu mai este interesat de cei 4 copii. Nu ma intereseaza faptul ca vrea sa plece, e problema lui. Banii de pensie de aici din tara, adica cei 800 lei, sunt toti dati pe rata de apartament. Deci, practic, copiii nici nu beneficiaza de pensia lui. Si in perioada cat eram impreuna, banii de rata se duceau fara doar si poate, dar macar mai ramaneam cu ceva din salarul lui. Ori acum, trebuie sa ma descurc doar cu salarul meu. Si se stie prea bine ce cheltuieli sunt la 4 copii, 2 la scoala, 2 la gradinita. Ma scuzati, dar mi s-a parut cam dur cel de-al doilea raspuns.
Buna! Fostul meu sot este medic rezident si vrea sa plece sa lucreze in alta tara. Avem 4 copii. Nu vrea sa declare locul unde va pleca, pentru a nu plati pensia atat cat ii cere legea, adica jumatate din salar. Poate sa plece fara sa i se stie urma? E posibil sa ma traga pe sfoara cu pensia alimentara? Cui trebuie sa ma adresez pentru a-l obliga sa-mi plateasca pensia alimentara la cei 4 copii chiar si dupa ce a plecat din tara? Rezidentii pot pleca unde vor si fara recomandarea angajatorului din tara? Multumesc.
Buna! Sunt mama a 4 copii, dintre care unul e cu sindrom Down. E vorba de fetita mea cea mica, de 7 anisori. Lucrez in domeniul medical, in 3 ture. Mi-e foarte greu sa-mi impart timpul intre copii, servici si terapiile fetitei. As vrea sa stiu daca am dreptul sa lucrez doar o tura , cea de dimineata. Daca mai am si alte drepturi, in ceea ce priveste fetita mea cu dizabilitati, va rog sa-mi spuneti. Ma refer la scutiri de taxe sau orice alte beneficii. Va multumesc.
Buna! As vrea sa cer instantei ca sotului meu, cu care sunt in proces de divort, sa i se faca expertiza psihiatrica. Am multe motive sa cred ca sufera de schizofrenie, ceea ce ma ingrijoreaza pe viitor, avand in vedere faptul ca vrea sa ia in vacante copiii la el. Copiii sunt de varsta prescolara. Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca pot sa cer asa ceva si daca da, cat ma costa acest lucru? Multumesc.
Buna! Presedintele instantei, cel care instrumenteaza cazul meu, va ramane pe tot parcursul procesului meu? Exista posibilitatea sa fie schimbat? Ma scuzati, dar nu mi se pare o persoana potrivita pentru a judeca problema mea. Multumesc.
Sotul meu are un salar de 1600 lei. La 4 copii, toti minori, cat voi primi pensie alimentara? Cum pot fi sigura ca acesta e salarul lui real? In cazul in care unul din copii este cu dizabilitati ( are certificat de handicap ), exista vreo lege care sa-l oblige la un supliment de pensie? Multumesc.
Buna! Sunt in proces de divort cu sotul. Avem apartament cumparat in rate. Mai sunt 5 ani de platit. Conform contractului, sotul si-a facut asigurare de viata si de incendiu. Daca dupa divort, el trece apartamenul pe numele meu, cine va plati asigurarea de viata a lui in continuare? Si cea de incendiu? Daca va trebui sa-mi fac eu asigurare de viata, ce se intampla cu banii achitati pana acum la acea asigurare de viata a lui? Si cu banii din asigurarea de incendiu achitati pana acum? Multumesc.
Buna! Sunt in proces de divort cu sotul. Avem 4 copii. El a parasit domiciliul fara sa ma anunte nimic inainte. Acum ma ameninta ca imi vinde apartamentul la camatari si ma scoate afara in strada cu tot cu copii. Apartamentul e cumparat in rate. Mai sunt 5 ani de platit la el. Spuneti-mi, va rog, are dreptul sa faca asa ceva? Multumesc.