Am mostenit un teren + casa pentru care nu s-a mai platit impozitul de aproximativ 10 ani. Suma de plata este considerabila in momentul de fata.
Eu ca nou proprietar am oboligatia de a plati impozitul datorat de persoana decedata? sau ar trebui sa cer sa platesc impozitul de la data la care am devenit proprietar?
Vreau sa dezbat succesiunea dupa o persoana decedata in 1980. Pe certificatul de nastere (din 1959) al persoanei decedate nu apare CNP-ul, si am inteles de la un prieten ca nu se poate dezbate succesiunea la notar fara CNP si ca trebuie sa merg in instanta.
Am urmatoarele intrebari:
1. E adevarat ca nu se poate dezbate succesiunea la notar fara CNP, si doar in instanta se poate rezolva problema?
2. Unde trebuie solicitat CNP pt. o persoana decedata in 1980?
Multumesc
Multumesc inca o data, dar revin cu o intrebare: trebuie sa intru in concediu de paternitate pentru o perioada sau pot sa primesc stimulentul de insertie imediat dupa nasterea copiluli?
Eu si prietena mea vom avea un copil peste 2 luni. Suntem necasatoriti si vreau sa recunosc copilul.
Nu vreau neaparat sa intru in concediu de paternitate, dar as vrea sa stiu daca in aceasta situate pot sa primesc stimulentul de insertie fara a intra in concediul.
Si daca pot sa primesc aceasta bonificatie de insertie (in jur de 500Ron), nu am inteles exact pe ce perioada se poate obtine.